0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nia_32

Избор на клиника и лекар
« -: Април 06, 2007, 14:28:59 pm »
Здравейте, реших да опиша и своята история, защото се нуждая от съвет.
С приятелят ми сме заедно от 5 години и от самото начало искаме да имаме деца. На втората година от връзката ни аз забременях, но се оказа т.нар. "кухо яйце". Последва аборт в Тина Киркова. След това трябваше да се пазим 6 месеца...после се отдадохме  на ремонтиране на новото ни жилище и така година и половина след аборта забременях отново...Този път се оказа извънматочна бременност. Постъпих в Шейново за лапароскопия, по време на която ми беше отстранена дясната тръба. В епикризата след лапароскопията е записано - ендометриозни огнища по ляв яйчник и сраствания на лява тръба с яйчника и матката.
Вече година и половина мина от тогава - ендометриозата ми не е лекувана и ме мъчи доста - всеки месец адски болки в кръста веднага след края на цикъла ми.
Правихме преди няколко месеца спермограма на приятеля ми - оказа се, че спарматозоидите му са с понижена подвижност.
Описах ви това, за да ви запозная със случая си, а сега на въпроса:
Аз на практика нямам лекуващ гинеколог. Ходила съм вече при десетки - за всеки случай при различен лекар и всеки плюе по предишния, защото ''колегата не си е свършил добре работата''. Моля ви за съвет за клиника по стерилитет и конкретен лекар, който бихте ми препоръчали. Събрала съм информация от интернет за всички възможни клиники по стерилитет, но ми се иска да чуя и вашите съвети.
Благодаря ви предварително :)
Re: Избор на клиника и лекар
« Отговор #1 -: Април 06, 2007, 15:15:46 pm »
Съжалявам за вашете проблеми. От това, което прочетох мисля, че трябва да опитате АРТ процедура. Естествено - никой доктор няма да ви каже, че по-нормалния начин няма да стане, но според мен ще загубите доста време. Препоръчвам ти доктор Стаменов от клиника Надежда. Той върна нашата надежда и вярвам, че ще стане при нас. За него можеш да прочетеш доста мнения в Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро),а за самата клиника на www.invitro-bg.com

Желая ти успех!

« Отговор #2 -: Април 06, 2007, 15:17:40 pm »
Виж в подфорума за клиники и адреси на лекари. Аз лично не съм от София, но момичетата са най-доволни от др- Стаменов и д-р Владимиров. И за двамата има много писано, ако искаш виж и с търсачката!
Успех и скорошно сбъдване на мечтата!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #3 -: Април 06, 2007, 15:34:26 pm »
На този етап, само от 1-2 посещения при д-р Стаменов мога кажа, че съм доволна от отношението и вниманието към нашия проблем. За съжаление, все още не мога да кажа повече от това...
*

nia_32

« Отговор #4 -: Април 06, 2007, 15:48:56 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите!
Записах си час при доктор Стаменов - но чак за средата на юни месец, нямаше по-ранни. Дано чакането си заслужава.
От сърце ви желая успех!
*
« Отговор #5 -: Април 06, 2007, 16:09:59 pm »
Запиши си и при Владимиров, докато чакаш да ти дойде часа за Стаменов. Винаги е добре да има две мнения, Владимиров е страхотен лекар, а при него ще има часове и за доста по-ранна дата.

*
« Отговор #6 -: Април 06, 2007, 16:41:03 pm »
Така е, но той взима по-скъпо.
*
« Отговор #7 -: Април 06, 2007, 16:44:29 pm »
И аз съм ЗА консултация при двама лекари. Важното е да намериш СВОЯ лекар. Ако за мен това е д-р Х, то за теб може да е д-р У и никой от двамата не е по-лош от другия. :D
Късмет.
П.С. Дано д-р Стаменов стане и твоят лекар :D.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Април 06, 2007, 19:52:43 pm »
В София съм за Владимиров или Стаменов.Който и да избереш,няма да съгрешиш! :D
Успех!!!