0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #20 -: Юни 24, 2005, 19:32:35 pm »
Втората ти графика мисля,че е хубава.Имаш овулация нали?Гледаха ли те на УЗ? Повече от 10 дена след ОВУ нали?Може би има напредък.
Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #21 -: Юни 24, 2005, 21:26:40 pm »
Надявам се да имам напредък :roll:
Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #22 -: Юни 29, 2005, 13:17:53 pm »
Здравейте, зачудих се как така ви бият прегнил при положение че няма овулация, моята лекарка ми каза че трябва да имам голям фоликул - поне 15 мм за да може да ми бие пригнил, аз ли нещо не разбирам, моля кажете!!!!!!!!!!!! :lol:
Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #23 -: Юни 29, 2005, 16:17:17 pm »
Цитат на: Mari_Pz
Здравейте, зачудих се как така ви бият прегнил при положение че няма овулация, моята лекарка ми каза че трябва да имам голям фоликул - поне 15 мм

 Абсолютно вярно.Аз например ,когато с започнах лечението си започнах да имам М ,всеки месец,но това беше механична.Попитах докторите ,какво може да ми помогне да имам овулация-те ми отговориха само лекарството което приемаш орално.Въпрос на време е кога точно организма ти ще се справи.
  И наистина на 6-7 месец се установи овулация.Когато им зададох въпроса за стимулиране на ову с инжекция ,те ми отгориха:"Ако започнеш да наливаш вода в кофа без дъно ,кога ще я напълниш?По същият начин е и с фоликула при който не се наблюдава овулация."
Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #24 -: Юни 29, 2005, 18:04:20 pm »
Цитат на: Mari_Pz
Здравейте, зачудих се как така ви бият прегнил при положение че няма овулация, моята лекарка ми каза че трябва да имам голям фоликул - поне 15 мм за да може да ми бие пригнил, аз ли нещо не разбирам, моля кажете!!!!!!!!!!!! :lol:

Естествено- аз стимулирам с Клостилбегит,ходя на преглед на 9-ти,на 11-ти-ако се наложи и на 13-ден,и когато фуликула е около :roll:  17мм ми поставят прегнил.
Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #25 -: Юни 30, 2005, 08:33:31 am »
Е, привет и от мен, една от новите тук! На 32 съм вече и първо искам на всички ви да пожелая успех, защото от няколко месеца знам какво е да се опитваш и да не се получава. Досега само мълчаливо ви четях, но вече влизам в "борбата" съвсем регистрирано.
Като за начало разбрах какви са тези пъстри лентички под съобщенията на повечето от вас и се надявам да съм успяла и аз да добавя своята от fertilityfriend. Меря базална температура от 3 дни насам, така че още нищо не е ясно. Преди 2 месеца имах лапароскопия, от която се разбра, че е нямало никакъв шанс за забременяване преди нея. Имаше мнооого поразии от хламидии - сраствания навсякъде. Сега те са изчистени, но тръбите са в лошо състояние. Имам срок до ноемри и после ин-витро. През това време, обаче, реших да меря БТ, защото ми се струва че не смао срастванията са проблем при мен, а сигурно ще има и още проблеми - хормонални и какви ли там още не.

Дали пък е по-добре да спра да мисля за тези неща? Всички в това ме убеждават, но е толкова трудно...
КАК СЕ СЛАГА ТИКЪРА ОТ Фертилитъфриенд?
« Отговор #26 -: Юни 30, 2005, 08:37:06 am »
<a href="http://www.fertilityfriend.com/home/c5a56">
<img border="0" src="http://www.fertilityfriend.com/ticker/c5a56/ttc.png"></a>

ето го моя, трябва това да го копи-пейстна някъде, но къде в профила ми?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #27 -: Юни 30, 2005, 09:07:18 am »
Здравей миличка, надявам се наистина бързо да ти се разрешат проблемите и добре дошла сред нас.
За да ти излезе лентичката, влизаш в профила си и там където пише подпис пействаш BBCode от страницата на ФФ-то
Ето така ще се получи:

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Mersi. Mini
« Отговор #28 -: Юни 30, 2005, 09:36:54 am »
Цитат на: mini
Здравей миличка, надявам се наистина бързо да ти се разрешат проблемите и добре дошла сред нас.
За да ти излезе лентичката, влизаш в профила си и там където пише подпис пействаш BBCode от страницата на ФФ-то
Ето така ще се получи:




mnogo mersi :-) ya da vidim dali sam dobra uchenichka?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #29 -: Юни 30, 2005, 09:39:38 am »
Като ученичка си добра :wink: , но добрите ученички пишат на кирилица. :lol:
Задържане на вода и овулация?
« Отговор #30 -: Юли 01, 2005, 11:32:50 am »
Мили дами, дали има връзка между тези две неща?

От няколко дни меря БТ. Вече писах веднъж, след лапароскопия съм и до преди нея нямах овулация, но сега имам супер странна крива (макар и от 4 дни), и силно се надявам просто аз да не мога да преценя нещо. Вероятно просто от 4 дни от средата на цикъла нищо не можеада се прецени. ако някой се интересява, долу има връзка
Въпросът ми обаче е друг - има ли връзка между овулацията и задържането на вода? Тази седмица, при условие, че се храня само със зеленчуци и плодове, съм се подула с килограм и половина за 5 дни. Пия диуретици, признавам си, през ден, щото просто неривте ми не издържат - пръстените ми чак ми отесняват. Сигурно е вредно, но с тях за 2 маса пада цял килограм. Дали има някаква връзка? На какво може де са дължи това? такова нещо не ми се беше случвало, много се депресирам от това подуване...
Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #31 -: Юли 01, 2005, 15:45:43 pm »
Цитат на: coookie

Дали пък е по-добре да спра да мисля за тези неща? Всички в това ме убеждават, но е толкова трудно...


Здравей, добре дошла и бързи успехи!!
Според мен гледай да игнорираш такива съвети, то като не го мислиш да не би да изчезнат сраствания, примерно... Всички се притесняваме за проблемите, които имаме, и това е нормално, да не вземеш да се чувстваш виновна. Е, не бива да се вманиячаваме де, че животът около нас си тече :wink:

За въпроса с кг - защо се притесняваш за един килограм или 1.5 кг? Моето тегло например си варира между 48 и 50 кг и не му обръщам внимание дали е 48, или 50. Не знам пиеш ли кафе, то действа силно диуретично, също и бирата. Антицелулитните кремове мисля са ефикасни - имат това краткотрайно действие да разкарват задържаната вода от проблемните зони, ако не се лъжа. Чак да пиеш диуретици ми се види малко множко :?  Гледай си живота и не се вживявай за 1-2 кг +/- :D

Поздрави!
Благодаря ти, Бени!







Въпрос за овулацията и БТ
« Отговор #32 -: Юли 01, 2005, 17:41:32 pm »
Фрешбрийз - благодаря. Всички тук сте толкова мили.

ами знам ли и аз - притеснявам си се. тази сутрин даже се разревах, като се качих на кантарчето, та момчето ми трябваше възможно най-убедително да ми обяснява, че всякак ме обича. е, не съм чак толкова дебела - 55-56 кг. на 163 см., ама преди месец бях 53 и се покачват ей така, от самосебе си.

От 2-3 дни мажа антицелулитни кремове, пия си кафе сутрин, но това с бирата ми хареса - почвам да го употребявам с лечебна цел ;-)
Нередовна овулация
« Отговор #33 -: Юли 03, 2005, 13:08:42 pm »
Здравейте на всички в този сайт. Радвам се че се регистрирах и успях да прочета за проблемите, които имате и споделяте тук. аз същто имам този проблем и вече 3 година само опитваме. със сапруга ми се изследвахме и до сега проблема изглежда е само в мен но все още не знам какав е. той си прави две спермограми в различни лаборатории и за двете докторите казват че са мн добри. правих си всички хормонални изследвания и половин година пиех бромокриптин 2*1/2 на ден и сега вече нивото на пролактина ми е нормално. меря си всеки ден базалната температура и овулацията ми е не е редовна всеки месец, но все пак я има от време на време поне така казват лекарите. Гинеколога при когото ходя сега иска отново да изследваме прогестерона защото в първото изследване нивото му е по ниско но вапреки това в норма. след това евентуално ще правим стимулации на овулацията. много бих се радвала ако някой може да ме посъветва в това отношение убедих се че повечето сте минали вече по този път. Поздравявам ви всички.