Здравейте,
Казвам се Дани и съм от Велико Търново.Искам да споделя с вас моя проблем.Всъщност пролемът не е свързан пряко с мен,а с моята сестра.Сестра ми е 26 годишна омъжена без деца до момента.Регистрирах се във форума с цел да потърся помощ и съвет от вас защото мъката и болката която изпитвам като сестра е наистина много голяма.Сега ще се опитам накратко доколкото е възможно да ви запозная с случая на сестрами.Тя живее и работи в Гърция. Преди 3 години за първи път и намериха кисти на яйчника.Наложи се оперативна намеса и първата операция за отстраняването беше там.В първите месеци след операцията всичко се развиваше добре но след 6 месеца на профилактичен преглед отново и бяха открити нови кисти.Причината за появяването им отново беше,тесни тръби които задържат част от кръвта при менструация и ги запушват.След което тя си дойде в България и направи втора операция в Плевен в часна клиника "Света Марина" при доц.Горчев.Отново и бяха отстранени кистите.През ноември миналата година и беше направен профилактичен преглед 6месеца след операцията и всичко беше добре,нямаше признаци за образуване на нови кисти.Успокоих ме се че всичко вече е нормално и започнаха опити за забременяване по естествен начин, но нищо не се получаваше и в началото на този месец в продължение на седмица тя развива постоянна температура от 37,5/6/г и решава да иде на лекар да разбере от какво e тази температура.Правят и изследвания и се оказва, че отново е с кисти в яйчника и получила възпаление от някакъв микроб който е предизвикал тази температура.Започват цялостно изследване и то показва,че е неизбежно вече отстраняването на яйчника и тръбата,както и че от тук нататак за дете може да се мисли само инвитро, и то само ако се окаже че другият яйчник и траба са проходими и има отделяне на яйцеклетки.Моята молба към вас е ако има някой от тук присъстващите във форума с подобна съдба като тази на сестра ми да ми даде повече информация,защото тя в момента е в Гърция но нежлае там да прави каквито и да било операции.Моля ви някой ако може да ми препоръча специалист към който можем да се обърнем за консултация и евентуално за по нататъчно лечение.Много съм притеснена защото усещам, че тя психически започва да се предава.Найстина какъв би бил смисъла на един живот ако ги няма децата?!Те са на прекрасното чудо с което господ ни е дарил.....