Момичета, помагайте!
Водим се с мъжки фактор - астенозоотератоспермия. След направени четири ИКСИ-та в клиниката на Щерев, последваха 6 донорски инсеминации(като всеки път сменяха донора). Отново неуспешни. Тогава се замислих, че проблем има и при мен. Иначе всички хормони са в норма, правила съм хидротубация - проходими тръби. Пуснах генетични, там се откри проблем с хромозомния набор - мозаечен кариотип. Пуснах и имунологични - завишени НК клетки 18%). Следващото, пето ИКСИ направих при д-р Стаменов, с вливане на 52 ампули имуновенин и с преимплантационна генетична диагностика. Отново неуспех. Последва среща с доц. Конова :
1.Антифосфолипидни антитела: отрицателни анти-бета2-гликопротеин I антитела
2.Периферни CD3-CD56+CD16+NK лимфоцити - в границите на реф. стойности
3. SDI-тест - всичко е ОК.
4. Цитогенетично - ОК.
Фактор V Leiden: хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген: Хетерозиготен носител по мутантен алел
Генетичен вариант C677Т в гена на MTHFR: Хомозиготен носител по мутантен алел
PAI-1: носител на генотип 5G/5G
Последва шесто ИКСИ(отново при д-р Стаменов)- трансфер на 3 хубави ембриона, като след трансфера пиех Неофолик Мета 3*3, Фраксипарин 0,3 - всеки ден. Преди три дни видях отново отрицателен тест.
Какво пропускаме? Вече започвам да изперквам.
Не съм правила цветна снимка, не ми е правена биопсия, не съм изследвала инсулинова резистентност(не знам дори дали влияе на имплантирането). Къде още да търсим причина за липсата на имплантация?
Предварително благодаря на всички, които ще коментират!