0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте ,момичета!
Преди време ми помогнахте и ми дадохте сили да започна изследвания и всичко което е нужно ,за да разбера повече за диагнозата ми-двурога матка,за което искрено ви благодаря.
Сега искам да ви попитам нещо конкретно:
Оказа се че точната форма на матката ми е пълен септум,с един рог по-развит от другият.Гинеколога каза че това е най-добрият вариант ,при който може да се износи бременност ,стига плода да попадне в развития рог,в противен случай следва спонтанен аборт поради липса на пространство за плода.
И преди да взема решение дали за по-сигурно да не премахна септума ,бих искала да ви попитам защото видях колко жени са минали по този път-колко време след премахването на септума е нужно за възстановяване преди да се започнат опити за бебе.И има ли жена тук (освен Ганка,за която доста четох) ,която да е забременяла с такава диагноза без оперативна намеса?
Благодаря ви много,че изчетохте поста ми.
*
Re: двурога матка и премахване на септум
« Отговор #1 -: Юли 04, 2007, 18:23:12 pm »
Опити могат да се започнат месец сле операцията. Няма значение дали става дума за естествено или АРТ.
Чела съм в американски сайтове за момичета, износили бебе в по-малкия рог.
Не си спомням твоята история в детайли. Има ли друг проблем установен?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Юли 04, 2007, 18:26:04 pm »
Аз също съм с двурога матка, но без ясно изразен септум. И в момента съм бременна за четвърти път -имам един аборт по желание и два спонтанни. Септумът не пречи толкова на забременяването, колкото на износването. Ако има възможност да бъде премахнат септума, ще имаш доста по-голям шанс за износване на  бременността. А и така ще ти отпадне рискът сакчето да се имплантира в недоразвития рог.
Успех ти желая, каквото и решение да вземеш!
« Отговор #3 -: Юли 05, 2007, 00:20:02 am »
здравейте!
Благодаря ви че сте толкова бързи с отговорите.Други открити проблеми освен матката нямам.Приятелят ми лекува хрониен простатит.
А за септума ви пиша защото не знам какво да правя,лекаря ми каза да престана с глупостите за премахването му,а аз си мисля че е добре да го направя и не ме е страх от операцията,а от евентуален аборт.
*
« Отговор #4 -: Юли 05, 2007, 12:01:34 pm »
Това, което мога да те посъветвам , е да си снимаш с фотоапарат цветната снимка и да я изпратиш на д-р Стаменов по е-мейл или в неговата тема за въпроси тук във форума.
Щом нямате проблеми от друго естество, бихте могли да опитате бременност с преградата.
Аз бях с два еднакви и големи рога, но бременност не се постигна при 3 опита икси. Направих операцията и не съжалявам.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #5 -: Юли 05, 2007, 12:17:44 pm »
Момичета, вчера говорих по телфона с братовчедка ми и тя ме зарадва , че е бременна в 10 г.с. Била на преглед за пръв път и докторката казала, че плодът е в 10 г.с., има съредчна дейност, но виждала 2 матки... 8O
Плодът бил разположен в една от тях. Също така и казала, че до 20 г.с. не мисли, че ще има проблеми, но след това ставало по-сложно...
Сега, като чета тази тема, се чудя дали пък не става въпрос за двурога матка?!
Вие чували ли сте за такива случаи - на жени с 2 матки??
Братовчедка ми живее във Велико Търново и се чуди към кой лекар да се насочи - там или в някой друг град.
Ще съм ви благодарна за изказаните мнения и съвети.
*
« Отговор #6 -: Юли 05, 2007, 12:26:49 pm »
Аз също имам позната с две матки. Това пак е аномалия на матката. Има жени даже с 2 матки и 2 шийки, даже съм чела и за две влагалища. Но моята приятелка не е забременявала, така че не мога да съм полезна в случая.
Рискът при тях е дали ще успее да се разтегне толкова матката, че да може да износи една бременност през всичките 40 седмици.
*
« Отговор #7 -: Юли 05, 2007, 12:40:48 pm »
Момичета, вчера говорих по телфона с братовчедка ми и тя ме Братовчедка ми живее във Велико Търново и се чуди към кой лекар да се насочи - там или в някой друг град.
Да потърси специалист рискова бременност.
Възможно е да са две матки с обща шийка (най-вероятно такъв е случаят с братовчедка ти) или с две шийки (би трябвало да се виждат при преглед) или двурога матка.
Общо взето проблемите са едни и същи. Трудно износване и риск от аборт.
Най-близкото място, за което се сещам, е клиниката в Плевен на доц. Конова.
В Търново се съмнявам някой да има достатъчно опит с подобни случаи.
Късмет на братовчедка ти.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #8 -: Юли 05, 2007, 18:37:09 pm »
Всъщност цветна снимка не ми е правена.Мели ми каза че на ултразвук се вижда достатъчно добре стига лекаря да е добър.И така и стана.След дълъг преглед на ултразвука,лекаря се произнесе.Сега обаче изниква въпроса каква е възможността лекаря да е сбъркал?
*
« Отговор #9 -: Юли 06, 2007, 16:06:05 pm »
Моята също беше открита след рутинен преглед с ехограф. После е потвърдена от още 4-5 лекари.
Със съвременните ехографи наистина е сравнително лесно диагностициране на тази аномалия.
Правете опити, по-вероятно е да нямаш никакви проблеми с износването.
Късмет.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #10 -: Юли 07, 2007, 00:54:19 am »
а има ли вероятност лекаря да е сбъркал за септума??????
« Отговор #11 -: Юли 07, 2007, 01:02:07 am »
Здравей!Аз имах септум на матката,отстраниха го чрез лапароскопия.Имах успешна бременност.Преди това 3 спонтанни аборта,като вероятната причина беше точно тази.Така, че каквото и решение да вземеш,от сърце ти пожелавам успех! :)