Стаси ,
След като едва не спукахме тръбите (искаха да ми правят цветна снимка, а се оказа че тръбите са възпалени, уголемени и пълни с течност, добре че д-р Корсимов го откри) полежах в болница около 20 дни да ги лекуваме.
, кой беше този , който едва не ти спука тръбите?
Доколкото си спомням ти се довери напълно на д-р Корсемов!?
В една друга твоя тема ти казах ,че имам лично разочарование от този лекар и те посъветвах да си търсиш специалист в областта на репрудоктивното здраве...., но както и да е, това си е твоя избор.
Ще разкажа какво ми се случи при този лекар, макар ,че тогава го спестих, не защото имам желание да променям твоя избор,уважавам личния такъв на всеки човек, а защото искам да предпазя от грешки други момичета , отправили се в безмилостната битка със стерилитета.
Беше първият ми лекар.
Първият ми преглед, от специалист, първият ми зов за помощ от горещо препоръчан ми лекар.....
" Ти имаш поликистоза , трябва да се оперираш незабавно, ще ти струва около 500лв.
А-а, и направете една спермограма на мъжа ти"
Помня как вървях по улиците и едва сдържах сълзите си от лаконично поставената диагноза ,която ми звучеше повече от страшна...
Втори преглед:
" Ти си имаш спонтанна овулация...., я да видя спермограмата!
О-о-о, от мъжа ти нищо не става , ще те пращам в София на донорска инсеминация.."
Последва серия от погрешни схеми на лечение и като финал, разбира се, аз бях още по объркана и се отказах да правя каквото и да било .
Бях разбита психически , изгубих доверие в лекарите и така минаха още 3 години,безвъзвратно загубени за мен.
Това се случи в далечната 1998г. , тогава нямаше кой да ме опъти в правилната посока , тогава не можех да направя разлика между акушер -гинеколог и специалист в репродуктивната медицина, и по лошото е ,че продължих да правя такива грешки...до момента в който влязох за пръв път в "Зачатие",до момента в който се обадих плахо на Мели и за пръв път някой ми каза , че нищо не е загубено и много мило , и много човешки, някой разбра моята болка , нашата болка....
После намерих правилния път и успях най-сетне да стигна до заветната си цел ...
Беше за кратко, но това е друга тема ,по-важното е, че вече знам - ВЪЗМОЖНО Е !!!
П.П. Мели, извинявам ти се ,ако ти звучи като реклама , но се чувствам провокирана да разкажа тази история, заради момичетата , които търсят своя път.
И като финал,няма лоши лекари , има неправилен избор, това е моето мнение!