Ситуацията е следната, на 2.07.07 ми направиха цветна снимка. Резултатът беше следният: лява тръба-непроходима, дясна : частично проходима. Контрастното вещество зацикли съвсем в края, в началото си премина нормално ( през дясната ). Докторката, правеща ми снимката сподели съмнение за полип на мястото, където движението на веществото спря и ми препоръча хистероскопия. На 5.07.07 направих и хистероскопията. Резултатът беше следния: дясна тръба без никакъв проблем, лява с полип ( който беше отстранен). Сега съм леко объркана относно резултата от цветната снимка и последващата хистероскопия. Е ли е възможно, по време на самата снимка, дясната тръба да се е отпушила и затова да не са видели нищо тревожно при нея по време на хистероскопията?
Получих две крайно противоположни лекраски мнения относно възобновяването на бебеправене след тези процедури.
Първо мнение: при запушени тръби, риск от извънматочна, категорично никакво бебеправене
Второ мнение: да се възползваме от момента, поради вероятност от отпушване на тръбите от самата снимка
Това са прекалено противоположни препоръки, за да знам какво да правя.
Имам и още един въпрос, ако някой е наясно. Колко време след тези процедури можем да правим секс. Питах няколко лекари, естествено отговорът беше "индивидуално е".
Май леко съм объркана, дано не съм предала тази обърканост и на писанията ми.
Мерси на всички, които ще ми отговорят.