0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Tina1980

нередовен цикъл
« -: Май 03, 2007, 21:00:56 pm »
Zdraveite na vsi4ki,

za prav put se reshih da pisha, vapreki 4e otdavna 4eta foruma. Namiram go za mnogo interesen i polezen.
  Imam vapros i se nadiavam vie da mi pomognete. M mi e ne dosta redovna. Kak togava da opredeliam fertilnite si dni i dnite na ovuto? Shto se otnasia do tova da sledia priznazi- pri mene tova e nevazmojno, zashoto bez da sum bremenna si imam polovinata priznazi- sanliva sum si po prinzip, hodia do toaletnata mnogo na 4esto, hapvam si dobre s apetit, vapreki 4e sum 45 kila, te4enieto si mi e postoianno i obilno, bolki v jai4nizite i gardite koga imam koga ne- ot dajd na vjatar- mnogo razli4no... itn... ta s tova iskam da kaja, 4e neznam kak da opoznavam tjaloto si i da tarsia priznazi, sled kato e takova polojenieto? :?

Nadiavam se da polu4a otgovor, a dori ako ima njakoi s podoben problem, bihme bili polezni!  :P
blagodaria vi predvaritelno!

Пиши на кирилица
« Последна редакция: Май 03, 2007, 21:37:44 pm от Lali »
Re: neredoven zikal
« Отговор #1 -: Май 03, 2007, 21:05:54 pm »
 Можеш да си мериш Базалната температура,например.Правила ли си някакви изследвания,за да се търсят причините за този нередовен цикъл?
« Отговор #2 -: Май 03, 2007, 21:08:09 pm »
Не си ли търсила причината за нередовната менструация?
Според мен е добре това да направиш преди
да се питаш кога са ти фертилните дни.
Ходила ли си на лекар за това?
Хормони изследвала ли си?
Ако можеш пиши на кирилица.
В случай че нямаш, ползвай кредора над полето,
в което пишеш постовете си (трудно се чете на латиница).
*

Tina1980

« Отговор #3 -: Май 03, 2007, 21:14:19 pm »
 blagodaria za otgovora! Mnogo milo, 4e taka svetkavi4no mi otgovori! Nadiavam se njama problem, 4e te zagovariam na 'ti' .

Ami da, hodila sum na lekar, pila sum hormonalni hap4eta,(stava vapros za predi nai-malko 2-3 godini) no v kraina smetka njama polza. Tazi godina e sravnitelno dobre, no ne i idealno.
 A da si meria bazalnata temperatura- tova ne mi haresva osobeno, da stavam v opredelen 4as.. prosto ne moje da stane pri men!
 .. a na posledak zabeliazvam novo javlenie pri men- leki proriazvania, koito ne traiat dalgo, samo njakolko sekundi.. vse edno s hartia se poriazvash, no ne taka ostri... tova puk kakvo li moje da e?
*

Tina1980

« Отговор #4 -: Май 03, 2007, 21:24:48 pm »
 ...да бе верно, несъобразих за кирилицата -sorry... ето същото още веднъж:

благодаря за отговора! Много мило, че така светкавично ми отговори! Надявам се няма проблем, че те заговарям на 'ти' .

Ами да, ходила съм на лекар, пила съм хормонални хапчета,(става въпрос за преди най-малко 2-3 години) но в крайна сметка няма полза. Тази година е сравнително добре, но не и идеално. Последно ходих миналата година на преглед и ми казаха, че всичко е наред .
 А да си меря базалната температура- това не ми харесва особено, да ставам в определен час.. просто не може да стане при мен!
 .. а на последък забелязвам ново явление при мен- леки прорязвания, които не траят дълго, само няколко секунди.. все едно с хартия се порязваш, но не така остри... това пък какво ли може да е?

« Отговор #5 -: Май 03, 2007, 21:28:45 pm »
За тези прорязвания - няма как да гадаем.
Ако те притесняват, нищо не пречи да посетиш лекар.
Така и не разбрах дали си изследвала хормони?
Лекаря какво каза? Каква е причината?
Или просто ти даде да пиеш хормоналните.
След като промяна няма, явно има причина и
е добре да се открие каква е. Така си мисля аз.
След като си ходила на преглед, какви изследвания
ти пуснаха, или какво ти правиха,
че заключиха че всичко е наред?

PS: Meрси за кирилицата  :flower:

*

Tina1980

Re: нередовен цикъл
« Отговор #6 -: Май 03, 2007, 21:39:59 pm »
Значи преди тези две-три години за които споменах, ходих почти през месец до гинеколожката ми, защото именно почти всеки месец ми закъсняваше и все се тревожех да не съм бременна. Затова и всеки път ми се изписваше Оргаметрил(дано не се лъжа) и трябваше да пия в продължение на няколко дена(до седмица беше някъде), след което си ми идваше. Имаше и един период в които ми бяха изписали хормонални(не помня какви точно бяха), уж за регулиране на цикъла, пих ги в продължение на 6 месеца. Но след това си беше старата песен на нов глас. Тука в последните няколко години от време на време за по няколко месеца е ок и след това пак не. Миналото лято ходих в Пловдив на преглед, изписаха ми хапчета, свещи итн... След това, като свършиха отидох пак на лекар и ми направиха уж пълни изследвания и казаха, че е наред. Не съм много на ясно, незнам...   :oops: