0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 8 част
« Отговор #980 -: Февруари 14, 2015, 16:29:12 pm »
Здравейте. За първи път пиша и ако темата не е за тук,моля да ме извините. Този месец за пръв път следя овулацията с тестове и е била на 5-6 февруари. А на 4-ти имах леко зацапване.....Знам че е рано, тъй като М трябва да дойде на 22.02, но от 3 дена имам странни световъртежи, придърпване ту отляво, ту отдясно. .. а гърдите ми са доста болезнени.  Прекалено рано ли е за тест? И според вас какво може да е това зацапване предш овулацията?
« Отговор #981 -: Февруари 14, 2015, 17:09:26 pm »
Здравей зацапване може да има от имплантиране на ембриона, или от овулация, не мога точно до ти кажа сигурно е била овулацията ти тогава, иначе съм чела за тестовете Престо които показвали бременност преди цикъл, два в кутията единият се прави 7 дни след овулацията другият 1ден преди очакваната дата за цикъл. Мненията за тези тестове са противоречиви, едни казват че са доволни и е отчел правилно и рано тестът, други казват че първо отчел положителен но в последствие е нямало бременност дошъл е цикъл.
За мен най-добри са Шуър чек, правила съм си го около очакваната дата за цикъл и отчита дори и няколко дена по-рано до 3-4, зависи от хормона колко бързо се повишава. Успех и аз този месец искам бебче, очаквам цикъл на 23-24, дано да не ни идва. :oops: :D :oops:
« Отговор #982 -: Февруари 14, 2015, 17:34:53 pm »
Благодаря, Деси! Мисля че ще потърпя още малко преди да направя тест....
дано и на теб покаже желаните две чертички!
*
« Отговор #983 -: Февруари 14, 2015, 18:24:58 pm »
Благодаря, Деси! Мисля че ще потърпя още малко преди да направя тест....
дано и на теб покаже желаните две чертички!
Здравей, ако О ти е била на 5-6, дори да е настъпила бременност е по-вероятно тест да не отчете. Хормонът, който тестовете засичат- ЧХГ, започва да се отделя в организма след имплантиране на яйцеклетката. Това се случва между 7-10 ден след О. Нивото на ЧХГ се удвоява средно на 48 часа. Тоест ако имплантирането е настъпило на 7ми ден, тогава ЧХГ е било 5, на 9 ден ЧХГ е 10, на 11 ден ЧХГ е 20 ( тестовете засичат над 25). А Ако имплантирането е по-късно - сметките са в този ред на мисли. Така че на този етап може дори да не е настъпило имплантиране все още. Най-добре е поне на 10-11 ден кръвен тест, или ако е пиклив и отрицателен, да се повтори след 2 дена :) Стискам силно палци :)) :bighug:
« Последна редакция: Февруари 14, 2015, 18:27:07 pm от lilitu »
*
« Отговор #984 -: Февруари 14, 2015, 18:34:23 pm »
Вече сме на 50-та страница, време е за нова тема :):

Дали съм бременна? - 9 част