0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Хламидия
« Отговор #20 -: Юли 07, 2007, 17:53:22 pm »
ilia първо трябва да се излекува хламидията преди да предприемете др.изследвания.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #21 -: Юли 07, 2007, 17:57:10 pm »
Цитат
зследване за хламидия , резултата беше + , след лечение - ,
Тя е лекувана,
аз бих си направила една микробиология и още 1 тест за хламидия, но от цервикална проба и едва тогава би се подложила на цв.снимка!
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #22 -: Юли 07, 2007, 19:21:30 pm »
Хора, направо съм потресена, как е възможно при положение 4е хламидите се предават по полов път, само единият от партниорите да е с + та нали то4но с партниора имаме полови контакти
*При нас 2 пъти търсиха хламиди, НО САМО НА МЕН  резултатите са -
*3 пъти търсиха микоплазма ПАК САМО ПРИ МЕН 2та теста са - последният + ??!!
Но и Двамата Пием Антибиотици
* на последно място искам да питам / след като про4етох 4е някои от вас се съмняват в предаване на заразата от гинеколозите/ това възможно ли е, направо е ужас
* а да, още един последен въпрос- а от басейн хваща ли се хламидия
те4ение със сигурност се хваща дори от море, вий как се справяте с проблема
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #23 -: Юли 07, 2007, 20:20:21 pm »
 miori !!!
Да има много случаи когато само при единият е + и това става обикновено защото партньорът който е -  излекувал инфекцията без да знае пиел антибиотик по друг повод.
 И аз я хванах от единственят парньор  мъжа ми.
 Някои от момичетата тук са сигурни във партнъорите 100 % аз лично на никого и на нищо не вярвам 100% така че немога да обвина гинеколозите, басейните.... Гинеколозите уж стерилизират инструментите, слагат презервативи на ехографа... но знаеш ли ги????
 А ти  може да си със отрицателни тестове защото имаш силна имуннасистема и просто не те хващта  :wink:
ilia !!!
  Съгласна см със Evro и бих добавила спермограма за мъжът ти и хормони за тебе,Не се подлагай на било какви изследваниа без да направите спермограма.
*
« Отговор #24 -: Юли 07, 2007, 20:39:59 pm »
Биляна, благодаря за бързия отговор, имам предвид 4е мъжа ми изобщо не го изследваха за хламиди, тъй като на мен тестът беше - за тях
за микоплазма пак изследваха само мен, него не, но 2 пъти резултата беше - и 4ак на 3тото изследване се появи микоплазма при мен, него не го изследваха, май го повторих , ама за да стане ясно
Та имах предвих, ако негативният партниор се е излекувал защото е пил антиб. по друг повод, то той не се ли автозаразява веднага след спирането на антибиот. от положителния партниор, ох дано да сте ме разбрали
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

evro

• 5167
« Отговор #25 -: Юли 08, 2007, 10:13:57 am »
Да, принципно и двамата партньора пият антибиотици, секса до отрицателна проба и при двамата, би трябвало да е с презерватив, защото заразяването става т. нар. "пинк-понк".
Това за заразяването от кабинетите - струва ми се мнооооого малко вероятно.
От басейни можем да хванем такива чудесии, но за хламидия не съм сигурна.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #26 -: Юли 08, 2007, 11:55:28 am »
излекувана е  аз написах че резултата е - ,т.е -отрицателен вече нямам, това беше м.май , от тук нататък какво да правя да чакам или не
*

evro

• 5167
« Отговор #27 -: Юли 08, 2007, 12:03:20 pm »
Цитат
аз бих си направила една микробиология и още 1 тест за хламидия, но от цервикална проба и едва тогава би се подложила на цв.снимка!
Успех!
това беше за теб :wink:

Те осмислят живота ни!

« Отговор #28 -: Юли 08, 2007, 12:16:40 pm »
Miori извинявай аз не доразбрах !
 Да и при нас изследват само мен и ако съм на двамата хапченца.
всички тестове са със 90 и нещо сигурност, което означава че или микоплазмата не е открита или си я лепнала напоследак.
А това със заразяването вече ти писах
1. Излекувания партньор може изопщо да не е заразил половонката и след като се излекува няма от какво да се зарази !!!
Iilia !

Хламидиата си остава във организма и при пад на имунната система се активира отново, ще трябва редовно да се изследваш.
 Направете спермограма и хормони като за начало, ако там е всичко наред , правиш отново Микробиология + хламидия и  тогава цветна снимка.
 Впреки че вече имате дете, спермограмата може да е зле сега.
*
« Отговор #29 -: Юли 09, 2007, 20:40:57 pm »
споделям това,което докторите са ми казали,а именно:
 1) по повод хламидията има доста въпроси,на които медицината не е дала отговор
 2) това е "вирус" , който може до някъде да го сравним с херпеса.Човек може да го носи в себе си ,обаче органозмът да не позволява да се развива :oops: .Не знам дали ви го обяснявам правилно...На мен лично ми казаха ,че съм си изградила"антитела".Моя партньор имаше много завишени стойности,а аз нищо...
 3)ако с едно изследване се открие граничен резултат,преди да се пристъпи кък лечение се повтаря изследването след 2 месеца.Ако няма нарастване на стойностите,значи организмът си е изградил "антитела"

п.п всичко по горе, не е мое разсъждение,а обяснения от доктор
Успех
« Отговор #30 -: Юли 10, 2007, 09:46:05 am »
Аз имам следния въпрос. Какви са последиците от хламидия - стерилитет или бременност, подложена на риск от аборт?
И изобщо - как паразитира този микроорганизъм върху човешкото тяло. Ако някой има информация за жизнения и цикъл и вредите, които нанася, моля за инфо.
« Отговор #31 -: Юли 10, 2007, 21:42:50 pm »
 Виж във Стерилитет при жената тема Правила на форума полезни статии и връзки
 или на трсачката пусни хламидия и има да си четеш........
« Отговор #32 -: Юли 18, 2007, 19:29:52 pm »
  Искам да помоля за коментар на резултатите ми и да попитам  възможно ли е да са причина за незабременяването ми...
  IgG    1,20 (+)
  IgA    0,66 (-)
 През месец март един док твърдеше , че хламидия няма , а сега според моята интерпретация на този  резултат  е налице стара инфекция ( IgG ). Така  ли е? 
 За мъжлето не мога да разбера има ли , няма ли , защото уж и двамата щяха да ни изследват за  хламидията  , а сега като  гледам резултатите  на негово микробиологично изследване  пише  за други бактерии , че няма , но конкретно за хламидията - нищо.
« Отговор #33 -: Юли 18, 2007, 19:58:51 pm »
Кръвен тест ли е това? Ако да, пусни и един ДНК тест - ако е отрицателен няма нужда от лечение, обаче ако е положителен ще ти се наложи.  :?

Мъжът ти ако е правил стандартна микробиология няма как да се разбере има ли хламидия - за нея се прави или кръвен тест или ДНК тест с намазка.
  09.11.2007
« Отговор #34 -: Юли 18, 2007, 20:20:51 pm »
 Моят тест беше кръвен.  Какъв е този Днк - тест ? Аз започвам да се омотавам вече. Отиваме в клиниката за едно , те поръчват още нещо , и най - накрая аз започвам да забравям , това правили ли сме , не сме ли ... :x  Доц. Конова каза , че  микробиологията  ще покаже той има ли , или няма.
 Ама те не дават фишове в Плевен и после се чудиш  какво си правил.
 Благодаря ти много!
« Отговор #35 -: Юли 18, 2007, 20:26:26 pm »
 А правилно ли си мисля , че  IgG означава , че преди съм имала такава инфекция , а сега   имам антитела?  И мога ли да правя нова проверка на проходимостта  при условие , че IgA  е отрицателно?
« Отговор #36 -: Юли 19, 2007, 10:17:03 am »
Да, IgG e показател за стара инфекция т.е. или излекувана или хронифицирала такава.
ДНК теста ( или също известен като PCR) се прави с намазка - за теб от цервикса, за мъжа ти от уретрата. Не всяка лаборатория обаче прави такова изследване. Търси се ДНК на хламидия в клетките от намазката.
Моят кръвен тест беше отрицателен отвсякъде, а ДНК теста ми се оказа положителен и пих лекарства. При мъжът ми кръвният тест беше положителен за стара инфекция, но и ДНК тестът беше положителен. Направихме по 1 курс Сумамед и уморихме гадината.  :lol:
  09.11.2007