0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Аз исках да раждам със секцио. Като споделих това с наште и с мъжа ми те гракнаха. Така ми се накараха. Послушах ги.
Резултата - над 10 часа контракции. Много "приятно" изживяване. Не се забравя.
Ама и диваненце намери за добре да си извърти главата. На никого не пожелавам да попадне в тази ситуация. Трябваше да чакам "некролога" от Тина Киркова (дори и не искам да му знам името) да излезе в обедна почивка, за да ме вкарат за спешно секцио. Много съм благодарна на д-р Лазарова, че стоя до мен през цялото време и на д-р Григорова, че реагира адекватно тогава.
Казвам ви го това, не за да ви плаша. Ама помислете - няма по-добро от естественото! Ще рискувате ли да чуете точно тези думи, в момент, в който от това зависи не само вашият живот.
И накрая Мели е абсолютно права. За да можеш да управляваш един риск трябва да го познаваш добре! Вие имате ли адекватна информация?
Например в какъв процент от нормалните раждания се стига до спешно секцио? При нормалните раждания - кога усложненията са по-неприятни от секциото (имам колежка, на която 6 месеца след раждането още се възстановяваше от разкъсванията). В какъв процент от случаите може да се стигне до увреждане на плода по време на рзждането...
Но има съвсем точна статистика в какъв процент от случаите се получават инфекции като следствие от операцията. Така че винаги можем да преценим какъв е риска за майката.
Аз нямам таква информация. Ако ме интересуваше бих потърсила.
Аз мисля 4е в България е по-скоро модерно отколкото наложително да се ражда секцио, за сравнение ще дам 4е в лондон естествено раждат жени с близнаци и големи диоптри, тук естественото раждане е задължително и се прибягва до секцио, само в краен слу4ай, в България се прибягва до естествено раждане само в краен слу4ай, като краен слу4ай е например жени които не могат да си платят за секцио
Този извод как го направи? Ако имаш някаква информация ще ми е интересно да я видя. Близнаците обикновено са по-дребни от другите бебета. Ако няма друга причина си се раждат нормално. Секцио се препоръчва за по-едри бебета.
Мисля, че имаше статистика, че при по-възрастните майки бебетата се раждат по-едри.  Имаше и статистика, че сега жените раждат по-късно (в по-напреднала възраст), отколкото преди 30 години. (значително по-късно) Нормално е да се увеличи броя на ражданията по оперативен път. При определени малцинствени групи я няма тази тенденция за отлагане на раждането на деца за по-късно. При тях и секциите са по-малко.
Доколкото зная и в Англия се наблюдава тенденцията жените да раждат по-късно. Имаш ли информация какъв е процентът на ражданията по оперативен път там?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Naha, и аз съм с коремна операция и то от предното лято, но според д-р Владимиров това не е предпоставка за задължително секцио. На теб кой лекар ти го каза това за коремните операции?
« Последна редакция: Юни 01, 2007, 11:59:40 am от Lan »
*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Не не е задължително да се прави "секцио".
Освен ако не се налага.
При мен се наложи,защото бебетата бяха нагоре с главите/нямаха място да се обърнат/
а пък и две....
Ако можеш,роди си нормално!
« Последна редакция: Юни 02, 2007, 13:14:23 pm от sami »


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Lan  на мен не са ми го казали 1000%, че ще е така, а че е по-вероятно да е секцио. Аз все пак съм в много ранна бременност, дай Боже да се развие детенце добре пък все един ден ще трябва да излезне  :crossfingers: yahoo_17 :wink:. Чак се чудя защо си отворих устата  8). :balk_21: Аз лично нямам нищо против секциото. Макар от цялата суматоха покрай такива манипулации ми иде да си се прибера вкъщи  :lol:, ама каквото доиде. Като му доиде времето ще се консултирам с д-р Владимиров, а както се предполага неговата дума не подлагам на съмнение нито за секунда. :D
*

    petq74

  • ***
  • 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
zadaljitelno e zashtoto bremennosta sled invitro se vodi riskova bremennost.a i tolkova 4akano i izstradano bebe shte riskuvash li da mu se slu4i neshto v posledniqt moment.q vravta mu moje da se uvie q neshto drugo.mojqt savet e ne riskuvai shtom vsi4ki s invitro rajdat sekzio ti zashto iskash da riskuvash?a i te xorata sa go izmislili ako beshe losho nqmashe da go pravqt.a i grijite na lekarite sa po dobri pri sekzio.sled parvoto invitro bebeto mi umrq v 3 mesez .na 4etvartoto invitro imax blizna4eto koito se rodixa v shestiqt mesez i umrqxa.rajdala sam taka 4e nedei da se ma4ish sega naesen shte pravq peto invitro dai boje vsi4ko da e ok i rajdaneto shte e zadaljitelno sekzio.NE RISKUVAI
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
Незнам какво да мисля вече.Забременях инвитро.Два месеца преди това ми правиха лапароскопия и двете ми тръби бяха отстранени. На 33 години съм.Доста дълго чаках да се случи това.Колкото и да ме успокояват на мен ми е притеснено.сега съм в 30 седмица.
Miori,д-р Мели,ти го е казала и обяснила съвсем ясно-естествено,не значи нормално.Ти ще рискуваш ли,твойто бебе,заченато и износено/с хиляди мъки,независимо,дали инвитро или не/?
Какви са тези приказки за платено секцио,ами то зависи на какъв лекар попаднеш,аз като бях в болницата имаше жени,дето са си платили много повече за "нормално"раждане.
Аз,да ви кажа честно/независимо,че раната от операцията все още ме боли/,не виждам нищо нормално в естественото раждане,наслушах се в болницата на викове и крясъци.
Ами,преди 100 години жените,като са раждали на полето? И в коя нормална държава близнаци се раждат без секцио,или трябва да се рискува живота на бебенцата,заченати инвитро?
И колко нормални раждания,завършват със секцио,само че,тогава незнаеш кой лекар ще ти го прави,а това не е лека операция.По-добре всичко да е планирано-знаеш си лекаря,екипа,на който имаш доверие и си спокойна!
« Последна редакция: Юни 10, 2007, 21:50:35 pm от olianata »
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
И друг път съм се изказвала по този въпрос- за мен секциото е наложително, само ако има физическа причина да не се състои нормално раждане. На мен всички ми повтаряха- "роди" секцио, ти си с толкова чакана бременност. Е, хубаво чакана, ама сме лекували мъжки стерилитет, млада съм /сравнително млада де- но в хубава детеродна възраст/, имах прекрасна бременност, развиваща се "по учебник", при това забременях спонтанно. За мен секциото не е раждане, а вадене на бебето. Гордея се със себе си че родих по естествен път, без да имам уговорка с лекар и с екип, отидох в частна клиника и платих и се отнесоха с мен прекрасно. Винаги ще помня с усмивка момента на раждането на Стефания.
В никакъв случай обаче не искам да обременявам някой с моето мнение, то си е мое и аз постъпих така, както поисках.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Мини, напълно подкрепям :D
за секцио си има медицински показания. а и не разбирам защо секцио се равнява на липса на риск?
Оля, в много нормални държави близнаците се раждат вагинално и не виждам нищо скандално в това.
изобщо, спорът за начина на раждане не може да се води на такова ниво, а и изобщо да бъде спор.
има лекари, които да преценяват. хората по улицата не са от завод :Dи нека да не ритаме така срещу природата.
*
Man, раждат се нормално, но са много случаите, в които вторият се обръща след като първият излезе и тогава се и реже. Моите бяха застанали както трябва още много рано, но нито аз нито док искахме да поемем този риск.
Не съм съгласна, че секциото е вадене на бебето, а не раждане. Излиза, че повечето  майки тук не са раждали, така ли? Когато става дума за чакано бебе (както нашите) пред риска за майката и риска за бебето си избрах риска за мен, и без това съм го поела от няколко години... Освен това се възстанових  бързо, всичко беше по график, нямаше напрежение.
Винаги съм се чудела на теми - естествено или секцио - ами естествено е, че докторът решава как, не ние. И той е човекът, който ни информира за рисковете в единия и другия вариант за конкретния случай.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Винаги съм се чудела на теми - естествено или секцио - ами естествено е, че докторът решава как, не ние. И той е човекът, който ни информира за рисковете в единия и другия вариант за конкретния случай.

разбира се, Дони. това имах предвид и аз. мен тази полемика вече ме дразни дори.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Дони, ни най-малко съм искала да обидя майките, раждали секцио. Както сама виждаш съм написала, че аз го приемам по този начин и пожелах да родя по нормален път детето си /обстоятелствата го позволяваха/. Много ясно, че по ред причини се налага това да е метода на родоразрешение- аз съм написала, че в моя случай освен че беше дългоочаквано бебе нямаше никаква друга предпоставка за секцио.
Факт е, независимо как точно е станало и как точно са родени, че си гушкаме и ни радват нашите дългочакани дечица- дай Боже скоро форума да се напълни само с майки обсъждащи проблемите по отглеждането на своите слънчица.
:bighug:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит