0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бромокриптин и бременност
« -: Юни 08, 2007, 14:06:50 pm »
Момичета, интересува ме спира ли се приема на Бромокриптин по време на бременност?
Може и да ми е споменала нещо по въпроса д-р Тодорова, но просто ми е изхвръкнало от главата.
Re: Бромокриптин и бременност
« Отговор #1 -: Юни 08, 2007, 14:37:38 pm »
По мои наблюдения на този въпрос няма единодушен отговор.
В зависимост от конкретния случай лекарите казват бромокриптина да се спре при положиелен тест/ да се продължи първото тримесичее или цялата бременност. Мен също ме интересува (не съм бременна все още,пия бромокриптин от 3г.), но явно всеки случай е индивидуален. Скоро имам час при Доц. Тодорова, там ще питам.
Моят съвет - обади се питай.
« Отговор #2 -: Юни 08, 2007, 14:54:19 pm »
Обадих и се и тя ми каза да го продължавам. Аз пия по 1/2 т. на ден
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Юни 08, 2007, 22:59:59 pm »
продължавай го. тя ще ти го спре като му дойде времето. рано ли е още за честито :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #4 -: Юни 11, 2007, 11:21:47 am »
Моя парлодел го спряха при установяване на бременност. Най-добре питай лекарката си и я слушай. Късмет!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #5 -: Юни 11, 2007, 18:50:53 pm »
Противопоказно е да се спира рязко, независимо дали има бременност. Някой лекари даже препоръчват да се пие до третия месец от бременността, а понякога и през цялата. Лили е права, а ако нещо те притеснява обади се на лекарката си. Моя приятелка така загуби плода, защото спря парлодела и естествено нивата на пролактина скочиха и какво се получава... сама си отговори.
« Отговор #6 -: Юни 13, 2007, 10:45:32 am »
Благодаря ви за отговорите, момичета!

Сега да докладвам малко по-подробно.
Както ви писах, миналия петък говорих с д-р Тодорова по телефона и тя ми каза да продължавам да пия Бромокриптина.

Но вчера бях в Плевен при доц. Конова и д-р Емин. Закъснява ми вече 6 дена.
Правиха ми ЧХГ - 680, за което казаха, че било доста високо и това говорело за наличие на бременност. На ехографа д-р Емин видя една малка точица, за която предположи, че може да е плодния сак, но още било твърде рано да се каже.
Мислех си, че след прегледа в Плевен ще се поуспокоя, но учи това не стана. В смисъл, че подобни са резултатите и при извънматочна бременност.

Аз съм с 2 миседа в 7-8 г.с. през 2003 и 2005 г. При последвалите изследвания се откриха и имунологични /Хашимото/ и генетични /2 мутации на протромбиновия ден/ причини за тях, както и повишен Пролактин. Лекувахме и хламидиална инфекция.
Най дълго време отне лекуването на щитовидната.
При последните изследвания и консултации през Април, доц. Конова и д-р Тодорова бяха категорични, че можем да започваме с опитите за бебе и ето го резултата.
Вчера д-р Емин препоръча да спра Бромокриптина и да започна да пия Дуфастон, но преди малко говорих отново с д-р Тодорова и тя ми каза да го продължавам и аз мисля да я послушам.
По принцип те работят в екип, но д-р Тодорова ще е в Плевен чак на 23.06.

Вчера ми направиха и първото вливане на 30 ампули Имуновенин. Продължавам да си пия Селен 200, фолиева 0,4, Аспирин Протект, бия и Фраксипарин 0.3.

Искренно се надявам този път чудото да е станало. Още не можем да се зарадваме...
Не знам дали ме разбирате. Не виждам как ще издържа 2 седмици за да ме видят отново на ехограф и да кажат има ли плоден сак.

Сигурно съм писала доста несвързано, но много се вълнувам.

« Отговор #7 -: Юни 13, 2007, 11:02:27 am »
pgzenga, миличка, няма да честитя сега, само ще се моля за теб това да е вашето чудо. Късмет и гледай да се разсейваш, доколкото е възможно, за да не се тревожиш сега. Ти си знаеш, че това само може да ти навреди. Късмет yahoo_17
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #8 -: Юни 13, 2007, 11:03:43 am »
pgzenga, стискам палци  :D

lb2f
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #9 -: Юни 13, 2007, 11:21:54 am »
и аз стискам палци. направила си всичко което зависи от теб, повече от това никой на може.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #10 -: Юни 13, 2007, 11:25:48 am »
Имаш още едни палци и от мен и дано този път щастието да е твое! Успех!
« Отговор #11 -: Юни 14, 2007, 10:10:43 am »
pgzenga, искрени пожелания за УСПЕХ и от мен!
« Отговор #12 -: Юни 14, 2007, 12:34:45 pm »
Цитат
Публикувана от: лили
направила си всичко което зависи от теб, повече от това никой на може.
:good_post: Лили го е казала чудесно!

Палци и от мен! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: