0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Спазъм на тръбите при ХСГ?
« -: Юни 12, 2007, 22:36:33 pm »
Не можах да открия информация колко често се случва, поради спазъм на тръбите ХСГ да даде лош резултат. Опитвам се да разбера приблизително доколко изследването е достоверно.  :cloud:
дали има някаква статистика?

Интересувам се, тъй като снимката показа двустранно запушени тръби оше в самото начало на изхода от матката, т.е. те въобще не се видяха на снимката. За да е пълен набора от сложни наименования имам и хидросалпингс в ляво  - видя се на УЗИ. Ако тръбите са наистина запушени, хидросалпингса няма да попречи веднага да почна процедура инвитро. Ако обаче резултатът е просто спазъм на тръбите, хидросалпинса трябва да се оперира. Някой да е бил с подобен случай?
Re: Спазъм на тръбите при ХСГ?
« Отговор #1 -: Юни 13, 2007, 09:23:55 am »
Съжалявам за резултата  :(
Хидросалпинкса пречи при всички положения  :( По-добре първо лапаро за отстраняване на хидросалпинкса и след това ин витро.
Успех!

lb2f
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #2 -: Юни 13, 2007, 18:42:47 pm »
Запушени или не запушени тръби,Хидросалпинкса дори в едната обрича опита да е безуспешен :(
Първо трябва лапароскопия и отстраняване на засегнатата или засегнатите тръби и след това инвитро. Успех
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #3 -: Юни 21, 2007, 11:10:54 am »
Не можах да открия информация колко често се случва, поради спазъм на тръбите ХСГ да даде лош резултат. Опитвам се да разбера приблизително доколко изследването е достоверно.  :cloud:
дали има някаква статистика?

Bijou , задала си наистина интересен въпрос!
Аз също се вълнувам ,доколко реалистична е диагностиката направена на база ХСГ.
Манипулацията е болезнена , т.е. възможността от спазъм-реална, независимо от болкоуспокояващите!
Направена под упойка , пък нараства опасността от спукване на тръбите ,тъй като тонусът им е намален!
Не съм ,чувала за статистика , но моята ХСГ ,много лекари са я оспорвали ,точно по този повод -спазъм или запушване?
Но виж ,хидросалпингс , ако се вижда ,си мисля ,че наистина трябва да се вземат мерки ,преди АРТ-а.

:balk_103:
Успех в борбата!
*
« Отговор #4 -: Юни 21, 2007, 11:17:00 am »
за хидросалпинкса не съм компетентна, но при цветната ми снимка боля ужасно и едната ми тръба изобщо я нямаше на снимката, а другата беше силно нагъната.
на лапарото стана ясно, че е било от спазъм-и двете ми тръби са в идеално състояние.
успех!
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #5 -: Юни 21, 2007, 13:28:19 pm »
според мен резултата не е сигурен не се шашакай,за по сигурно направи лапаро,и на моя приятелка показа така,а при лапарото всичко беше ок.касмет
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Юни 21, 2007, 20:49:55 pm »
1.....при наличие на хидросалпинкс,АРТ процедура е обречена на неуспех!!!!
       Непременно той трябва да се отстрани преди АРТ!!!
2......за спазъм.....при  ХСГ има голяма вероятност да се получи спазъм,такъв беше и моят случей (на снимката се видя запушена лявата тръба и цялата лявата страна в сраствания,....след време когато направих лапаро се оказа че няма никакви сраствания и и двете тръби са напълно проходими :D
« Отговор #7 -: Юни 22, 2007, 13:07:14 pm »
Твърди се, че снимката е по-малко болезнена ако веществото преминава без особени затръднения или ако няма какво да го спира да премине като сраствания или накакви други припятствия иначе е по-болезнено , а от балката може да се получи и спазъм , но гаранция няма и затова  мисля , че най-добре е да се прави  лапароскопия, хем тя дава и много друга информация не само за тръбите.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #8 -: Юни 27, 2007, 22:35:04 pm »
1.....при наличие на хидросалпинкс,АРТ процедура е обречена на неуспех!!!!
       Непременно той трябва да се отстрани преди АРТ!!!,

Благодаря ви за всички отговори!  :thankyousign:
Казусът е доста сложен... всъщност не непременно хидосалпингса трябва да бъде отстранен

Доколкото знам хидросапингса пречи на имплантирането на ембриона, тъй като течността, която се излива в матка го "отмива" или прави средата токсична и той не може да се развие. Когато тръбите са ми запушени, обаче, както показа ХСГто, течността не може да достигне матката, тъй като те са непроходими, т.е. тези "тапи" предпазват матката от хидросалпинса и би трябвало спокойно да премина към инвитро, без да се налага операция.

Нещата, обаче, стоят по съвсем различен начин, ако лошата ЦС е в резултат на спазъм на тръбите и всъшност се окажат проходими ...  :cloud:

Така или иначе, аз нямах много време да избирам между лапаро или инвитро, а и като си знам късмета сигурно пак ще правя и двете, само че реда ще е друг. Та по съвет на док първо ще пробвам инвитро, за да си спестя евентуално една операция. Интересно ми беше дали някой друг е бил пред такава дилема  :ask: да сподели какъв избор е направил.
« Последна редакция: Юни 27, 2007, 22:39:36 pm от Bijou »
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #9 -: Юни 29, 2007, 09:21:41 am »
при снимката не ме болеше, проходими тръби НО задоволително, при лапароскопията всичко са оправили докторите. сега ще преминавам към инсеминация, защото така съм сигурна вече в успеха. не съжелявам, че избрах първо всичко да се оправи чрез лапарото, а съм благодарна на момичетата от форума които ми посочиха правия път към заветното щастие. не съм пред твоята дилема, но аз ако тряба да решавам първо ще направя лапаро и след това каквато и да е интервенция.успех :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #10 -: Юни 29, 2007, 14:28:30 pm »

Благодаря ви за всички отговори!  :thankyousign:
Казусът е доста сложен... всъщност не непременно хидосалпингса трябва да бъде отстранен

Доколкото знам хидросапингса пречи на имплантирането на ембриона, тъй като течността, която се излива в матка го "отмива" или прави средата токсична и той не може да се развие. Когато тръбите са ми запушени, обаче, както показа ХСГто, течността не може да достигне матката, тъй като те са непроходими, т.е. тези "тапи" предпазват матката от хидросалпинса и би трябвало спокойно да премина към инвитро, без да се налага операция.

Това изобщо не е истина!

Стерилната течност, която изпълва тръбата преминава без проблем през "напълно запушената такава".

т.е. тези "тапи" предпазват матката от хидросалпинса и би трябвало спокойно да премина към инвитро, без да се налага операция.

Непроходимостта на тръбите не е "плътна", която да не позволява течността да премине. Напротив, течността преминава, просмуква се през ципестите сраствания и "измива" ембрионите.
От личен опит го споделям!  :idea:

Но разбира се всеки има глава на раменете да прецени сам, след като се е консултирал със специалист разбира се, и да вземе решение.

Също е важно финансово да си подготвена за един възможен неуспех.
Не ти го пожелавам, добре е все пак да го имаш предвид!

« Последна редакция: Юни 29, 2007, 14:55:48 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън