0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Ендометриоза-причини?
« -: Септември 13, 2005, 17:38:00 pm »
Знае ли някой на какво се дължи това заболяване? Дали след лапароскопия и лечение след това има пълно оздравяване?

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ендометриоза-причини?
« Отговор #1 -: Септември 13, 2005, 17:41:04 pm »
Виж ТУК.
Ендометриоза-причини?
« Отговор #2 -: Септември 13, 2005, 19:43:12 pm »
Лали, мерси мила за статиите.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Ендометриоза-причини?
« Отговор #3 -: Септември 13, 2005, 19:50:23 pm »
И една "прясна" - Ендометриоза.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Ендометриоза-причини?
« Отговор #4 -: Септември 13, 2005, 21:26:19 pm »
Искам да попитам аз от първата ми менструация е редовна де имам винаги болки и по време на менструация имам съсиреци,това значи ли че имам ендометриоза и възможно ли е да не я е видял никой доктор досега-е да има съмнения поне след като не може да се даде така точна диагноза.
Ендометриоза-причини?
« Отговор #5 -: Септември 14, 2005, 09:58:14 am »
Mdr, мисля че само с лапароскопия е възможно да се постави точна диагноза. На УЗ не мисля, че би се видяло.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

Ендометриоза-причини?
« Отговор #6 -: Септември 14, 2005, 14:27:27 pm »
Здравей Киара, и аз съм с ендометриоза,
да ти кажа с доста доктори съм говорила, но общо взето не се лекува това заболяване - колкото и да ми е мъчно да го кажа, за съжаление е така.
Огнищата, след операция, или лечение, се редуцират или някои е възможно да атрофират, но пак се появяват отново - зависи от индивидуалния естроген.
Мен ме оперираха - миналата година, имах киста, оказа се ендометриозна и беше обхванала единия яйчник, така че трябваше да го отстранят. След това започнах золадекс - 6 месеца, януари приключи лечението, решихме да направим лапароскопия, за да сме сигурни, че няма ендометриоза - и юни / след 5 месеца / я направихме. Резултата - пак ендометриозна киста/малка/ и 3 ендометриозни огнища - от тогава до сега пих утрогестан, примолут нор и други, но имам лошо усещане, пак нещо почва да ме боли - така че може пак да се е появило някое огнище, страх ме е да си помисля само за трета операция, а съм само на 26.
Пиша ти тези неща, за да видиш подобен случай с ендометриоза - как са при мен нещата, и не за да се притесняваш, а да си подготвена и да знаеш всичко, което би могло да се случи.

А при теб, каква е ситуацията - пиши ми ано искаш тук, ако мого ще ти помогна с нещо
*

kiara

• 1449
Ендометриоза-причини?
« Отговор #7 -: Септември 15, 2005, 15:19:44 pm »
Здравей, Ванина! От къде да започна направо вече не знам. Аз имам операция за отстраняване на киста, която впоследствие се оказа, че е шоколадова и по време на тази операция са забелязани малки ендометриозни възли 1-2 мм., които се предполага, че са отстранени или там каквото ги правят. Операцията ми беше 2000г. и от тогава ходя по мъките, защото бебето не става и не става. Аз също съм само на 26 години като теб. На теб как ти я откриха? Какви съмнения имаха? Моят цикъл е винаги редовен, не повече от 3-4 дена и не смятам, че е чак толкова болезнен и обилен. Имам си съсиреци, но не са много и големи. И сега вече когато реших да правя инсе/спермограмата на мъжа ми не е много добра, но става за инсе/, трябвало съм да правя лапаро!!! Не знам какво да правя, всеки д-р си говори каквото си иска, просто съм възмутена!!! Извинявам се, защото може би доста вече се повтарям, но съм в задънена улица!!! Очаквам да ми пишете!!!

*
Ендометриоза-причини?
« Отговор #8 -: Септември 15, 2005, 15:30:22 pm »
Киара, относно необходимостта от лапароскопия - защо не се консултираш с още един лекар, просто за да си по-спокойна, че наистина това е правилната стъпка
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

kiara

• 1449
Ендометриоза-причини?
« Отговор #9 -: Септември 15, 2005, 15:57:22 pm »
Грейси, консултирах се и то днес! Неговото мнение беше няколко инсета, защото снимката ми е перфектна и като краен вариант лапаро, затова се чудя какво да правя!? Неговото мнение коренно се различава от мнението на д-р Владимиров. Ходя при д-р Коларов от 1 година и все пак му имам доверие, той казва, че една операция винаги трябва да е краен вариант т.е. първо няколко инсета пък тогава живот и здраве да му мислим!!!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Ендометриоза-причини?
« Отговор #10 -: Септември 15, 2005, 16:01:07 pm »
уф решението е трудно наистина.От една страна-операция се е вярно,но пък от друга-ако има нещо ,е по-добре да се разбере преди инсетата,а не да си давате парите на вятъра.Аз съм правила лапаро април и не е кой знае какво,но решението си е твое.
<br />
*
Ендометриоза-причини?
« Отговор #11 -: Септември 15, 2005, 16:03:26 pm »
Абе да ти кажа, и за така си мислех - хайде да пробваме с инсета, пък ако не стане ще му мислим... Да, ама това струва пари, и то много, и сега, когато вече два пъти не стана, почвам да се чудя дали това е правилният път. Може би е по-добре да провериш всичко предварително и тогава да почнеш с АРТ. От друга страна обаче, това си е операция, наистина, и докторът е прав, че трябва да се прилага само ако наистина е необходимо. Така че много е сложна работата, просто не знам какво да ти кажа ...
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

kiara

• 1449
Ендометриоза-причини?
« Отговор #12 -: Септември 15, 2005, 16:07:58 pm »
Много ви благодаря момичета за подкрепата!!! Имам още малко време, за да реша до 20 и направо не знам!? Д-р Коларов ме изпраща утре и при д-р Филипов от МД на 11 етаж, като каза, че е голям специалист по тръбите, с мотива и той да каже своето мнение. Имате ли вие впечатления от този д-р Филипов?

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Ендометриоза-причини?
« Отговор #13 -: Септември 15, 2005, 16:15:44 pm »
значи 100% ще правиш лапаро.По принцип тия двама лекари са нещо като вързани и си препращат пациенти.
 Аз точно при Филипов правих лапарото и съм забелязала,че който отиде при него,задължително го кара да прави лапаро.Той ми е говорил за Коларов-че е много добър специалист и че той оперира пациентите му.
 Иначе от самия Филипов за операцията съм много доволна.Някои казват,че се държи ужасно,но с мен винаги е бил много любезен.Не ми е искал и пари,а направо ми каза да си взема направление от касата.Радвам се,че му се доверих за операцията-мисле,че е добър специалист в това отношение,но само като оператор.За лечение след това не съм убедена,че става.
<br />