0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Върнах се
« -: Март 15, 2007, 11:20:46 am »
Доста време не бях писала, но чаках резултати и тогава да съобщя нещо.
След като едва не спукахме тръбите (искаха да ми правят цветна снимка, а се оказа че тръбите са възпалени, уголемени и пълни с течност, добре че д-р Корсимов го откри) полежах в болница около 20 дни да ги лекуваме. Имаше положителен резултат, но слаб. Сега пия противозачатъчни - Мерсилон и на 8 март бях при док и се оказа че възпалението го няма! :D Боже това беше най щастливия ми 8 март. Сега ще пия още 2 месеца Мерсилон и след това ще се види има ли спонтанна уволация! Притуснявам се за състоянието на тръбите да не би да има запушване, но все пак нещата се развиват добре!!
*
Re: Върнах се
« Отговор #1 -: Март 15, 2007, 12:26:39 pm »
Добре дошла отново, Стаси.
Това с възпалените тръби, пълни с течност ми звучи като хидросалпингс. Дотук добре, но това с лекуването им е много несериозно.
Кой е лекарят провел лечението?
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Март 15, 2007, 12:36:54 pm »
Да, точно за хидросалпингс става въпрос. Д-р Корсинов проведе лечението. Лежах 20 дни в болница и ме лекуваха с венозни антибиотици. Не мисля че е несериозно лечението. Сега пия противозачатъчни. И ще видим след два месеца какво е положението с уволацията
*
« Отговор #3 -: Март 15, 2007, 12:39:32 pm »
Стаси, пусни си в търсачката "хидросалпингс" и прочети всичко, изписано там. НЯМА такова нещо като лечение на хидросалпингс. Единственото решение е отстраняване на тръбите. Дори клампирането носи рискове за ембриона.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Март 15, 2007, 12:43:31 pm »
Става дума за Пловдив /моля Д-р Даскалови да ме извинят/, и stasi, Д-ра е Корсимов!
Подкрепям мнението на White!
Успех и от мен!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #5 -: Март 15, 2007, 13:06:07 pm »
Да, д-ра е Корсимов(печатна грешка)! Факт е че трабата вече е в добро състояние - в смисъл не е увеличена, няма течност в нея, друг е въпроса дали е проходима. Не съм много подходяща за лапароскопия, защото имам три операции на корема и най - вероятно имам множество сраствания.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Март 15, 2007, 13:25:02 pm »
Ох мила stasi, не знам какво да ти кажа и кой док да ти препоръчам, аз лично съм се лутала мнооого години. Пожелавам ти адекватна диагноза и адекватното и лечение, и скорошна бременност!!!
Успех и много късмет! :cuddle:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #7 -: Март 15, 2007, 13:28:47 pm »
Stasi, защо не се консултираш и с друг доктор? Аз също мисля, че няма такова понятие "лекуване на хидросалпингс".  :(
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Март 15, 2007, 21:35:57 pm »
stasiпривет мила!!!!! :D
По въпроса за  възпалението  и  хидросалпингс...............
възпалението се лекува ,но хидросалпингс не.
Прочети тази статия....http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=252
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Март 16, 2007, 07:45:16 am »
Добре дошла, Стаси. :D
И успех!

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #10 -: Март 16, 2007, 17:55:36 pm »
 :goodluck: Stasi  :crossfingers: !

« Отговор #11 -: Март 17, 2007, 10:55:53 am »
Стаси ,
След като едва не спукахме тръбите (искаха да ми правят цветна снимка, а се оказа че тръбите са възпалени, уголемени и пълни с течност, добре че д-р Корсимов го откри) полежах в болница около 20 дни да ги лекуваме.
, кой беше този , който едва не ти спука тръбите?
Доколкото си спомням ти се довери напълно на д-р Корсемов!?
 В една друга твоя тема ти казах ,че имам лично разочарование от този лекар и те посъветвах да си търсиш специалист в областта на репрудоктивното здраве...., но както и да е, това си е твоя избор.
Ще разкажа какво ми се случи при този лекар, макар ,че тогава го спестих, не защото имам желание да променям твоя избор,уважавам личния такъв на всеки човек, а защото искам да предпазя от грешки други момичета , отправили се  в безмилостната битка със стерилитета.
 Беше първият ми лекар.
 Първият ми преглед, от специалист, първият ми зов за помощ от горещо препоръчан ми лекар.....
" Ти имаш поликистоза , трябва да се оперираш незабавно, ще ти струва около 500лв.
А-а, и направете една спермограма на мъжа ти"
 Помня как вървях по улиците и едва сдържах сълзите си от лаконично поставената диагноза ,която ми звучеше повече от страшна...
  Втори преглед:
" Ти си имаш спонтанна овулация...., я да видя спермограмата!
О-о-о, от мъжа ти нищо не става , ще те пращам в София на донорска инсеминация.." 8O
Последва серия от погрешни схеми на лечение и като финал, разбира се, аз бях още по объркана и се отказах да правя каквото и да било .
Бях разбита психически , изгубих доверие в лекарите и така минаха още 3 години,безвъзвратно загубени за мен.
Това се случи в далечната 1998г. , тогава нямаше кой да ме опъти в правилната посока , тогава не можех да направя разлика между акушер -гинеколог и специалист в репродуктивната медицина, и по лошото е ,че продължих да правя такива грешки...до момента в който влязох за пръв път в "Зачатие",до момента в който се обадих плахо на Мели и за пръв път някой ми каза , че нищо не е загубено и много мило , и много човешки, някой разбра моята болка , нашата болка....
После намерих правилния път и успях най-сетне да стигна до заветната си цел ...
Беше за кратко, но това е друга тема ,по-важното е, че вече знам - ВЪЗМОЖНО Е !!!

П.П. Мели, извинявам ти се ,ако ти звучи като реклама , но се чувствам провокирана да разкажа тази история, заради момичетата , които търсят своя път.
И като финал,няма лоши лекари , има неправилен избор, това е моето мнение!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #12 -: Март 17, 2007, 11:07:51 am »
Stasi,добре дошла!Успех в избора и много късмет! :bighug: