0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хормони
« -: Май 19, 2007, 14:18:06 pm »
На кой ден от цикъла е добре да се направи DHEA-S и пролактин?
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Хормони
« Отговор #1 -: Май 19, 2007, 14:50:24 pm »
няма значение  :)
достатъчно е за пролактина да полежиш 30 мин. преди да те боцнат.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Май 19, 2007, 14:59:15 pm »
Благодаря!
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*
« Отговор #3 -: Май 25, 2007, 18:45:28 pm »
Взех си резултатите за DHEA-S, но съм притеснена :
6,21 mkmol/l , при следните референти стойности:жени-1,85-7,7 mkol/l, жени в менопауза 0,5-2,6 mkmol/l,мъже 2,6-7,7 mkmol/l.Мислите ли,че тук има някаква техническа грешка или стойностите са си такива.
« Последна редакция: Май 25, 2007, 18:48:14 pm от desihg »
*
« Отговор #4 -: Май 25, 2007, 19:32:43 pm »
Стойностите са ти добре, влизаш в реф. стойности, така че спокойно. И такива са си стойностите и при мъжете и при жените са близки, може да има лека разлика в реф. стойности на отделните лаборатории. Все пак лекар ще ти каже дали има проблем или не, но аз смятам, че нещата са ок. :wink: В лабораторията, в която аз съм правила изследването реф. ст-ти са според възрастова граница при жените. Явно всяка лаборатиря си поставя такива стойности.
*
« Отговор #5 -: Май 25, 2007, 19:57:25 pm »
Притесниме , че едното е mkol, а другото mkmol
*
« Отговор #6 -: Май 25, 2007, 20:00:56 pm »
Не се тревожи - при моите изследвания няма мерни единици при реф. стойности. Предполагам, че е едно и също и е техн. грешка. Спокойно! :wink:
*
« Отговор #7 -: Май 25, 2007, 20:03:59 pm »
Благодаря ти!
*
« Отговор #8 -: Май 26, 2007, 17:08:11 pm »
bird_ и desihg вие в коя лаборатория сте си пускали изследванията, яз ги правя от скоро в Бодимед където незнам как определят референтните граници но никога не ми изписват референтните граници на листа с резлутатите.  :P :)
*
« Отговор #9 -: Май 26, 2007, 18:08:34 pm »
Моите са в Статус-Варна
*

sbubi

• 178
  • красотата ще спаси света
« Отговор #10 -: Май 27, 2007, 21:06:44 pm »
бубита здравеите имам въпросче към вас кажете ми моля ви ТАТ и МАТ на гладно ли се правят утре сутринта ще ходяа нищо не знам за първи път правя такива хормони
« Отговор #11 -: Май 27, 2007, 22:30:38 pm »
bird_ и desihg вие в коя лаборатория сте си пускали изследванията, яз ги правя от скоро в Бодимед където незнам как определят референтните граници но никога не ми изписват референтните граници на листа с резлутатите.  :P :)
Фанта и при мен в немската лаборатория е така.Те ми казват,че били в нормата.Ама аз нали съм си Тома Неверни си,ги накарах да ми дадат разпечатка с референтните стойности.И по тях си сравних хормоните и наистина са ми в норма.Попитай ги,няма начин да не ти ги дадат.Може малко да помрънкат,но ще си ги вземеш. :D
*
« Отговор #12 -: Май 28, 2007, 10:19:03 am »
fanta_22, аз съм от Варна и моите ги пускам в Лаборекспрес. Там всеки път изписват реф. стойности с огромна забележка да не си самоназначаваме лечение.
desihg, какво са ти впечатленията от твоята лаборатория? Аз засега съм доволна от тази, а и тримата лекари при които ходих ми я препоръчаха.  :wink: :D И работят в събота до обяд, което мен много ме устройва.
*
« Отговор #13 -: Май 28, 2007, 17:58:09 pm »
Аз нямам много впечатления, защото това са ми първите изследвания.Моите ги правих в лабораторията на Статус, която е в Майчин дом.Погледнах,че на сайта имат  on-line проверка на резултатите.Ако в действителност е активна проверката е много удобно.
*
« Отговор #14 -: Май 29, 2007, 18:46:49 pm »
desihg, и лаборекспрес си имат сайт и в и-нет си проверяваш резултата и аз не ходя до там за резултати, виж за пускането на кръв е неизбежно :lol:. И работят със здр.каса, не че всичко може да мине, ама все нещо се пропуска :wink:, ако ти даде направление ендокринолога. Остава да сравним цените и сме нацелили място за кръвопускане :lol: /това в кръга на шегата/.
Дано се включи и някой по-просветен за въпросчето на sbubi. Ама аз досега колкото кръв съм пускала все е на гладно и все сутрин, естествено. То тогава защо да не могат и др. хормони, освен пролактина де, да се изследват когато ни кефне - сутрин, обяд, защо пък не и след работа, колко удобно?  :wink:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #15 -: Май 30, 2007, 18:05:25 pm »
пролактина не се изследва когато ти кефне :wink:, изследва се сутрин на гладно, след 30 мин. лежане в покой, без секс предната вечер и без ласки и пипане по гърдите, тириодитните също се изследват на гладно, преди кафето. за половите няма подобно изискване, но е добре всички хормони да се пущат по възможност до 11.00 часа сабахлен /съвет на еднокринолог/.
Успех! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #16 -: Май 30, 2007, 20:58:33 pm »
Пак да се включа - evro, в подкрепа на твърдението ти :wink:, ами току що се сещам да прочета брошурата от лабораторията и там си е указано как се изследват :wink:, ама кой да чете. :) А за пролактина даже и на място те пращат на скамейката, а тук в добавка съм чела, че не трябва да си хапваш и висококалорични храни вечерта :wink: като изследваш пролактина. :)