0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ХЛЕБАРКИ!!! ПОМОЩ!!!
« Отговор #40 -: Юли 05, 2007, 10:20:08 am »
Бях извън града за 10 дни и се прибирам в неделя вечерта.Отключвам ,влизам ,светвам лампите и виждам ,че в коридора ме посреща една,голяма колкото показалеца ми.Не мога да сварвам да пускам куфари и чанти и да събувам чехли.После пък не мога да я догоня.Беше супер приятна изненада   :x .Огромни са! Снощи им сложих къщички и ще ги видим.Сутринта нямяше умрели хлебарки.Днес ми казаха,че щом са такива големи ,ходели да снасят.Направо ще лудна!  :(

Peroshinka, може и да не видиш умрели хлебарки. Поне аз като ползвах къщичките, не съм събирала с метлата, както писаха тук някои момичета, ползвали други препарати. Хлебарките се хранят с примамката, която е в къщичката, връщат се в леговището си и заразяват останалите. Така че е възможно да ти се размине гледката на хлебарки с вдигнати крака  :wink:
*
« Отговор #41 -: Юли 05, 2007, 10:30:18 am »
а бе баш с метлата не, ама в банята всяка сутрин около една седмица имаше по няколко.а също бяхме с къщички.все пак това не е важно, а крайния резултат!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #42 -: Юли 05, 2007, 15:34:07 pm »
Момичета,
знам колко са неприятни тези гадинки :x. Ние като се нанесохме в апартамента, пъплеха навсякъде :x (ужаса беше най-голям като махнахме кухненските шкафове).
Имам познати във фирма, която унищожава мравки, хлебарки, мишки и всякакви домашни вредители (както те самите се майтапят - тъщи също :lol:). Ако някой иска координатите, моля да ми пише на лични, за да не изглежда като реклама :?.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #43 -: Юли 05, 2007, 20:19:05 pm »
Къщичките,кубчетата и боракса са много ефикасни,но само за черните големи хлебарки.
Кафевичките са от друг вид и хич не се впечатляват.
Избрах си да пробвам рецептата на Уайт.
Късмет на всички воюващи! :crossfingers:
« Отговор #44 -: Юли 05, 2007, 22:31:04 pm »
   Аз сложих къщички вчера и не съм виждала повече хлебарки.Ни живи,нито мъртви.Дано повече да не ми правят компания вкъщи!  :wink:
*
« Отговор #45 -: Юли 05, 2007, 22:44:39 pm »
чакай да те заплюя

пу пу пу  :wink:
« Отговор #46 -: Юли 05, 2007, 23:23:01 pm »
чакай да те заплюя

пу пу пу  :wink:
  Ох Дано!
  А пък тая сутрин ,едната ми колежка беше като пребито куче!Сночи към 3 часа в съня си се събужда и усеща ,че има нещо на главата си.Посегнала да се почеше и то пропълзяло на ръката й .На белия чаршаф ведяла тлъстата хлебарка   :lol:  .Много ми стана смешно,ама да не се подигравам,че.....  :?
« Отговор #47 -: Юли 23, 2007, 16:13:55 pm »
абе момичета,направо настръхнах докато изчета всичко. аз имам панически страх от насекоми-всякакъв вид.Много често съм изпадала в конфузни ситуации-пищяла съм по спирки,безиностанции,пред клиенти...няма да разказвам,че...  :lol: Относно хлебарките-имаме си в къщи всякакви-кафеви,черни,тлъсти,закръглени,фини и въобще всички видове.Казват,че се било свиквало.Да ама не.Вече 3 години не мога да свикна!И не искам!Сега последно им купувах кубчета.Намирала съм и умрели,и такива със стихващи функции,обачееее... в косата си не съм усещала през нощта .... бррр.....ох че гадост.Но и аз знам,че къщичките са доста ефикасни.Т.нар.жътварки влизат според мен отвън,при светлина в стаята.Ох,незнам,мен от всичко летящо ме е страх.  8O А и една вечер както си лежа,поглеждам аз към стената и изскочих от стаята със скоростта на светлината-един светлозелен,огромен, скакалец,сигурно беше поне около 10 см.Такъв мутант не бях виждала!Добре,че милото ми беше в къщи.Ама и той се постресна,то голямо чудо беше.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #48 -: Юли 23, 2007, 16:29:11 pm »
Хи,хи!Една нощ преди около година ставам през нощта до тоалетна.Изпишвам се и се връщам сънена.Да, обаче се усещам, че не съм угасила в тоалетната-ами сънена съм все пак!Обръщам се обратно и от светлинката дето иде от коридора виждам над леглото огромна хлебарка-на стената, на метър над главата на милото.Запазвам хладнокръвие, вземам от масата едно списание, приближавам и със всичка сила-БАМ!Резултата?Едно огромно петно на стената и сърцебиене на мъжа ми, който скочи като попарен!Е, помърмори ми малко и млъкна.Ама петното остана! :oops:
« Отговор #49 -: Август 01, 2007, 21:11:08 pm »
  Момичета сега гледах по новините,че във Варна гъмжало от хлебарки и от бълхи  :x  .Влияние оказвало топлото време и влагата.Ужас!!! Аз да чукна на дърво откакто сложих къщичките за хлебарки ни съм виждала нито живи ,нито умрели!   :wink:
*

• 165
  • Малко повече усмивки
« Отговор #50 -: Август 03, 2007, 18:14:45 pm »
И аз в момента водя война с гадините. Съседите ремонтират и те идват у нас, защото кухнята ми много се напича и им е приятно там. Ама мен хич не питат искам ли ги за съквартиранти. Дори през прозореца влизат.

Пръсках 2 дена с райд и метох трупове. Сега понамаляха, но знам че пак ще дойдат. Изкушавам се с тея къщички, но си имам котка и не знам как ще й се отрази на нея. Решила съм с безцветен силикон да изолирам всички дупчици, дори и разстоянието между шкафовете и стената.

Единствено Маци си умира от радост. Хваща ги и ми ги носи в леглото та и аз да си играя с тях. Много мило от негова страна :lol:
« Отговор #51 -: Септември 02, 2007, 20:59:18 pm »
Последно кафевите, по-дребните хлебарки как да ги морим? Някой успя ли да се отърве от тях?
*
« Отговор #52 -: Септември 03, 2007, 09:54:58 am »

Пръсках 2 дена с райд и метох трупове. Сега понамаляха, но знам че пак ще дойдат. Изкушавам се с тея къщички, но си имам котка и не знам как ще й се отрази на нея.

Мила, отровата в къщичките е абсолютно изолирана и няма как Маци да я погълне.Пък и явно отровата за хлебарки не действа на домашните любимци, защото имаме рпиятелско семейство, които са наслагали във всички ъгли кубчета з ахлебарки, където отровата си е направо отгоре.Колкото пъти ходим в тях нашата кукла ги събира всичките под масата и нищо и няма.Спокойно си сложи къщички, поне са изпитани!
« Отговор #53 -: Септември 03, 2007, 14:11:53 pm »

Единствено Маци си умира от радост. Хваща ги и ми ги носи в леглото та и аз да си играя с тях. Много мило от негова страна :lol:

То голяма веселба при вас бе!  :lol:
*
« Отговор #54 -: Септември 03, 2007, 14:16:52 pm »
По-траен ефект има когато целия блок или вход, заедно с мазето се третират. Иначе през няколко месеца се налага борба. Това обаче се постига трудно, защото не всички съседи са съгласни и съвестни :( В този случай най-добре е да се води постоянна борба вкъщи, като препаратите се сменят периодично, понеже възниква устойчивост.
Единственият препарат, който ни спаси от хлебарки и жътварки е Райд ПЯНА- червен флакон с жълт накрайник като сламка.Пръска се по ъглите и первазите на пода, трае 2 месеца- сигурна смърт за гадините.
И аз имам добри впечатления от този Раид. Имахме едни огромни черни зверове, дето могат да носят 10кг раница на гръб :help: Истински кошмар. А историите с хлебарките в леглото....АААА, нямам думи просто. УЖАС! Няколко пъти намирах по пердетата и стените около леглото и все ме беше страх да не намеря някоя там. Сигурно ще изпадна в истерия. Много се отвращавам от тях, дори не мога да ги убия. Добре че милото ги убива докато стоя завита презглава.
Колкото до този Раид, активното вещество е пиретрин - екстракт от хризантема. Силно отровен за насекоми, но не и за топлокръвни, така че смятам не е опасен за бебета и домашни животни. Ние събираме вече повече от 2 месеца трупове не само на хлебарки, но и на всякакви други гадинки, които са влезли вкъщи. От няколко дни обаче се срещат бебета на онези черните. Явно са успели да си отложат яйцата преди да пукнат :x
Ще се пръска отново. Но може да пробвам и къщичките. Предполагам че те са пак с активно вещество пиретрин, но смесено с някаква примамка.

Леле, представям си как се "радваш" на подаръците :lol:
« Отговор #55 -: Септември 03, 2007, 14:23:43 pm »
Относно мравките,най-безобидното,и същевременно ефикасно средство за унищожаване е готварската сол.
« Отговор #56 -: Септември 03, 2007, 14:49:58 pm »
онази вечер, към 21.30 отивам в кухнята, първо светвам, оглеждам се и тогава влизам/навик.../И какво да видя-едни малки малки такива бързоходещи гадинки.Колкото успях да забележа,са малки на онези светлокафевите хлебарки  8O .Но това не е всичко - забелязах и една в тенджерката ми с яденето...При затоврен капак се напъхала през отвора за парата  :x 8O Излишно е нататък да разказвам за реакцията ми.  Сега ще дърпам и аз шкафчета, хладилничета, фурнички и перални... :croc:
*

• 165
  • Малко повече усмивки
« Отговор #57 -: Септември 03, 2007, 19:35:40 pm »
едни малки малки такива бързоходещи гадинки.Колкото успях да забележа,са малки на онези светлокафевите хлебарки  8O

Явно жегата ги предраполага да се размножават. Аз водя същата битка и забелязвам, че в жегите се множат и навсякъде щъкат бебета-хлебарки, а сега в хладното време ги няма. Лошото е, че ползват присвоената тераса към кухнята ми за родилно :?
« Отговор #58 -: Септември 03, 2007, 19:42:12 pm »
Лошото е, че ползват присвоената тераса към кухнята ми за родилно :?

:lol: извинявай, ама днес само ме разсмиваш с твоите цветущи изрази.