0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Д-р Даскалов, предварително Ви благодаря за вниманието и искам да ви запитам след аборт колко време е необходимо за заздравяване и възстановяване на ендометриума и матката, като цяло, за да започне нова бременност, има ли медикаменти, които да ускорят това и възможно ли е  да бъдат възстановени  след 2 последователни цикъла след аборта при положение, че след контролен преглед всичко е нормално и нямам усложнения?
Нов посетител съм в сайта и представлява голям интерес за мен всичко, което е свързано с тези теми!
Благодаря Виотново предварително и лек и успешен ден Ви желая!
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 15:51:17 pm от mimi_78n »
Абе лекарите май казват 6 месеца ама аз имам 3 приятелки които забременяха направо от въздуха до 2 месеца след това и си имат деца. Вероятно обаче си е опасно това което те са направили. И не съм сигурна дали доктор Даскалов отговаря от тука. Питай Мели по-добре или личния си генеколог.
И по-добре пиши аборта желан или не е че тука ще те изядат повечето като видят какво си писала.Желаните  аборти  в този форум не са желана тема.
Мими, при всичко положения е по-добре да се изчака, а не да се тръгва веднага почи към нови опити. И все пак ако кажеш нещо повече като информаиция, момичетата биха ти дали и повече съвети. Има ли причина да бързаш толкова, че да искаш бързо възстановяване на лигавицата?

След като пита кога може да се възстанови след аборта за нова бременност, оставам с впечатлението че не е бил желан, или е имало причина.
Касиел, не прави генерални заключения, че така стават проблемите.... :)
Нормално е, когато някой се бори със зъби и нокти да създаде живот, да му е тежко и неприятно да прочете за друг, който го отнема.
Здравейте отново! Естествено е, че не е по мое желание и това е голяма загуба за мен, от която страшно много боли и съм в депресия дори.Дори не искам да говоря за това, защото ми тръгват сълзи.Вие знаете какво е няма нужда да обяснявам. Само нова бременност може да ми върне желанието за живот и щастието и за това искам да стане колкото може по-скоро. Бебенцето беше в 15 г.с. когато се случи това и причините съвсем не са здравословни, просто в тези моменти имах лични проблеми и  се тормозя  в такива ситуации и явно това ми оказва влияние и трябва да се изолирам на спокойствие и никой да не ме притеснява следващият път,когато се получи.След аборта имах и възпаление, излекувах се и лекарката ми каза, че вече съм съвсем добре и след 2 пълни цикъла мога отново да опитам.Имам доста познати,които са забременявали 2 месецаслед аборт, дори имат здрави и голями вече деца, но от друга страна ме е страх отново да не го изгубя, защото може още да не съм се възстановила и то да не успее да се прикрепи здраво към мен. От друга страна си мисля, че може да ми е станало нещо след интервенцията и да съм загубила способността да имам деца, защото винаги знам, че има някакъв риск при всяка интервенция.Голям песимист съм и всички лоши диагнози ми се въртят в главата. За това желая да се получи колкото може по-скоро и всичко да завърши нормално и добре,та дори това да е последното желание за мен.
Знам, че всичко това е въпрос на щастлив късмет и не зависи от нашите желания и дано следващият път го имам.
« Последна редакция: Октомври 18, 2007, 12:45:47 pm от mimi_78n »
Искам да знам от медицинска гледна точка дали 2 месеца (т.е. ще станат почти 3)са достатъчни за възстановяване на матката, за да посрещне нова бременност, в какво точно се състои риска, какво точно става.
Искам да знам и от медицинска гледна точка защо след аборт или раждане лесно се зачева и дали наистина е голям риска, след като има жени които имат деца след такъв срок. А може би времето за възстановяване е индивидуално за всеки човек и всеки случай.
*
Мими, тази тема е вече широко заисквана ето тук

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12746.0
Там ще намериш доста инфо!
Желая ти успех!
Здравей mimi_78n
Аз имам 2 аборта-кухо яйце и чуството ми е познато.Вторият аборт беше на 23.08.2007 и моята лекарка ми каза да изчакам не 3 месеца,а три цикъла като този от аборта не се брои.Организма много се изтущава ти можеш да се чустваш добре ама там вътре може всичко да не се е възтановило.И аз отидох след 1 месец на контролен преглед и лекарката каза,че съм добре,но според мен изчакай.Знам какво е да чакаш и аз броя дните кога ще минат по-бързо.
Бебето няма да избяга ако ти е писано.Изчакай и се консултирай с лекарката си докато тя ти разреши да пробвате отново. Съчувстваме ти за случилото се но ще видиш че другия път всичко ще е о.к. :bighug: