0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
нисък естрадиол,накъде
« -: Май 31, 2007, 15:35:22 pm »
Аз вече не знам в коя тема да се прикрепя и затова пускам нова.Вероятно проблемът ми е обсъждан многократно, както и прочетох, но наистина не знам вече какво да правя.Чакам касата да ми отпусне Диферилин за ендометриоза и междувременно решихме в рамките на месеца да пробваме една инсеминация на естествен цикъл.Вчера ми беше 12 ден и бях много щастлива,когато инсето беше назначено за 1 юни(деня на детето), обаче ако хормоните ми са в норма.Взеха ми кръв в късния следобед (не знам дали това има значение) и се оказа, че естрадиола ми е 140 (1 фоликул 21 мм). Не ставаме за инсе, каза докторката и не спомена нищо какво правим с ниския естрадиол.А и аз не питах,не бях подготвена..Според вас да си изследвам ли хормона в началото на цикъла, какво да правя?
*
Re: нисък естрадиол,накъде
« Отговор #1 -: Май 31, 2007, 15:42:50 pm »
Възможно е просто да сте уцелили цикъл с некачествена яйцеклетка. Не прави генерални изводи от това.
Направи изследването на 3-ти ден.
И ПИТАЙ докторите, когато нещо те притеснява. Нали това им е работата.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Юни 01, 2007, 03:52:08 am »
Може да е било случайно.
Изследвай следващите месеци пак при фоликул над 18 мм.
*
« Отговор #3 -: Юни 02, 2007, 11:25:36 am »
White мен ми предстои изследване на естродиол но чакам 14 ден .Случайно да имаш представа защо.
*
« Отговор #4 -: Юни 02, 2007, 13:09:52 pm »
Момичета , естрадиола според мен се прави на 3-6 ден от МЦ , и аз сега съм с нисък естрадиол- 6.32-референтни граници-12.5-166., правено в Бодимед на 3-ти ден от МЦ , почти двойно е намалял поради котео ми обясни докторката ми че имам намалена яйчникова дейност. mercy съвет и от мен да изследваш естрадиола както ти казах,  посъветвай се с твоят лекар и преди да минете към Инсеминация нормализирайте всички проблемни хороми...  :P :) :wink:
*
« Отговор #5 -: Юни 02, 2007, 16:22:13 pm »
благодаря ви, момичета,ще трябва да правя нови иследвания.А според вас дали това има връзка с ендометриозата и с това, че единия ми яйчник е намалени размери заради отстранена киста.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Юни 02, 2007, 18:16:07 pm »
Фанта, естрадиол се изследва два пъти в цикъла и всяко изследване си има своето значение.
Мercy, да.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Юни 03, 2007, 07:46:47 am »
Момичета , естрадиола според мен се прави на 3-6 ден от МЦ , и аз сега съм с нисък естрадиол- 6.32-референтни граници-12.5-166., правено в Бодимед на 3-ти ден от МЦ , почти двойно е намалял поради котео ми обясни докторката ми че имам намалена яйчникова дейност. mercy съвет и от мен да изследваш естрадиола както ти казах,  посъветвай се с твоят лекар и преди да минете към Инсеминация нормализирайте всички проблемни хороми...  :P :) :wink:
Фанта , намесвам се защото не си коректна.
Твоят естрадиол е в норма, но ФСХ е висок/което премълчаваш/ а именнто той в случат показва намалена яйчникова функция.
Освен това от едно изследване не може да се правят такива заключения.

ПП. И както вече каза Лали, естрадиола се прави не само в началото на МЦ.
Изследван по-различно време на МЦ /ФФ, Преди О. ,ЛФ/ той е индикатор за различни неща.
« Последна редакция: Юни 03, 2007, 07:49:48 am от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #8 -: Юни 03, 2007, 09:44:22 am »
Здравей, Мercy!
Аз съм правила доста инсеминации. Сега пред мен е един от протоколите за стимулациите ми. Е2 ми изследват на 2-ри ден от цикъла и после, когато са прегледите. Те са индивидуални, но при мен н-р са били така 9-ти, 11-ти и 13-ти ден. При един фоликул знам, че Е2 трябва да е над 200, а около деня на инсето и над 300. Това означава - годна яйцеклетка. Ако греша - нека момичетата ме поправят. Вероятно в този твой фоликул яйцеклетката не е била годна. Не знам на колко години си, но аз съм на възраст. Моят лекар тогава ми каза, че организмът след определена възраст не винаги произвежда качествени яйцеклетки. Надявам се, че това при теб е инцидентен случай. При една от моите стимулации на преглед на 13-ти ден, Е2=108.78, доста ниско и ми беше назначено лекарство(изхвърлих му кутийката, но мисля, че се казваше естрофен или естрадиол, не знам точно, сори, в кръгла кутийка). Още на следващия преглед на 16-ти ден Е2 беше 303.6. Направи си фоликулометрия и изследване на хормоните пак при следващия цикъл. Желая ти успех!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Юни 03, 2007, 10:25:16 am »
Естрофем трябва да се взима след доказана овулация.
*
« Отговор #10 -: Юни 03, 2007, 12:31:05 pm »
 Lali, благодаря ти за уточнението!
Сега си погледнах пак стимулационния протокол. 13-ти ден: 1 f=11, 2 др. фоликула, Е2=108.78, LH=4.82, ендометриум 5 mm. Дали е възможно да ми е изписан заради тънката лигавица? На следващия преглед нещата изглеждаха наред: 1f=12.5, 1f=12, 1f=17.5, Е2=303.6, LH=19.92, ендометриум 9 mm. Предварително ти благодаря за отговора!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #11 -: Юни 03, 2007, 14:15:18 pm »
Душка, определено естрофема ти е бил предписан заради тънката /недостатъчна/ лигавица.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #12 -: Юни 03, 2007, 14:18:43 pm »
Благодаря ти, Еvro!
 :thankyousign: :bighug: