0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Липсвахте ми
« -: Февруари 26, 2007, 19:52:41 pm »
Здравейте момичета!
Много ми липсвахте и се радвам че отново се престраших да пиша тук. Ника ми беше истрит даже и не можех да вляза във форума, но се регистрирах отново.
Причината да не пиша толкова време е много тежка депресия след извънматочната ми бременност миналото  лято. Беше ме страх да чета и пиша тука, защото това винаги ме връщаше в оня тежък момент. Преодолях го вече донякъде а и натиска от мъжа ми за бебе е толкова голям, че отново тръгвам по мъките. И сега въпроса ми към по истрадалите от вас е -Сега накъде? Чела съм много какви може да са причините за безплодието ми, но никъде не намерих в процентно съотношение да са наредени като на първо място ,второ място и т.н. като най-срещани и вероятни.  Ще ви напомня че от 4 години правим опити. Първата година лутане и нищо съществено.Все нямали направления и т.н. та накрая за една година само преглед си уредих и проба за гъбички. Втората година правихме опити без лекари, миналата година тъкмо тръгнахме по лекари пак и оп-извънматочната стана.Е, все е някаква. След операцията пауза и пак опити. Вече не гледам на секса като на секс а като цел да се улучи овулацията. Поради горчивия опит с лекарите при които съм ходила отново ги избягвах, но преди 4 месеца отново не издържах и тръгнах.Отново чакане за направление за АГ 2 месеца, на третия ме пита обещала ли ми е че да ми дава. :xвзех го, отивам при АГ докторката да искам хормони, и тя ми казва - Ще имам направления чак сле 3 месеца. Откачих. Казах й че ще си ги платя, и тя ме праща в определена лаборатория/от която й плащат за това най-вероятно/ . Аз отидох в друга и си пуснах и за хормони и за хламидии. Това е ужасно, но както ми е тръгнало, ще трябва да си назначавам изследванията сама, пък за лечение незнам.  :( Финансово не се оплаквам, мога да си позволя всичко, проблема е че и тогава те разиграват, за да направят оборот на клиниката си. Да са живи и здрави от Майчин дом-Варна, там ми спасиха живота, но като ходя на прегледи всеки път трябва да напомням на лекарите кво е било, кво са ми правили преди часове буквално, и почват мъчителните предложения за цветни снимки и хидротубации.Лекарите там са добри и имат страхотна апаратура, но лудницата там напоследък стана пълна и просто нямат време да ти обърнат внимание.На всичко отгоре може да припаднеш от опашки. Защо не търсят първо по вероятните причини, още повече че имам някой оплаквания които аз свързвам с хормонални отклонения, а гледат айде не ми е за парите но ми губят годините така. Все им говоря че постоянно ме болят гърдите, имам много сухо влагалище, постоянно ми се спи, и на всичко отгоре взе да ми расте брада, потя се нощем много и др. а никой досега не ми пусна хормонални изследвания. Все бъркат, гледат и нищо съществено не направи никой. Вдигат ръце и казват-нищо ти няма, ама как нищо ми няма като не си ми гледал хормони и хламидии например. А сигурно има и куп други важни неща които може да са причината и аз да не ги знам. затова момичета моля ви пишете кои са най-честите причини за безплодието за да тръгна и да си ги правя сама изследванията. Днес последната тъпа лекарка гледайки експертизата от операцията ми се изряза-Ми те всичко са ти извадили.А аз й казвам-Не всичко, само едната тръба, имам още една останала и цели 2 яйчника. Имам си и матка. И тя пак ми вика-Да не те плаша, но никой не забременява след извънматочна. Идеше ми да я хвана и удуша, защото само от нашия блок познавам 5 жени които са имали такава и след това са родили по едно че и по 2 деца. Кво става с тия лекари и защо все аз попадам на калпави? :?
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 20:01:19 pm от Касиел »
*
Re: Липсвахте ми
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2007, 19:57:37 pm »
Ти не си лекар, насочи се към клиника по стерилитет. Там ще видят какво ти е изследвано досега и какво предстои. Цветната снимка или хидротубацията може и да те заболи, но е работа за пет минути. Изтърпява се и не е страшно. Така че - кураж и не си губи времето с лекари, които не са специалисти.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2007, 20:00:09 pm »
Добре дошла отново, макар и след такъв неприятен момент.

Моят личен съвет е да спреш да пушиш, това е нещо, което ти можеш да направиш за себе си.

За останалото - насочи се към специалист, сама няма да се справиш.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2007, 20:08:03 pm »
На кое се вика клиника по стерилитет? Има ли такава във Варна? И колко години ще чакам направление за такава? Едва ли ще ме приемат на частно. :? Хидротубация и цветна снимка съм си правила. И двете излишно.Останалата тръбичка е проходима.
Мели, радвам се да те видя отново и все така всеотдайна. :DСпрях да пуша и стана случайно. След операцията бях 4 дни на легло без да мога да ставам и проходя, нямах никаква нужда от цигари от нея явно и после реших че това е момента.Като не ми се пуши, защо да си навирам л..........то насила в устата. :D Та вече 8-9 месеца не пуша, но пак резултатите виждаш.Пък съм и дъртичка вече и се плаша да не губя време. На 32 съм
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2007, 20:09:52 pm »
Браво, мила, поздравявам те за спирането на цигарите! :lol:

Хората от Варна ще те насочат, не се притеснявай. И не си дърта ...

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2007, 20:34:12 pm »
На кое се вика клиника по стерилитет? Има ли такава във Варна? И колко години ще чакам направление за такава? Едва ли ще ме приемат на частно. :? Хидротубация и цветна снимка съм си правила. И двете излишно.Останалата тръбичка е проходима.
Чудесно, значи една стъпка по-малко и една хубава новина - тръбата е проходима.
Ами това е действителността или се бориш със системата и чакаш и се разправяш за направление или си плащаш. Моят опит показва, че разликата в цената не е чак толкова голяма. Спокойно, когато си плащаш, те приемат навсякъде! :) Чакаме някой от Варна да те насочи. Успех!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Февруари 26, 2007, 20:47:49 pm »
Касиел привет мила! :D
Наистина имаш нужда от специалист по стерилитет,сама няма да се справиш!Как са хормоналните изследвания????Кои хормони изследва???Как така ти никне брадичката??
*
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2007, 20:50:47 pm »
Спокойно, когато си плащаш, те приемат навсякъде!

Ето и аз мисля така! Непременно си направи тест за хламидия, това поне можеш да си го направиш и без лекар. Не може във Варна да няма добър специалист по стерилитет.
Пристрастена към д-р Хаус!
« Отговор #8 -: Февруари 26, 2007, 21:06:42 pm »
С нетърпение ще чакам момичетата от Варна да ме насочат към специалист. Само да кажа че съм ходила при Халачева, Корновски, Якоб, Сариев. От тях съм доволна, но пък точно те почват моткането с излишни процедури. Освен това чакането там ме убива. 8O Келешките за които говорех по-горе са квартални лекарки. Хормоните ми и хламидия ще са готови в сряда сутринта. Колебая се дали да напиша резултатите тука, защото не искам да ви товаря с моите проблеми. А за никненето на брадичка, така е. Преди 4 години 5 косъмчета черни, сега поне 100 които скубя от сутрин до вечер вече. Мустаците не смея да питам, да не станат като брадата. Просто повече окосмяване от известно време.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #9 -: Февруари 26, 2007, 21:24:48 pm »
 :lol:Привет мила Касиел!Препоръчвам ти да си запишеш час при доц.Маркова в Майчин дом.На прегледа  си носи всички направени изследвания  и си направи списък със въпроси,по които искаш да коментирате.Мисля,че това ще бъде едно добро начало за теб!Успех! :bighug:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Февруари 26, 2007, 21:27:09 pm »
И аз съм за Маркова.
*
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2007, 21:32:15 pm »
Здравей, Касиел!
Само едно ще ти кажа - не си губи времето да търсиш направления. Стерилитет с направления не се лекува. Повече от 15 години ходя по мъките и никога не съм ползвала направления. За първи път този месец ми дадоха направление за гинеколог. Гинеколожката, като разбра, че ще приготвям документи за инвитро ми пусна всичко. Не съм от Варна, но Вaracuda вече правилно те е насочила към доц. Маркова. Други добри гинеколози, занимаващи се със стерилитет във Варна са  д-р Александров и д-р Чернева. И аз съм се насочила към тях. Дано твоят път е много по-къс от моя! Не губи време! Желая ти успех!

« Отговор #12 -: Февруари 27, 2007, 20:17:55 pm »
Благодаря ви, но аз защо си мислех че Маркова се занимава основно с инвитро. Александров пък беше много учтив преди година да ми отговори на няколко мейла, но каза че не съм за него.Пък и по-добре щото неща да ходя при мъж генеколог. :lol:А, който е ходил при Маркова ще ми сподели ли какви резултати е имал?