0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

raztrevojena

помогнете със съвет, моля!
« -: Август 03, 2005, 13:46:08 pm »
здравейте хора от този форум. нуждая се от съвет, защото съм много объркана. аз съм на 38 г. имам едно раждане. след него не бях забременявала, въпреки че със съпругът ми не сме се пазили. и тъй, спокойна отидох да си направя рентгенова снимка на поясната и опашната област на гръбначния стълб, тъй като имам проблеми. това стана на 15 юли. последната ми менструация е на 26 юни. преди един ден, поради това, че в продължение на няколко дни имах зацаплащо кървене, така както описват цветната бременност, си направих тест за бременност и се оказа, че е положителен. съпругът ми иска детето, то аз съм много притеснена от това, че си направих рентгенова снимка. освен това, през юни, поради инфекция от ешерихия коли и двамата пихме сериозни лекарства.
чувствам се много объркана и не зная какво да правя.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #1 -: Август 03, 2005, 14:12:40 pm »
Нещо такова като план:

1. Веднага започни да приемаш фолиева киселина.
2. Иди на лекар - положителният тест показва само наличието на бременност, но не и мястото й.
3. Успокой се.
4. Прочети наредбата за прегледи при рискова бременност (заради годините).

Може и разбъркано нещата. Успех! :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

разтревожена

« Отговор #2 -: Август 03, 2005, 14:22:14 pm »
с фолиевата киселина започнах. скрининг ще направя. аз и при първата бременност правих биохимичен скрининг и амниоцентеза. консултирах се с един гинеколог, който твърди, че от рентгена няма проблем, но аз съм чела други неща.