0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Възможно ли е да имам ендометироза?
« -: Август 14, 2005, 11:45:49 am »
Здравейте на всички!Напоследък все повече се замислям дали не съм и аз с ендометиоза.Особено след като ми излязоха резултатите от хормоните и явно не е там проблема.Имам много болезнен и обилен цикъл - почти винаги се налага да пия обезболяващи,имах полип в матката,който ми отстраниха,имам понякога и болки при полов акт и леко придърпване в ляво,като се изправя разко от стола /но не винаги/.Може ли това да са симптоми на еднометиоза?Другия месец ще правя цветна снимка на тръбите и се съмнявам,че там ще излезе проблема.Този полип от матката може да го има и по тръбите..Незнам вече просто се чудя дали при цветната снимка това ще излезе наяве или само при лапароскопия се вижда.Досега никога не съм успявала да забременея.Ще бъда много благодарна на всички с този проблем да споделят какви симптоми са имали,как са им открили ендометриоза и как протича лечението ?Случайно открих сайта преди месец и ме "заля" такъм океан от информация,че напълно се ошашавих.
« Отговор #1 -: Август 14, 2005, 14:04:12 pm »
Еличка, не си внушавай симптоми, успокой се.
Признаци на ендометриоза има много, обаче можеш да имаш повечето от тях, но не и заболяването  :D
На цветната снимка може да се види ендометриоза (но може и да не я видят, ако е малко). Единственият начин за доказване/отхвърляне на ендометриозата е оперативния.
За твое успокоение иди на преглед при гинеколог, който оперира, защото знае за какво да "гледа" (за предпочитане в Онкологията - там една дофторка е "познала" ендометриозата на моя приятелка и след това се е доказало оперативно, че наистина я е имало).
И не се тревожи твърде много за това - не е доказано, че ендометриозата пречи на забременяването (освен ако не е твърде напреднала). За по-леките форми само се приема, че може да попречи, но никой не го е доказал това.

Успех  :D
*
« Отговор #2 -: Август 14, 2005, 18:16:09 pm »
И не се тревожи твърде много за това - не е доказано, че ендометриозата пречи на забременяването (освен ако не е твърде напреднала). За по-леките форми само се приема, че може да попречи, но никой не го е доказал това.

И аз съм попадала на такива мнения в чужди сайтове, така че не се притеснявай. Дори да имаш не е фатално.
Мога да ти препоръчам да отидеш на преглед при д-р Начев от МД в София. Знам за няколко жени с такова заболяване на които е помогнал да забременеят.

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #3 -: Август 15, 2005, 18:24:05 pm »
Здрасти мацки!Мерси за бързите реакции.Сигурно наистина си внушавам.Но ще видим на снимката какво ще стане.Усещам,че напоследък съм станала доста припряна,но вече НЕМОГА ДА ЧАКАМ !!! :balk_144: Ще откача.Всичко става тооооолкова бавно,УЖАСНО БАВНО :snail:Ето формулата на мойте мъки :
 * 5 год.х 12 мес.=60 мес. опити=0 положителни резултати
60 пъти съм се надявала да не ми дойде този месец.Още колко?Може би трябва да ги закръгля на 100? :wink: Незнам какви нерви трябва да имаш и какво търпение.Сигурна съм,че всички знаете как е.Както казват старите хора "Имало глава да пати..."Едно е сигурно - ще станем много силни и мъдри хора накрая,каквото и да се случи...