0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

opit za zabremeniavane
« -: Август 11, 2005, 13:35:20 pm »
Zdraveite na vsi4ki!!!!! Az mnogo se radvam, 4e otkrih tozi forum. Eto i moia problem: Sas sapruga mi pravim opiti ot 7 godini da si imame bebe, no ne se polu4ava. Hodili sme kade li ne na pregledi i sme dali ve4e hiliadi lewa za tazi mnogo vajna za nas kauza. Vsi4ki kazvat, 4e niama seriozna pri4ina da ne stava, no vapreki tova ni6to ne stava. Saprugat mi ima sravnitelno dobra spermograma, a pri men problema e, 4e ne mi se pukat folikulite. Ve4e mi napraviha 6 stimulacii sas klostilbegit, pregnil, dufaston i ni6to. Kade da otida ve4e ne mi idva na um? Da si napravia li in vitro, no kade i kolko 6te mi struva? Kakav e % na uspevaemost? Pi6ete mi i vi blagodaria predvaritelno!!!!![/u][/b]
opit za zabremeniavane
« Отговор #1 -: Август 11, 2005, 14:54:09 pm »
Здравей Киара по твоето описание за твоя проблем разбирам че май съм била като теб.Аз имах ЛУФ синдром-синдрома на неспукания фоликул.След много ходене по мъките сега съм бременна по метода ин витро.Имах един неуспешен опит в България и вече втория път отидох в Солун в Гърция благодарение на тамошните професори сега аз съм щастлива .Не е по скъпо от България но според мен всичко е по качествено.Това си е мое мнение от други момичета щте получиш други мнения.И не губи надежда  щте видиш че щте стане и щте бъдеш най прекрасната мама.
*

kiara

otgovor
« Отговор #2 -: Август 11, 2005, 15:13:28 pm »
Blagodaria, Svetilo za kuraja i hubavite dumi, no bih iskala malko pove4e informacia za tvoiat slu4ai, za6toto e blizak do moia, a i ti ima6 nai hubavia rezultat!!!!!! Pi6i mi i ti stiskam palci vsi4ko da e o.k.
opit za zabremeniavane
« Отговор #3 -: Август 11, 2005, 15:55:27 pm »
Моята история на кратко е:Опитвах да забременея 1години но все не саваше тогава отидох при моята докторка тя ме прегледа и понеже ходя при нея от 20годишна ми каза да не се притеснявам всичко ми е наред каза ми само да си меря базалната температура за да види да ли имам оволация за съжаление нямах температурата ми беше винаги 36.7  или 36.6 .Включиха ми Дуфастон след това Клостилбегит и пак нищто при мажът ми всичко е наред.След като не стана докторката ми каза че имам ЛУФ и според нея съм за ин витро.Аз не повярвах и реших да отида в Маичин дом за лапароскопия за да видя да не би трабите да са ми запушени направих и лапарото всичко ми беше наред само  едната траба от долу започнала да се запушва.Изледвах хламидии отрицателни .В Майчин дом ми предложиха пластика на тази тръба но аз не се съгласих защото там друго момиче ми каза че била с пласика от година и нещо и още няма бебе.На татъка вече е ясно 1 опит ин витро нищо няма бебе голям рев беше голямо чудо.Тогава още едно момиченце в сайта Хиитър тя тръгна с мен по едно и също време да прави ин витро но в Солун и успя от първи път.Реших да си спестя повече разочерование в България и тръгнах по нейния път а ето че сега съм вече в 4 месец и в мен живее мечтата която си мислех че никога няма да ми се сбъдне.
*

kiara

otgovor
« Отговор #4 -: Август 11, 2005, 16:13:46 pm »
Pri na6ia problem in vitro li e edinstvenia variant za uspeh? Kam koi doktor v Solun te naso4iha i kak to4no stana da otide6 tam? Blagodaria ti, 4e mi pi6e6!!!!!!!!!!!!!!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
opit za zabremeniavane
« Отговор #5 -: Август 11, 2005, 18:49:15 pm »
Киара, моля те пиши на кирилица.
Виж ТУК и ТУК.
*

Киара

отговор
« Отговор #6 -: Август 12, 2005, 13:16:37 pm »
Благодаря Ви за изчерпателната информация и се извинявам, че не Ви писах на Кирилица досега!!! Много се радвам за вашите успехи и стискам палци на всички, които не са успели все още!!!!!! Както Ви писах аз имам вече 6 цикала стимулация с Клостилбегит, Прегнил и Дуфастон. Да продължавам ли още и колко? Правили ли са някои от вас пенетрационен тест? Пишете ми ако имате мнение как да продължа понататък с лечението си? Моят Доктор смята, че трябва да направя този тест и още няколко стимулации съчетани с вътрематочна инсеминация и тогава ако няма желания резултат да мислим вече за ин-витро. Къде е най-добре да си направя този тест и вътрематочната инсеминация според Вас?  Чакам предложения и много се радвам, че открих момичета със сродни на моите мъки, защото сами знаете, че това е тема, която се коментира с ограничен кръг от близки хора!!!!!!!
opit za zabremeniavane
« Отговор #7 -: Август 12, 2005, 15:18:29 pm »
Киара, на мен ми бяха назначили пенетрационен тест - назначи ми го д-р Коларов от частния му кабинет. Неудобството беше, че той прегледжа само 3-4 пъти седмично, а за самия тест трябваше да отида в Майчин дом - и на практика два поредни месеца не можахме да го направим - изпуснахме подходящия момент. Този тест е много капризен в смисъл, че може да бъде направен достоверно единствено когато жената е точно преди овулация (както е положението и с посткоиталния тест). Така че дано на теб ти го направят в някой център по репродуктивна медицина, където прегледите и самият тест се правят на едно и също място. Ако се направи както трябва, според мен тестът е добър и информативен. Практически става, като жената се следи за наближаващата овулация с ултразвук и в подходящия момент се взима цервикална слуз - подобно като при гинекологичния преглед, малко по-неприятно. Мъжът дава сперма чрез маструбация, както за спермограма. Предполагам трябва да е спазил същите условия като преди даване на материал за спермограма, но затова попитай лекаря си.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

*

Киара

opit za zabremeniavane
« Отговор #8 -: Август 12, 2005, 15:31:35 pm »
FreshBreeze, благодаря ти за информацията!!!! Аз също ходя при Доктор Коларов!!!!!!!!! Ти доволна ли си от него и какво продължихте да правите след теста? Какви са следващите Ви стъпки? Чакам да ми пишеш, защото е хубаво, че сме при един и същи лекар и можем да обменяме информация и опит от преживяното!!!!!!!!!!!
opit za zabremeniavane
« Отговор #9 -: Август 12, 2005, 16:02:51 pm »
Киара, преди да отида при д-р Коларов бяхме направили следното:
Аз си ходех периодично на гинекологични прегледи. Имам една операция за махане на миома, та покрай нея се следя отблизо и при най-известните лекари. Овулация не бях следила специално, но си пазя много стари УЗ-та, в които пише доминантен фоликул, жълто тяло, дебела лигавица и т.н. - та знаех, че овулация имам. Мъжът ми пък лекува бактериална инфекция - простатит, и после по препоръка на моята гинеколожка направи една спермограма, но за нещастие в Майчин дом, според която всичко беше наред. Като бебето взе да се бави, открих форумите, понаучих това онова, започнах да меря БТ и на следващия месец отидох при Коларов. Той разгледа старите неща и направи план: Прогестерон на 7-ми ден след ову (той ми каза 21-ви ден от цикъла - така че трябва да знаеш кога ти е ову и да отидеш 7 дни след това, ако не си правила това изследване!) и на 5-ти ден другите хормони - FSH, LH, пролактин, тестостерон, естрадиол. Същевременно направихме два месеца фоликулометрия - всичко наред. Хормоните бяха добре - само пролактинът беше съвсем малко над норма. Коларов се засили да ми дава лекарства, пък не ми беше казал какви изисквания да спаза за изследването. Повторих го на своя воля, като спазих изискванията, и беше в норма. С пенетрационния тест ти казах какво стана - много тичане и не можахме да го направим - дано при вас се получи. Тогава лекарят реши вместо това да изследвам антиспермални антитела - направих кръвен тест в Бодимед, който също се оказа съвсем малко над норма. Неговият коментар беше - инсеминация (тук вече не беше много компетентен според мен, после се оказа че този метод на изследване е много неточен и даже според някои чужди лекари няма практическо приложение в медицината, направихме на друго място директен тест, който беше категорично отрицателен.) Накрая на списъка стоеше проверка на тръбите - цветна снимка или лапароскопия. След дълго обсъждане какво-що той препоръча все пак лапароскопия, заради предната операция която имам - тъкмо да се види няма ли някое срастване, а и аз си бях оформила мнение, че ще предпочета лапарото пред снимката - доста по-информативно, и не се облъчваш с рентген. Така че много подробно ти написах от кои подробности не бях доволна, но като цяло за 2-3 месеца зачертнахме много въпросителни. И, както ти писах преди, големият проблем е, че поне при нас се довери на тая измислена спермограма, а проблемът се оказа там. Две от решенията му подложих на съмнение и се оказах права - за лекарствата за пролактина и за антителата. И на този етап той нямаше какво повече да направи за мен. Благодарна съм му за приноса.
После историята продължи така - докато търсихме заради предполагаемите тела какво да правим, решихме да направим посткоитален тест и така попаднахме в клиниката на Щерев, където предлагат един много хубав пакет - контролиран коитус, и това си беше голям късмет, защото той включваше спермограма, та проблемът цъфна. Борим се с мъжкия фактор сега. За тръбите що не го послушах Коларов да си направя направо лапаро - реших да пробвам хидротубация под УЗ контрол, което доведе до още два месеца мотане, някой и друг лев и излишни притеснения, та накрая пак направих лапарото.

Това е много подробния ми разказ - може да е полезен и на други :)
Ти какво направи досега при Коларов?

Успех!
Благодаря ти, Бени!

*
opit za zabremeniavane
« Отговор #10 -: Август 12, 2005, 16:24:01 pm »
Фрешче, как се борите с мъжкия фактор в клиниката на Щерев? Правихте ли инсеминация? Ако искаш пиши на лични бележки, заинтересована съм, защото и аз съм тяхна пациентка, и при нас засега е мъжки фактор, но само засега. Аз не съм сигурна в себе си също.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Киара

opit za zabremeniavane
« Отговор #11 -: Август 12, 2005, 17:03:51 pm »
FreshBreeze, благодаря ти за подробния разказ!!!!!! Сега аз ще ти напиша докъде сме стигнали с Доктор Коларов. Ходя при него от ноември месец миналата година. Първото ми ходене беше свързано с подробен разказ от моя страна на проблемите ми т.е. женени сме от 7 години, не се пазим, 2000 година имам операция на киста, ходения по други лекари и т.н. Той ме прегледа и каза, че иска от мен снимка на тръби, хормонални изследвания, спермограма, хламидии. Всичко направихме и резултатите бяха добри с изключение малко на спермограмата, но бяхме при Доктор Тачева и Доктор Кацаров и според тях това е добра спермограма и с такава е възможно да се забременее ако няма други проблеми. Продължихме с проследяването на един цикъл в съответните фази и се оказа, че фоликулите не ми се пукат. Доктор Коларов каза, че този проблем се преодолява със: Клостилбегит от 5 до 9 ден от цикъла, Прегнил в дупето около датата на овулация, след това сексуални контакти повечко, УЗК дали се е спукал стимулирания фоликул и от 19 до 28 ден Дуфастон. УЗК правим постоянно да следим как се развиват фоликулите и така 6 месеца с малки почивки. Сега иска да направим пенетрационен тест и вътрематочна инсеминация. Според теб всичко добре ли сме го направили и се чудя дали да не направим още една спермограма, защото нашата при Доктор Тачева е правена април месец миналата година? Сега аз ти се извинявам за подробния разказ и чакам мнението ти!!!!!!!!!!!!!
opit za zabremeniavane
« Отговор #12 -: Август 22, 2005, 10:01:42 am »
Цитат на: Grace
Фрешче, как се борите с мъжкия фактор в клиниката на Щерев? Правихте ли инсеминация? Ако искаш пиши на лични бележки, заинтересована съм, защото и аз съм тяхна пациентка, и при нас засега е мъжки фактор, но само засега. Аз не съм сигурна в себе си също.

Здрасти Грейс,

Извинявай, че със закъснение, но бях отпуска. Ами там констатирахме проблемите, направихме и разширена сп-ма и тест за антиспермални антитела. При разширената сп-ма препоръката на ембриолога беше да опитаме ако искаме 1-2 инсе, ако не стане, да не се мотаем и да правим ИКСИ. Имахме лоши показатели за преживяемост и прикрепяемост, отделно от малкия брой. Докато аз се мотах да си изследвам тръбите, мъжо пи билки и витамини, направи някои промени в начина на живот и сп-мата се подобри почти до нормоспермия. Първоначалон мислехме да правим инсе, като замразим и 1-2 количества материал, а сега замразяване май няма да се наложи. Мъжът ми ходи и при Кацаров за консултация, който не мога да кажа че допринесе с нещо. Така че инсе евентуално предстои есента, явно по естествен начин не ще да стане :cry:

Успех на теб!
Благодаря ти, Бени!

opit za zabremeniavane
« Отговор #13 -: Август 22, 2005, 10:05:57 am »
Цитат на: Киара
Сега аз ще ти напиша докъде сме стигнали с Доктор Коларов...

Киара, извинявай, че отговарям със закъснение. От разказа ми се струва, че лечението се провежда добре до момента. Щом спермограмата е правена при Тачева, значи е надеждна. Наистина може да я повторите, щом резултатите са били на границата, в някои случаи, особено при варикоцеле, казват, че резултатите могат много да варират.
За пенетрационният тест, стерилитет заради лоша ЦС не е много висок като процент, но защо пък да не опитате.
Все пак Коларов е открил проблема (луф синдром) и го лекува. Мисля, че сте на прав път! :D

Желая ти успех! :D
Благодаря ти, Бени!

*

Киара

отговор
« Отговор #14 -: Август 22, 2005, 11:07:09 am »
Много ти благодаря за отговора, FreshBreeze!!! Сега чакам за пенетрационния тест и ще ти пиша когато го направим. Тази седмица мислим да направим нова спермограма при Доктор Тачева. Надявам се и тя да ни посъветва как да продължим. Стискам ти палци и при вас всичко да се подреди!!!!! Успех и до скоро!!!!!!!!!
opit za zabremeniavane
« Отговор #15 -: Август 29, 2005, 22:40:59 pm »
Здравей, Киара аз в момента сам на подобна стимулация като твоята, но при мен хубавото е, че след парвият цикъл съм отделила яйцеклетка, което е обнадеждаващо. Ще ти напиша един адрес на частна клиника, в която правят ин витро и всякакви други подобни маниполации. Доктора та е много добър, поне за сега съм много доволна от него.Аз ходя от повече от 1 год. Аз имам полокистозни яйчници и много висок тостестерон:( което ми пречи да забременея, досег. Дори да си си решила проблема при друг доктор те саветвам да отидеш при този човек и ще останеш доволна.
Клиниката се казва "Братя Тодорови" - намира се на 5 - те кьошета, зад спирката на тролей 5, влиза се в един двор и тя е една бяла къща. Ако решиш да ходиш отиди много рано защото иначе няма да се вредиш. Аз днес бях там в 8.00 и бях 31- ва и се наложи да чакам до 16.00 ч. за да вляза. Прегледа струва 30 лв. (но скоро си смени апаратурата и е с най нова техника. триизмерен видеозон или нещо подобно). Д-ра се казва Иво Тодоров. Отиди заслужава си :wink:
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
opit za zabremeniavane
« Отговор #16 -: Август 30, 2005, 09:50:54 am »
Благодаря ти, Леони!!! Вие на какъв етап сте до момента? Ще правите ли инсе и ако да напиши ми подробности относно процедурата? Успех

*

Anonymous

opit za zabremeniavane
« Отговор #17 -: Август 30, 2005, 10:49:11 am »
Zdravei, otnovo. Ami za sega 6te prodalja o6te 2 meseca s tezi hap4eta i chak togava. Hubavoto e che sled parviqt cikal sam otdelila qicekletka, pa makar i samo edna. No  shte prodaljavam i sam sigurna che nqkoi hubav den shte stane. Pojelavam ti go i na teb ot vse sarce. Zа6toto vsqka jena zaslujava da sane maika.
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
opit za zabremeniavane
« Отговор #18 -: Септември 09, 2005, 14:17:11 pm »
Здравейте!!! За сега съм в задънена улица, защото след няколко стимулации направих три месеца почивка и когато решихме да пробваме вече с вътрематочна инсеминация съвета на доктора беше да си направя първо лапароскопия, а аз не знам какво да правя. Пенетрационен тест се отказах да правя, защото при инсе няма значение какъв ще е резултата от този тест. Спермограма направихме и тя е задоволителна т.е. става за инсе. Мисля да се консултирам с още някий лекар, защото всяка оперативна интервинция трябва добре да се прецени дали е нужно да се прави. Приемам мненията и препоръките ви, за да успея да достигна до някакво решение. Благодаря ви предварително!!!