0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Как се поставя диагноза ЛУФ синдром?
« Отговор #20 -: Март 15, 2007, 09:47:58 am »
Peroshinka,
Angy_baby,

Пих антибиотци заради възпаление на десния яйчник :(. Цикъла на прием беше: един месец пия, на следващия болката продължава, пак преглед при лекар, пак нов антибиотик и така 2-3 пъти. Т.е. бях изпила 2-3 вида антибиотици в продължание на половин година. След тази половин година започнах да ходя на фоликулометрия и се установи, че задържам фоликули (точно в този яйчник), които с идването на м. се спукваха. Лекарят ми назначи изследване на хормони, но се оказаха в норма.
Не съм преминавала през никакво допълнително лечение, но е факт, че около 5-6 месеца след приема на антибиотиците, овулацията ми се възстанови.
Дори и в месеците със задържан фоликул обаче, м. ми беше редовна.
  При мен се случи абсолютно същото нещо!  :? Минаха 3 години обаче,и все още си задържам.Може би проблема е от това възпалевие,защото само този десен яйчник ми създава неприятности!  :x Все пак се надявам,нещата да станат ей така,неочаквано!  :lol:  Дано имаме този късмет!   :crossfingers:
*
« Отговор #21 -: Март 15, 2007, 11:07:15 am »
Милички,
да ви кажа -аз съм изгълтала толкова антибиотици през живота си,че ако наистина от това имам ЛУФ синдром ще е просто ужасно!Дано поне ендометриоза нямам,нито изчерпан яйчников резерв,защото са ми правили стимулации с Клостилбегит-първо 6 месеца и после 3 месеца-две последователни години и сега се притеснявам-мога ли пак да се стимулирам с него и дали това не е довело до пробелми с овулацията ми?
Вие какво мислите?
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #22 -: Март 15, 2007, 11:13:25 am »
Момичета,

Все пак аз не съм лекар - просто споделям своите преживявания.
Дали при вас ЛУФ се дължи ва прием на антибиотици не мога да твърдя. Вашите лекари ще ви кажат най-точно :D. Може да е комбинация от фактори.

защото са ми правили стимулации с Клостилбегит-първо 6 месеца и после 3 месеца-две последователни години и сега се притеснявам-мога ли пак да се стимулирам с него и дали това не е довело до пробелми с овулацията ми? Вие какво мислите?

Анджи, не знам кой лекар посещаваш, но мисля, че след 9 цикъла прием на Клостил, не трябва да продължаваш с него :?.
Има и други препарати за стимулиране, но кой е най-подходящ за твоя случай, ще прецени лекаря ти.

П.п.: ако вече не си го направила, насочи се към специализирана клиника :D.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #23 -: Март 15, 2007, 11:17:23 am »
Абсолщтно си права Пети_пати!
мерси много, миличка!