0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

И вече имам въпрос....
« -: Август 02, 2007, 17:17:28 pm »
здравейте...аз тъкмо дойдох..и вече имам нужда от вас  :PПреди около два месеца имах херпес на срамните устни,обясниха ми /личният лекар/ че съм го пренесла сама там понеже два дни преди това ми беше излязъл на устната,и така честно казано е повече от неприятно след седмица третиране с canesten и почти нулев резултат,проведох самолечение с антибиотик/вътрешно/ и след всяко ходене по нужда се измивах с разтвор от тетра....мина ми ыа по малко от 3 дена,и все пак въпросът ми се състои в това-доколкото знам херпеса се проявява периодичн-стига веднъж да си го имал-какво би станало,ако /моля се да не става,наистина,но все пак/ ако се случи по време на бременност?
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: И вече имам въпрос....
« Отговор #1 -: Август 02, 2007, 17:25:12 pm »
На мен често ми се вдигат херпеси по устата, но до сега не ми се е случвало да го пренеса по половите органи. Херпесите са голяма напаст и се явяват доста често ако веднъж си ги имал. Трябва да спазваш голяма лична хигиена и да внимаваш като се пипаш по устните да си миеш ръцете веднага след това преди да си се пипнала някъде другаде. Аз дори успях да направя херпес по време на раждането на синът ми. От самото напрежение и ми се появи херпес на устата. Трябваше много да внимавам за да не заразя новороденото си дете. И успях да го опазя. Само трябва да се внимава. Аз като имам херпес дори не целувам моя мъж, а за секс да не говорим-страх ме е да не го заразя и то най вече по половите органи. Пази се!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
Re: И вече имам въпрос....
« Отговор #2 -: Август 04, 2007, 15:01:45 pm »
С тия херпеси е много неприятно. Аз, откак се помня, все ми излизат, но на носа. Преди време бях  ходила при един доцент по кожни заболявания. Обясни ми, че общо взето лек няма. Появяват се при отслабване на имунната система, а това става или при силен стрес, или от някакво заболяване, може и настинка. Имунитетът отслабва и на мен на носа ми цъфва един огромен херпес. Третирам го със Зовиракс, но той е ефикасен само в началния стадий. Профилактиката е много вит.С, за да не отслабва имунната с-ма. Обаче когато е на половите органи, тогава- не зная.Трябва да те прегледа кожен лекар. Гадничко е, ама няма как.

Бъдете добри и не губете кураж! :)