0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос за Оргаметрила
« -: Април 21, 2007, 19:45:24 pm »
Изписаха ми Оргаметрил за регулация на цикала,а прочетох,че спира овулацията.По принцип правим усилени опити за бебе и се чудя защо ми е изписан.Може би аз не разбирам нещо :ask:Моля някой да ми обясни,ако знае.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Въпрос за Оргаметрила
« Отговор #1 -: Април 22, 2007, 07:04:36 am »
Ораметрила е прогестеронов препарат. Препятства овулацията, ако е изписан да бъде приеман във първата половина на цикъла - тогава количеството прогестерон подтиска естрадиола, яйцеклетката не зрее и не се освобождава нужното за овулация количество ЛХ и ФСХ.
Принципа е, че прогестеронов препарат се изписва във втората фаза на цикъла - СЛЕД ДОКАЗАНА ОВУЛАЦИЯ /по възможност с узи/.
Оргаметрилът не е препоръчителен за жени, плануващи забременяване, защото има странични ефекти и влияе  неблагоприятно върху ранното ембрионално развите, ако има бременост. За целта по-подходящи са Дуфастона и Утрогестана - също прогестеронови препарати.
*
« Отговор #2 -: Април 22, 2007, 10:27:21 am »
На мен ми е изписан от 15 до 25 ден на цикала.Проблема е,че ми идва на 22 дена след като ми правиха лапароскопия миналия май.Изписан ми е за 3 месеца.
*

всвс

« Отговор #3 -: Април 23, 2007, 16:22:48 pm »
здравей, и на мен изписаха оргаметрил за два цикъла от 16-25д. за регулиране на цикъла,понеже след като родих и спрях да кърмя имам известни смущения. сега след ортаметрила пък ми стана кървенето доста оскъдно и ще изчакам още едни цикъл дано да ми се нормализира.при теб как е?
*
« Отговор #4 -: Април 23, 2007, 16:27:38 pm »
Аз в момента пия Оргаметрил за предизвикване на нов цикъл след спонтанно кървене на хромонална основа което имах на 8 април :P :)
*
« Отговор #5 -: Април 24, 2007, 10:28:36 am »
Ами аз още не сам го пила само че мисля да го заместя с Дуфастон.