0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За кръвните групи
« -: Август 06, 2004, 12:05:05 pm »
Четох за кръвните групи, ама май нещо не съм дочела и искам да питам.  :oops:
Аз имам един спонтанен аборт, както вече може би сте прочели.
Аз съм А-отрицателна и мъжа ми е А-отрицателна.
Има ли проблем с тези кръвни групи?  
Дали няма пак да се получи?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
За кръвните групи
« Отговор #1 -: Август 06, 2004, 15:51:37 pm »
Нямаш проблеми от страна на кръвните групи и резус - фактора, спокойно! :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
За кръвните групи
« Отговор #2 -: Август 06, 2004, 16:41:35 pm »
Ама аз пиша глупости – той е минус, аз съм плюс, иначе сме А.
Май че в този случай имаше проблеми, нали?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
За кръвните групи
« Отговор #3 -: Август 06, 2004, 17:15:26 pm »
Хе, карай, случва се!  Ама пак няма проблеми, де! Само ако жената е минус, тогава. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
За кръвните групи
« Отговор #4 -: Август 06, 2004, 17:22:05 pm »
Много ти благодаря, Мели.
Успокоих се. Хайде, приятна събота и неделя.
:)
За кръвните групи
« Отговор #5 -: Септември 03, 2004, 13:25:36 pm »
Цитат на: Meli
Хе, карай, случва се!  Ама пак няма проблеми, де! Само ако жената е минус, тогава. :)

Kakwo ima6 predwid? 4e sega pak az se upla6ih  :cry:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
За кръвните групи
« Отговор #6 -: Септември 03, 2004, 16:58:58 pm »
Ти пък що се плашиш! Ако жената е с отрицателен резус, просто се следят антитела и се прави имунопрофилактика. Фасулска работа. :)

Димитър Кудоглу
За кръвните групи
« Отговор #7 -: Септември 03, 2004, 22:18:17 pm »
mi kak njama da se pla6a, kato si e stra6ni4ko... :(
a kakvi sa tezi antitela?
*

Anonymous

За кръвните групи
« Отговор #8 -: Септември 30, 2004, 11:50:19 am »
Ама как така.....какви са тези антитела........аз съм 0- а мъжа ми е А+...това значи ли че ще имаме проблеми при забременяването и износването на плода :(  :?:
За кръвните групи
« Отговор #9 -: Септември 30, 2004, 12:02:53 pm »
От изследвания при жената преди забременяване
5. Определяне на кръвната група и резус-фактора и за двамата партньори. Тук са възможни два варианта:

- при положителен резус-фактор - отлично, проблеми няма.
- при отрицателен резус-фактор - необходимо е да се направи кръвен анализ за антитела към резус-фактора /дори ако при мъжа той също е отрицателен/. Ако резултатът от анализа е положителен, бременността понастоящем е невъзможна, необходима е корекция на състоянието. Ако е отрицателен - може смело да се планирате раждането на дете. Само не трябва да се забравя да се повтаря този анализ 1 път месечно, започвайки от 8-та седмица на бременността. С този анализ ще се установи и дали съществува несъвместимост в кръвните групи. Анализът на груповите антитела, както и анализът на антителата към резус-фактора, се провеждат веднъж месечно, започвайки от 8-та седмица на бременността.

Друго не мога да ти кажа - просто трябва да се направят тези изследвания и да се произнесе лекар.
Моята майка също е с отрицателен РФ, пък сме три деца.  :wink: Лично аз съм А1-, а приятелят ми е А2-. Докторите казаха, че принципно няма проблем.
*

Anonymous

Re: За кръвните групи
« Отговор #10 -: Май 05, 2006, 15:11:54 pm »
Цитат на: MichaelKiske
Четох за кръвните групи, ама май нещо не съм дочела и искам да питам.  :oops:
Аз имам един спонтанен аборт, както вече може би сте прочели.
Аз съм А-отрицателна и мъжа ми е А-отрицателна.
Има ли проблем с тези кръвни групи?  
Дали няма пак да се получи?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
За кръвните групи
« Отговор #11 -: Май 05, 2006, 18:37:46 pm »
госте, няма проблем в този случай, щом и двамата сте с еднакъв резус фактор. Имах проблеми в това отношение и ми казаха, че понякога при родители с еднакъв резус фактор може детето да е с обратен на техния, но ако все пак имаш съмнения, както казва Мели - следиш антителата при бременност.