Здравейте момичета!
В началото на април писах по темата за "два спонтанни аборта" и благодарение на прочетеното във форумите тук и на съветите на момичетата реши да си направя изследвани и слава Богу.
Имам две неуспешни бременности. Направих изследвания. Час от тях са добри, резултатите на час от тях все още чакам, а в петък си получих хормоналните изследвания. Оказа се, че нивото на пролактина ми е високо 41,80 ng/ml при референтни стойности 1,9 - 25.
Това, което зная за високия пролактин е, че води до липса на овулация и следователно до проблеми със забременяването. Аз и двата пъти забременях от първия месец през, който не се пазихме. Високия пролактин води и до спонтанни аборти, тъй като намалява нимото на прогестерона, който е отгворен за задържането на бременността.
Въпросът ми е, при това положение какво следва според вас? Със сигурност ще ми припишат лекарства, НО ЩЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ СПАЗВА НЯКАКЪВ ПЕРИОД НА ВЪЗДЪРЖАНЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НЯМАМ ПРОБЛЕМ СЪС ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО (т.е. според мен нивото на пролактина явно не е чак толкова високо, за да спре овулацията), ПОНЕ ДОСЕГА НЯМАХ? ЩЕ МОЖЕМ ЛИ ДА СИ СТАРАЕМ ЗА БЕБЕНЦЕ, А АЗ ДА СИ ПИЯ ЛЕКАРСТВА? Ще ви бъда благодарна ако споделите с мен вашия опит и мнение.