0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
фоликуметрията ми и вашето мнение
« -: Април 29, 2006, 11:11:36 am »
този месец ме следиха на УЗИ за да пражим инсеминация.Отивам на 7ми ден - фолик 13мм
8ми ден - 14мм
на 11 ден -фолик беше станал 20мм.
на 12тия ден - фол  22мм.Изследваха хормоните.Резултатите били ок, като пред спукване.Биха ми прегнил 5000 Е

На 13тия ден фоликула не се беше пукнал.Оба4е се видя ,че се е образувал ощв вдин фолик - 17мм

На 14тия ден  / т.е. в4ера / ме гледаха за последно.Фоликулите , и двата са с размери 22 и 26 мм. Док каза "няма шанс да се пукнат " Този месец сме с луф.

Тръгнах си много нещастна... обаче тази сутрин меря температурата и тя още не се е покачила...

Има ли според вас шанс да се пукне някой фоликул , момичета.

При последното мерене на фолик. лигавицата на матката беше с размер 14мм
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Април 29, 2006, 11:27:26 am »
Възможно е и да се пукнат, или поне единия. Давай с физически натоварвания.
*
« Отговор #2 -: Април 29, 2006, 11:55:03 am »
отивам на фитнес - ВЕДНАГА
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Април 29, 2006, 12:31:21 pm »
Цитат на: didon
отивам на фитнес - ВЕДНАГА

Направи повечко коремни (за долната част на корема).
Аз мисля, че има шанс да се пукнат, поне единият,(както казва и Лали). Размерите са супер.
Стискам палци!  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Април 29, 2006, 16:20:51 pm »
И на мен ми се е случвало след Прегнил да не ми се спука фоликулчето.Тогава док ми сложи още прегнил и се спука.За единия ти фол. може ида е късно,но за другия има шанс!И аз от момичетата научих за коремните упражнения и съм много доволна,защото определено ми действат разпукващо :presi:Късмет!!!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #5 -: Май 01, 2006, 11:57:05 am »
аз искам да попитам какво ще се случи с кистата ми от миналия месец която не се спука при сегашния ми цикъл предстои ми поставяне на прегнил ако до тогава не се смали и не изчезне какво ще стане с нея и ако се спука дали няма да затормози новите фуликоли? :roll:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Май 01, 2006, 11:59:28 am »
Ама ти стимулирана ли си този цикъл?
*

naha

• 1474
« Отговор #7 -: Май 01, 2006, 13:30:42 pm »
Лали не съм стимулирана с нищо беше след втори цикъл след лапаро и видяхме фуликола че ръсте нормално носле няколко дена беше вече киста ( това за предния месец) и сега след цикъла пак ходих да гледаме и не се беше махнала а пораснала до 42мм цикъла ми доиде на 22-ри този месец и свърши на 25-ти . на 26 имах още леко зацапване което се видя на вагиналния ехограв :oops: но отидох да видим дали е там м/у другото лекаря миказа на третия ден след като свърши М-то и аз маи избързах :roll:  пусто нямах търпение да видя .утре започваме фуликометрията от 12-ти ден .това е няма стимулации никакви.те са и маи противопоказни при мене...
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #8 -: Май 03, 2006, 12:50:33 pm »
хм, в трети случай чета за ползване на 5000Е Прегнил, бе не са ли малко, аз знам, че се бият за пукане 10 000Е  :roll: на мен и двата пъти по 10 ми слагаха, а и при всички, за които съм чувала все по 10 000.....
иначе, дидонка то шанс да се спукат винаги има :) ама по-добре на малкия се надявай
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #9 -: Май 04, 2006, 14:21:02 pm »
Цитат на: manhattan
хм, в трети случай чета за ползване на 5000Е Прегнил, бе не са ли малко, аз знам, че се бият за пукане 10 000Е  :roll: на мен и двата пъти по 10 ми слагаха, а и при всички, за които съм чувала все по 10 000.....

Според мен има значение и колко фоликула има за пукане. Аз съм правила 3 инсета - всичките само с по един дом. фоликул и винаги са ми били по 5000Е. Фоликулите и в трите случая ми се пукаха горе-долу между 24тия и 36тия час от поставяне на инжекцията.
Всеки организъм реагира различно и за това според мен доктора трябва да подхожда индивидуално.
Намерихме нашето синче.
*

naha

• 1474
« Отговор #10 -: Май 04, 2006, 14:33:05 pm »
Здравейте ми направихме фуликометрия ако може да се нарече такава :wink: защо ли ами защото аз отидох на 12 ден и видяхме фуликол 18мм и на следвашия ден бихме пренила демек вчера 10 000Е  утре ще видим дали се е спукал. не видяхме лигавицата но утре ще я видим.аз си мисля че не се спукват фуликолите ако изпуснат момента в смсисъл ако са изтървани и са пораснали много ( това е мое мнение не съм чела никъде  :wink:  :roll: )
*
« Отговор #11 -: Май 05, 2006, 08:30:26 am »
не знам какво стана с моите фоликули,ще чакам цикъла и тогава съм на док.Обаче от любопитство продължих да меря температурата и извода ми е ,че не са се пукнали.Нямаше такова покачване ,каквото съм имала други месеци.

Иначе...май ми започва пмс-то.Гърдите са се напрегнали до пръсване.Имам по -обилна ЦС. В общи линии май е това.

Решила съм този месец,ако тези фоликули са се изчистили, да обсъдим с док евентуален друг вариянт.

Оказва се ,че инсето не е никак лесна процедура...
*

naha

• 1474
« Отговор #12 -: Май 06, 2006, 13:08:14 pm »
значи при мене вчера беше 15-ти ден ф си беше там нараснал до 22мм док каза че е пред пукане ама не знам кистата си седи  лигавицата е 9,3мм ще ходя в понеделник да видим пак какво става.