0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
лапароскопия?
« -: Април 30, 2007, 23:09:38 pm »
Здравейте,
преди три години имах извънматочна бременност и така загубих дясната си тръба.Вече две години се опитваме да забременея и не става .Отидох на лекар и след като ме посъветва да си пусна хормонални изследвания ме посъветва да ми направи лапароскопия за да види състоянието на останалата лява тръба.И така хормоналните ми изследвания са наред с изключение на тестостерона,който е завишен-5 при референтна стойност -2.9
Направихме и изследвания на мъжът ми.
Много съм притеснена и изплашена - мислите ли, че при така създалата се ситуация една лапароскопия е добро решение?Лекарят ми каза ,че след като види състоянието на тръбата ще може да предприеме необходимите действия.
Понеже съм си патила от некадърници Ви моля за Вашето мнение.
Предварително благодаря на всички.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия?
« Отговор #1 -: Май 01, 2007, 07:22:19 am »
Мисля че първо трябва да влкараш тестостерона в нормоте!!!Висок тестостерон пречи на забременяване.Успех! :D
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #2 -: Май 01, 2007, 10:43:03 am »
второ мнение от специалист не вреди.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #3 -: Май 01, 2007, 10:58:18 am »
А защо не направиш цветна снимка преди лапарото?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Май 01, 2007, 11:15:02 am »
И двете неща са важни - хормоналния проблем и състоянието на тръбата. Явно лекарят ти правилно се е насочил към хормонални изследвания, щом се е открил висок тестостерон. Предвид предишната операция е добре да обсъдиш какъв вид тест за проходимост на маточната тръба е необходим конкретно при тебе. Но първо започни да вярваш на един лекар, това е много важно условие за успех. Разбира се, отиди и при друг лекар, ако ти е нужно второ мнение.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #5 -: Май 01, 2007, 11:23:29 am »
и според мен трябва да оправиш хормоните.За лапароскопията - според мен не е лошо да се направи,хем ще се види тръбата,хем ако има сраствания от предишната операция,могат да се отстранят.
<br />
*
« Отговор #6 -: Май 01, 2007, 18:55:01 pm »
благодаря на всички
мисля да направя първо лапароскопията, за да се види все пак състоянието на останалата ми тръба , а пак после ще се боря с хормони.Моля се на Господ всичко да е наред!