0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

valia_75

Имам приятел с когото живея от седем години, аз не мога да имам деца след оперативно отстраняване на детеродните органи, той няма проблем. Чуствам се виновна че не мога да му родя дете, а и много ми се иска да си имам бебе. Наясно съм, че при всички положения, ако ни се усмихне щастието да имаме дете - то в най - добрия вариант ще е биологично само негово, но нямам нищо против.Моля, ако някой има информация какви са възможностите да имаме дете при тези обстоятелства, да ми помогне.
*
Re: не мога да имам деца - моля за съвет
« Отговор #1 -: Юни 29, 2007, 14:52:04 pm »
Здравей мила Валя,

съжалявам за болката ти.
Възможностите са или осиновяване (тук има специален подфорум), или донорска яйцеклета и майка "под наем" или сурогатна майка, т.е. жена, която да износи бебето.

Виж тези теми:

За майка под наем по Канал 1
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12512.0

Разрешено ли е в България друга жена да износи наше бебе
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=590

Помня, че имаше и други такива теми, може да потърсиш във форума под "сурогатна майка".

Успех ви пожелавам, каквото и да решите!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #2 -: Юни 29, 2007, 16:59:37 pm »
Спомням си покрай ДРЗ 2007 имаше в някаква тема в кои страни сурогатството е разрешено, ама дали стои още... В Гърция е разрешено! При някакви условия де...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #3 -: Юни 29, 2007, 21:13:47 pm »
...лаконична съм,защото момичетата преди мен са дали отговорите на твоя проблем.Искам само да добавя,че ако нямаш детеродни органи / матка / варианта с донорска яйцеклетка отпада
« Отговор #4 -: Юни 29, 2007, 21:53:36 pm »
Можеш да се регистрираш и така ако някое конкретно момиче има желание да ти помогне би могло да влезе във връзка с теб. Успех!

« Отговор #5 -: Юли 03, 2007, 17:10:27 pm »
Мила Валя,за съжаление , българското законодателство счита за майка , жената, която износва и ражда детето. 
Чл. 31. (1) Произходът от майката се определя от раждането. Това важи и когато детето е заченато с генетичен материал от друга жена.
Няма начин друга жена да износи дете заченато от приятеля Ви и след раждането да се считате Вие за майка. Много съжалявам за проблема и най-вече за болката, която изпитвате, но дори и да се окаже, че медицината е безсилна , някъде в България може би Ви очаква едно малко прекрасно създание ,готово да Ви дари любовта , която заслужавате. Вярно е ,че  с раждането жената става майка, но истински майки ни правят безсънните нощи край детското легло, подадената ръка за първата крачка на малкото същество, първата рисунка написана с разкривени букви и хилядите малки неща , изпълващи дните ни. Затова съм сигурна , че Бог не ще изостави  човек,имащ сърцето да дарява любов. Съжалявам, че не мога да дам друг съвет, а единствено моята съричастност. Освен това, медицината постоянно се развива, потърсете мнението не на един или двама, а на няколко специалиста .Желая Ви успех,каквото и да решите да предприемете.
« Отговор #6 -: Юли 06, 2007, 13:09:11 pm »
Не съм съгласна с горното,

трябва да опиташ да говориш са Отдела за закрила правата на детето, те ги назнайват тия работи.
Мисля, че има начин жената, която износи детето, на документи да го "остави за осиновяване" и ти и приятелят ти да го осиновите. Помисли за това. Процедуратна обаче означава да имоте право до осиновите това дете, а изискванията за осиновители са, че трябва да са женени и се доказват някакви неща - финансово  състояние, психично здраве на родителите и другите неща дето ги иска съда. Цялата процедура по доказване на капацитета ви да бъдете осиновитери трае от 6 месеца до 1 година. Добре е ако имате начин да задвижите документите през някой от по-малките градове не през София, че тук институциите са супер тромави. В по-малките градове отделните екипи на тези организации от които зависи процедурата работят по-компактно.

Гласувай за мен и за моето бебе инвитро на http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&v=1&s=

Гласувай за мен и за моето беб инвитро на http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&v=1&s=