0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

постоперативно
« -: Юни 28, 2005, 15:26:22 pm »
здравейте всички! аз съм нова тук, а и не съм правила още опити за забременяване, но ще започнем скоро, живот и здраве. През февруари ме оперираха от миома на матката. Брах много страх, но за щастие всичко мина успешно. Мнението на специалистите е, че тази болест е "интелигентна", т.е понеже се въздържам от бебе организмът ражда миома. Затова сме решили да не отлагаме повече. Както и да е, просто исках да попитам дали някой е правил опити да забременее след такава операция/миомектомия без да е засегната матката/ и дали има нещо специфично в такъв случай.

благодаря и късмет
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
постоперативно
« Отговор #1 -: Юни 28, 2005, 17:09:01 pm »
имам позната, която забременя много скоро, след като изтече 6-месечният срок на пазене след операцията.
това обяснение на специалистите ми звучи много смешно...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

постоперативно
« Отговор #2 -: Юни 28, 2005, 17:15:31 pm »
Цитат на: jam
имам позната, която забременя много скоро, след като изтече 6-месечният срок на пазене след операцията.
това обяснение на специалистите ми звучи много смешно...

И аз имам такава позната. След едногодишно мислене защо няма бебе, след това операция и сега е някъде в шести месец.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: постоперативно
« Отговор #3 -: Юни 29, 2005, 10:48:25 am »
Цитат на: tracy
Мнението на специалистите е, че тази болест е "интелигентна", т.е понеже се въздържам от бебе организмът ражда миома.
благодаря и късмет

Здравей Трейси, желая ти късмет и успех в кратки срокове :wink:  
И на мен това обяснение ми звучи много странно, а какво да кажем за многото бременни жени, които имат миома, която точно тогава се открива. Пък и всяка 3-та жена някога ще има миома в живота си, казват. В някои случаи тя не създава никакви проблеми. Още повече, че миомата е по-характерно заболяване при жени на средна възраст, а при младите сякаш напоследък зачестява.
Но така или иначе, вие не отлагайте, де :wink:
Аз лично имам миомектомия през 2000г., която не ми създава никакви проблеми сега. Е, не съм бременна още, но причината е мъжки фактор. При правена ми тази година диагностична лапароскопия се оказа, че всичко е наред от предната операция и няма нито едно страстване, а на УЗ обикновено не могат да видят къде е била операцията. Миомата ми беше 4 см.

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
постоперативно
« Отговор #4 -: Юни 29, 2005, 11:25:04 am »
Попаднах на една статия, която може да ви е интересна:
Безкръвна операция премахва тумори

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
постоперативно
« Отговор #5 -: Декември 28, 2005, 01:18:00 am »
здравеите пак от мене аз искам да питам ако има някой да е прежвял операция на яичниците -извадена тръба, на половина един яичник и другия да е забелван уф ама и аз се изразявам малко простоватичко ама нали все пак не сме лекари утре ще напиша и  епикрзата. а и целия яичник все още да произвежда кисти-фуликулярни хахахха ще ме извините ама вече дори на мен ми е смешно сякъш си търсиш размер на блуза  :wink: та ако някой е чул или преживял такова нещо и все пак да е станало чудотот нека ми пише ще ми доиде като голяма доза успокоителни
постоперативно
« Отговор #6 -: Декември 28, 2005, 10:38:00 am »
Ето ти скорошна новина на момиче се един яйчник http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2424&start=0
Ето и от тематата "Статискита на успеха" http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1797
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!