0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Начин на живот при бременност
« Отговор #20 -: Април 03, 2007, 19:38:43 pm »
1. Има храни, които трябва да присъстват всеки ден в менюто - плодове, зеленчуци, мляко, месо, зърнени храни.
2. Трябва  задължително да се избягват: меки сирена тип бри, Камамбер, Рокфор, фета и т. н. непастьоризирано мляко, недобресварено месо, месо непреминало термична обработка - няма да изреждам да не ти се прияде ;) всякакви сушени деликатеси влизат там. Това е заради опасност от заразяване с токсоплазмоза и листериоза.
Не трябва да се прекалява със сладкото поради опасността от гестационен диабет към края на бременността. Не трябва да се прекалява със солено поради опасност от високо кръвно и прееклампсия пак в последните месеци.
3. По отношение на секса - темата е дискутирана много пъти - мненията са противоречиви. Аз лично бях впечатлена от въпроса на жена бременна след ин витро, която задава на доктора си първо - и той е кога могат да правят секс. Е, туй ли е най-важното след толкова чакане. Ами опасност има, особено ако е рискова бременността.
4. Кафе - по едно на ден безкофеиново мисля, че няма проблем, аз лично изчаках с кафето и чак накрая се престраших да пия в последните месеци и то по 1 на ден максимум.
5. Алкохол - НЕ. Е, на празник за наздравицата 2 глътки винце едва ли са толкова опасни.
6. Избягват се топли вани, сауни, физическа и психическа преумора
7. Избягва се контакта с болни, защото има опасност да се заразиш с грип и т. н.
8. Ограничава се контакта с малки деца - в детската градина и началните класове, защото са много контактни и обикновено пренасят доста вируси, шарки и т. н. Е, когато е неизбежно няма как.
На ЖК се ходи всеки месец, но прегледите там са крайно незадоволителни, обикновено не разполагат с необходимата апаратура. Затова се препоръчва да се следи и на частно през месец два, както и да се направят прегледите за фетална морфология в съответните гестационни седмици.
За хомеопатичните лекарства не мога да кажа нищо, не употребявам. Има лекарства, които се изписват и за бременни, но това трябва доктор да прецени, като вид и дозировка.
Лека бременност!  :)
Благодаря ти, Сygnus за изчерпателния отговор. В общи линии и моите предположения бяха такива, но се притеснявах да не греша някъде.
Съжалявам, ако с темата, която пуснах съм нарушила добрия тон във форума, но считам, че това са въпроси, вълнуващи всички момичета, които забременяват за първи път.
« Отговор #21 -: Април 03, 2007, 20:13:41 pm »
gygri, честито!!! Ама сте големи заядливки де... браво на Дони - така се прави - като ти поискат помощ ще се отзовеш! Всички сме били объркани и неориентирани. Продължавам да идвам тук, защото си мисля, че сме мили и толерантнии и сме се събрали за да си помагаме и подкрепяме! Дай Боже още много нови бременни и "объркани" момичета!
Извинявам се, че пооспамих темичката!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #22 -: Април 04, 2007, 11:17:01 am »
само да допълня, че за секса по време на бременност има хубава статия от д-р Даскалов. линк към нея има в закованата тема на този форум.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #23 -: Април 04, 2007, 18:17:30 pm »
Мен пък ме интересува онова с лежането. Не че съм я докарала до бременност, де!  :( Една докторка ми каза, че щом са ми правили абразио, значи матката ми се водела вече хистологична, май (поправете ме, ако греша с термина). Направо ми каза: като забременееш, ще лежиш 6 месеца  8O. Това задължително ли е, или поредният мит! Щото има момичета, които не са лежали, и пак минава нормално. Чувала съм, че се лежи, ако има проблем. Ама, задължително да лежа, само защото са ми правили кюртаж?! То и да лежиш, гаранция няма! Какво мислите, момичета? Някоя лежала ли е на своя глава, за да се презастрахова? Ако ви се стори глупаво питането, разбира се, може и да не отговаряте!
*
« Отговор #24 -: Април 04, 2007, 18:33:23 pm »
DivaRoza,
на мене ми правиха абраzио (след раждане в 20 г.с., част от плацентата остана) и при следваЩата бременност, въпреки че имах zацапвания, гинеколожката ми ме караШе да се раzхождам, а не да се zалежавам в къЩи. 
*
« Отговор #25 -: Април 04, 2007, 19:06:50 pm »
Танечка, и на мен,  ми се стори странно това, което ми каза докторката. Вярно, че тя каза и че Диането ще ми помогне. Може да е бабешки мит от страх. Затова ми е интересно как са процедирали момичетата, които вече са родили. То засега бременност не се задава на хоризонта, може и да има 0, 000002 процента шанс. Та заради тези нищожни проценти питам, все пак. Иска ми се когато те се материализират, да си водя нормален, активен живот - работа и т.н.Благодаря ти, Таня. Иначе е хубава темата за опроверганите митове по време на бременност.
*
« Отговор #26 -: Април 04, 2007, 21:36:28 pm »
Аз съм абразирана 4 пъти. Но лежах само до към 10 седмица през цялото, а до 12 седмица ставах и се разхождах по малко. Но аз бях освен с кървене и с кръвоизливи и вероятността да абортирам беше голяма. В момента си бера плодовете от лежането. Много лесно се уморявам и страшно лесно настивам - трябва ми само да ме духне вятъра и съм готова.
При всеки е индивидуално, разбира се.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #27 -: Април 04, 2007, 22:48:54 pm »
никога не съм чувала, че като имаш правено абразио, трябва да износваш евентуалната бъдеща бременност в легнало положение!
аз самата съм имала абразио, бременността си изкарах на крак, хем бях с високо кръвно.
лежачка се препоръчва при определени състояния, които се проявяват в момента на бременността.
тази гинеколожка малко на интересна се е направила, мисля.

във всеки случай - защо не зададеш въпроса на д-р Даскалов в темата му за консултации? любопитно ми е какво ще отговори.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #28 -: Април 05, 2007, 13:57:50 pm »
gyrgi,
Виж тази тема, пусната от Dafna - Съвети при ранна и рискова бременност.
« Отговор #29 -: Април 05, 2007, 14:05:53 pm »
Добавка към списъка на Cygnus:
9. Не се къпеш с гореща вода, не правиш упражнения в топла стая и като цяло не се претопляш. Рискът е от неврални увреждания на плода.
10. Да се избягват океански риби (вкл. риба тон) заради високото съдържание на живак.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #30 -: Май 07, 2007, 17:08:09 pm »
Леле много са нервни някои.Не дейте така, че бързо ще побелеете.Карай те я по- спокойно.