0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Повишен Пролактин
« -: Август 24, 2005, 11:58:59 am »
Искам да ви питам нещо:
Преди да забременея (вече споделих, че загубих бебето) имах болки в гърдите по всяко време - все едно съм бременна, но не бях.
Писах във форума и някои момичета ме посъветваха да си проверя пролактина. Така и направих - оказа се, че е повишен, но както ми казаха - все пак в норма, т.е. бил в референтните стойности, но в горната граница. Докато започнем някакви стъпки за смъкването му...забременях.
Сега, 3 седмици след аборта, ми се струва, че пак започват тогавашните симптоми - една гадна чувствителност, която тръгва от гърдите нагоре и стига чак до под брадичката.
Дали трябва пак да се изследвам? Мисля си, че щом със завишен пролактин забременях, значи не е било толкова страшно, ама пусти страх...
И дали това е имало нещо общо с missed ab, който стана, или няма връзка?...И изобщо, щом тези хормони са така важни за забременяване и износване, не трябва ли всяка жена, решила да забременява, да й се изследват?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Повишен Пролактин
« Отговор #1 -: Август 24, 2005, 12:28:28 pm »
Миличка, сега и да ти кажа, че не е толкова страшно, след като си претърпяла аборт, сигурно няма да ми повярваш. Обаче наистина е така. Нивото на пролактина по време на бременността се покачва, така че това няма общо с аборта. С други думи, този хормон е от значение само за зачеването, но не и за износването.

И да, хубаво е пак да го изследваш, но трябва да мине малко време след аборта, да се нормализират нещата и тогава пак да тръгнеш да дириш причината.

Банално е, но ще го кажа - щом е станало, пак ще стане.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Повишен Пролактин
« Отговор #2 -: Август 24, 2005, 13:16:45 pm »
Благодаря, Мели!
Хубаво ми беше да чуя тези думи, пък били и банални.
Повишен Пролактин
« Отговор #3 -: Септември 11, 2005, 00:36:52 am »
И аз си живея с надеждата,че щом е ставало при мен,не може да не стане пак - и въпреки,че вече мина много време аз не спирам да се надявам,че пак ще съм бременна,но най-много ме притеснява,ако забременея -как ще износя бебето.Преди,като бях бременна си мечтаех за момиченце,сега ми е все едно,само да стане,че не издържам вече.Цветелина,пиша ти,защото и аз съм със завишен пролактин,ще видя какво ще каже доктора този месец,като че ли не обърна много внимание на пролактина/пък и той е много близо до нормалните стойности/.
Да ти кажа,също така -може да си направиш всички изследвания за евентуалните причини за аборта и въпреки всичко,да не се открие нищо,бъди подготвена и за такъв вариант.
И друго нещо,никога не ми е хрумвало да се изследвам,преди да разбера ,че имам проблем.И как да ми хрумне,откъде да знам предварително,а и тогава още не бях открила Зачатие
*

Anonymous

Повишен Пролактин
« Отговор #4 -: Септември 12, 2005, 11:19:23 am »
Morkovche, разбирам страховете ти - моите са същите  :(
Но все пак се надявам да забременея бързо. Въпреки че вече прекрасно знам, че тогава страховете изобщо ни свършват. Аз преди дори и не съм допускала, че са толкова чести тези проблеми с износването. Мислех, че една жена само да забременее и всичко е готово...И аз исках да ми е момиченце, а сега просто искам да ЗАБРЕМЕНЕЯ И УСПЕЯ ДА ИЗНОСЯ ДЕТЕ!
Моят пролактин също е влизо до нормалните стойности.
Но имам една приятелка с много високи стойности!!! Преди две години и предписана хапчета заради това. Тя ги пи известно време, но и ставаше зле от тях и заряза лечението. Сега има 8-месечно бебе - най - хубавото, което съм виждала. Забременя лесно(непланирано дори!) и имаше много безпроблемна бременност!
Желая ти успех!
А ти колко време след загубата поднови опити и от колко време пробваш?
*
Повишен Пролактин
« Отговор #5 -: Септември 12, 2005, 11:22:17 am »
Госта бях аз
Повишен Пролактин
« Отговор #6 -: Септември 12, 2005, 15:20:56 pm »
Здравеите мили момичета.
Посещавам ви от скоро тъй-като плануваме бебче.
Надявам се да ви вдъхна надежда с моята история.
3 месеца след сватбата забременях,бях толкова щастлива и изобщо не съм си помисляла,че може нещо да не е наред.Така беше до края на 3 месец в 12 г.с.прокървих много силно ,направих кръвоизлив и по -спешност ме кюртираха.След кюртажа имах чувството ,че никога няма да се възстановя психически ,но да беше само кюртажа-хистологията показа мола/гроздовидна бременост/и се започна едно ходене в онкологията и следене на ЧХГ.Благодаря на господ ,че бързо влезе в норма защото бяха решили,че не влезе ли бързо в норма или втори кюртаж или химио терапия.
Минаха 6 месеца и започнахме опити отново на 4 месец забременях-сега имам дъщеричка на 2.6г./аз също много исках момиченце/.Сега ще се борим за второ детенце,след раждането ми откриха хипер функция на щитовидната жлеза и сега правя пълни изследвания и силно се надявам да забременея отново.
Сигурна съм ,че и вие ще забременеете и родите !
Пожелавам ви от сърце скоро теста да покаже така желаните две чертички,да изкарате най-леката бременост и да родите най прекрасните бебчета. :D
*

Anonymous

Повишен Пролактин
« Отговор #7 -: Септември 12, 2005, 17:55:20 pm »
Благодаря ти, Ванина :)
И аз ти желая успех!!!