0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

my_flower

Бактериален вагинит + Escherichia coli
« -: Юни 27, 2007, 10:20:43 am »
здравейте,

моля за помощ от всеки, който знае дали бактериалния вагинит+ Escherichia coli(в стерилна урина)могат да бъдат причина бебето да не става вече 1 година...
Разбира се, първо ще лекуваме цялата тази гадост и тогава ще продължим с опитите.

опитвам се да намеря по форумите и интернет повече по въпроса, но ще съм много благодарна ако някой ме насочи.
*
Re: Бактериален вагинит + Escherichia coli
« Отговор #1 -: Юни 27, 2007, 19:17:00 pm »
My_flower, отиди също да ти прегледат бъбреците. Доста често при наличие на E.coli може да е свързано с проблем с бъбреците. Тази бактерия е много упорита и е желателно да правиш контролни изследвания след като се излекуваш, за да следиш да не се появи пак. Успех!
« Отговор #2 -: Юни 27, 2007, 22:16:57 pm »
Това са упорити гадинки и е нужен  сериозен антибиотик. Самите те не пречат на забременяването, но  инфекцията може да е довела до възпаления, а от там и някакви сраствания. Но моят съвет е да повториш изследването - понякога резултата се може да се дължи на недобро измиване  на гениталиите преди пишкането. Не го приемай лично - лято е и всички се потим, потта се стича къде ли  :(не и може да пренесе буболечките  :(  За да си сигурна , сутринта като станеш, без да пишкаш се измиваш идеално с вода и сапун. Хубаво е след това да се изплакнеш с риванолов разтвор . Отваряш чашката, като гледаш да НЕ я пипнеш /а също и капачето/от вътре. Пишваш малко навън и след това продължаваш в чашката . Пишкай от високо - гледай да не я допреш до кожата на гениталиите. След това я затваряш като пак внимаваш да не пипаш от вътрешната страна.Тези процедури гарантират ,че няма странично замърсяване.После бързо я занеси в лабораторията и успех :D

« Отговор #3 -: Юни 27, 2007, 22:20:09 pm »
Пропуснах да кажа, че и партньора задължително се лекува, дори и да няма никакви оплаквания - хубаво е да пуснете и еякулат за микробиологично изследване.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Юни 28, 2007, 07:15:35 am »
Цитат
здравейте,

моля за помощ от всеки, който знае дали бактериалния вагинит+ Escherichia coli(в стерилна урина)могат да бъдат причина бебето да не става вече 1 година...
Разбира се, първо ще лекуваме цялата тази гадост и тогава ще продължим с опитите.

опитвам се да намеря по форумите и интернет повече по въпроса, но ще съм много благодарна ако някой ме насочи.

1. Този бактериален вагинит как е установен и каква е точно бактерията, която се изолира. Принципно лекарите говорят за бактериална вагиноза, причинена от гуарднерела вагиналис, но също може да е налице и от други гадинки. Лечението е в зависимост от изолирания микроорганизъм;
2. Повтори изследването на стерилна урина и пак по антибиограма се лекувай, тъй като инфекцията от пикочните пътища може да се пренесе към гениталния тракт.
3. Принципно всички инфекции пречат на забременяването, не само заради риска от сраствания, когато е налице хронифицирана инфекция, а дори само за това, че се променя биохимичния състав на цервикалния секрет, а оттам и преминаването на сперматозоидите през цервикса в матката. Още повече , че инфекции са несъвместими с бременост, поради риск от заразяване на плода.
4. По въпроса за насоката за търсене на теми - използвай чичо Гугъл.
« Отговор #5 -: Юни 28, 2007, 10:04:14 am »
много благодаря за бързите отговори, ще последвам съветите за даването на стерилна урина следващия път.

Аз от малка имам проблеми с бъбреците. На 14год. -остър пиелонефрит, не помня с какво ме лекуваха. После на 22 пак бъбречна криза- лекуваха ме с гентамицин, ужасно болеше...Сега съм на 27 и няколко години не съм имала проблем с бъбреците.

Бактериалната вагиноза е заключение от ваг. секрет. В изследването пише, че имам candida albicans. Предписаха ми антимикотични лекарства, 10 дни лечение с хапчета и ваг. свещички. Мъжа ми също пие хапчета, при него няма симптоми, но вероятно е носител...

Е.coli >10(5)  се изолираха от стерилната урина. Лечението ще бъде 10 дни със ciprinol...не знам дали се пише точно така.

Все още вярвам с медицината и докторите, макар че бях отчаяна когато правех бъбречните кризи, а никой не ми даваше информация и не ме взимаха на много сериозно.

Ще правя каквото е нужно и ще се информирам до колкото мога. Благодаря ви отново за съветите и коментарите. Дано един ден всеки от нас гушне своето желано и чакано дете.