0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: за извънматочната бременност
« Отговор #20 -: Март 04, 2007, 22:43:12 pm »
Vsichko e kato pri normalnata bremennost samo che pri men imashe karvene.Lekariat mi kaza che e padnalo i veche ne sam bremenna.Samo che sled mesec edvam me spasiha kogato mi se pukna trabata-ne ti go pojelavam.Vnimavai mnogo pri koi lekar hodish i ako neshto se samniavash otidi i pri drug.

Пиши на кирилица.
« Последна редакция: Март 04, 2007, 22:44:35 pm от Мели »
« Отговор #21 -: Март 17, 2007, 23:11:33 pm »
Знаеха че съм бременна защото кръвните тестове вдигаха ЧХГто, но извънматочната не се вижда за съжаление.
« Отговор #22 -: Март 18, 2007, 13:57:36 pm »
Та при мене извънматочната започна само с точки тъмна кръв по бельото по време на овулацията.
Много съжалявам за това , което си преживяла!Искам да те попитам защо тази кръв  е само при овулацията?  Възможно ли е всики ден да кървиш по  малко и да е нормална  бременност, ако изобщо е такова?
« Отговор #23 -: Март 24, 2007, 14:30:02 pm »
при мене признаците бяха зацапващо кървене всеки ден, в продължение на може би 2 седмици, през които други симптоми не помня да съм имала, освен наистина леко гадене сутрин, но аз заради проблеми с хормони и т.н не обърнах внимание на кървенето,отдадох го на някакъв проблем гинекологичен и реших да отида на лекар, но нито тест съм правила, нито въобще подозирах, че може да има бременност..почна се ходене всеки ден на лекар, защото не се вижда плоден сак, няма болки..надявахме се всичко да е наред, тестовете ми положителни...но в един момент се установи с трансвагиналния видеозон извънматочна и ..веднага по спешност под ножа вече с над 200 мл кръв в корема...ужаса е наистина голям! но за съжаление няма много начини да се избегне операция, още повече че наистина тази бременност е живото застрашаваща. Но ако се установи навреме, ако лекарите успеят да локализират къде е в тръбата плодния сак, може да се пробва метотрексатът чрез инжектиране, който нарушава развитието на ембриона и предизвиква прекъсване на бременността, но няма много добри специалисти в България, които го прилагат..така че -дано на никой не му се случва да попадне където не трябва и да има успешен край всичко, защото сега аз не знам дали с другата тръба всичко е ок, дали пак няма да ме сполети това, щом статистиката е, че обикновено при 1 извънматоча и засегната тръба и 2та е такава..стискам палци на всички!
*
« Отговор #24 -: Март 25, 2007, 13:04:33 pm »
babi, от къде я извади тази статистика?! Ако искаш можеш да си направиш тест за проходимост на другата тръба. За да може да действате не на сляпо. Поне според моят лекар рискът от тубарна бременност е малък, а да ти се случи повторно е още по-малък шанса!
babi, и аз като теб си ги мислех тези неща. Добре, че още в болницата се намери една жена, която ми разказа, че преди повече от двайсет години е претърпяла същият ужас, но след това има три деца!!! Знаеш, че без пробване няма как да стане, не се страхувай!
Освен това медицината много е напреднала, тук в нашият форум има жени и без тръби, които са забременели чрез АРТ. Няма място за отчайване. :balk_21:
« Последна редакция: Март 25, 2007, 13:12:33 pm от Lan »
*
« Отговор #25 -: Март 25, 2007, 13:17:55 pm »
Баби, по принцип си права, че при извънматочна бременност вероятността да се повтори е доста голяма, но в никакъв случай не е задължително. Важното е да провериш проходимостта на другата тръба и ако тя е наред няма място за отчаяние. Знам че е трудно да се повярва, и на мен ми се струваше невъзможно забременяване с една тръба, но не е така, шанс има и то не малък :)
Направи си тест за проходимост на тръбата.
успех
« Отговор #26 -: Март 28, 2007, 16:22:14 pm »
Lan, това със статистиката го прочетох тук...макар и да не съм цитирала съвсем правилно
ВНИМАНИЕ!
Специалистите са установили, че при всяка шеста жена, при която е имало извънматочна бременност, това се случва и втори път.Това се обяснява с факта, че в другата тръба обикновено протичат същите изменения, както и в първата, отделена.

но както и да е, благодария ви! иначе снимка не ми препоръчват да правя, не знам,колкото лекари, толкова и мнения..можело да се вкара инфекция, може спазъм да направи..

успех на всички!
*
« Отговор #27 -: Март 28, 2007, 21:45:35 pm »
но както и да е, благодария ви! иначе снимка не ми препоръчват да правя, не знам,колкото лекари, толкова и мнения..можело да се вкара инфекция, може спазъм да направи..
Голяма логика! Това важи за всички жени. Лекарят, който го е казал това, явно отрича изцяло метода. Според мен, попитай друг лекар. Ако няма яснота относно другата тръба можеш да загубиш месеци и години в опити, а тя да е непроходима. Изследването не е толкова страшно. Използва се специален разтвор, който да не помага да се "внесе инфекция". Освен това може да си направиш микробиология и тест за хламидия предварително, както и изписват специални лекарства за след това (пак против инфекцията). От спазъм никой не е защитен, но какво от това? Все пак другият вариант е лапароскопия, но не виждам смисъл ако тестът за проходимост покаже проходима тръба...
Тъй де, ако преди шансът е бил 1/20 (това съвсем наизуст), а сега е 1/6, сумарната вероятност да ти се случи е много малка. Не го мисли, няма смисъл! Само се притесняваш, а може да се окаже съвсем излишно!
« Последна редакция: Март 28, 2007, 21:55:35 pm от Lan »