0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Miki 1

Правих си изследване за хламидия с натривка от влагалищния секрет и там резултата ми казват,че е положителен.При положение,че последните 2 изследвания пак там бяха отрицателни.Реших да пусна и кръвни изследвания да видя там какво ще покаже .Резултата е следния

Единици           Референтни граници

Chlamidia Trach-IgM -2АЕ                   под 9 отр

Chlamidia Trach-IgG -5АЕ                    под 9 отр

И сега се чудя така като гледам там резултата явно е отрицателен.Но ми се струва,че тук референтните стойности не са както досега съм виждала на доста изследвания коментирани тук във форума.Моля за мнения и на кое изследване да вярвам повече.Обърках се вече ,а ми предстои цветна снимка и немога да я направя.
Различните лаборатории ползват различни тестове и съответно различни референтни стойности. Резултатът при теб е отрицателен. Браво!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
ПППППППерфектни са ти резултатите!!!!!! Можеш да черпиш по една прегръдка всички около теб!!! Ще ми се и мойте да са такива... Направо ти завиждам! Мойте IgG бяха 22 единици при гранични 9-11!!!!!!

*

dani_82

ZDraveite, i na men ni praviha izsledvaniq za hlamidii.Moite rezultati sa:
Chlamidia Trach-IgM -8 АЕ
Chlamidia Trach-IgG -2 АЕ
Moje li nqkoi da mi kaje kakva e razlikata mejdu dvata markera?

Predvaritelno Vi blagodarq:)
Дани,

IgM - пресен имунен отговор, вдига се след заразяване, след това спада.
IgG - стар имунен отговор - висок след преболедуване (лечение) или по време на напреднала във времето инфекция, спада бавно.
*

dani_82

Blagodarq ti Roni za barziq otgovor :) Oshte ne sam hodila za da mi razchetat izsledvaniqta i se nadqvam da sa otricatelni, vapreki che tova 8 AE me pritesnqva
:(