0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Содата като тест за бременност в домашни условия
« Отговор #20 -: Февруари 19, 2007, 13:36:06 pm »
Содата бикарбонат е сол, която във воден разтвор има основен характер (т.е проявява свойствата на основа). Добре го е написала Бори :) Браво - 6 по химия :)
Точно кислеинният характер на урината кара содата да кипне. При тези взаимодействия се отделя въглероден диоксид (СО2) от карбонатната група на содата (СО3).
Ако киселинността на урината е по-висока то ще има и по-видимо шупване, но ако урината е по-малко киселинна и повече основна (т.е. точно рН-то браво Бори) то „шупването” ще е доста по слабо забележимо.

При взаимодействието на содата с вода, няма как да се получи шупване, защото водата е с неутрален характер!

С две думи - тестовете за бременност отчитат количеството на хормон в урината, за това са ефективни. Тестът със содата може да се каже, че отчита киселинността на урината. И ако има връзка между кислеинността на урината и бременността - то значи има връзка между шупването на содата и бременността. Но за съжаление аз никъде не съм чела или попадала на информация, киселиността на урината да се повишава при бременност!

Това е пълна измишльотина ;)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #21 -: Февруари 19, 2007, 17:06:10 pm »
... :) Браво - 6 по химия :)...

Мерси  :flower:
 :kiss:
« Отговор #22 -: Февруари 19, 2007, 17:19:06 pm »
Ей какви сте ми отличнички :D

Hri, не се извинявай, по-добре да попиташ и да разбереш нещо със сигурност, отколкото да експериментираш и да се чудиш да вярваш или не. Вземи си тестче и дано да ти покаже две чертички!!
*
« Отговор #23 -: Февруари 19, 2007, 19:01:37 pm »
Baby2007, дойде ми  :bfn:
днес ми зацапа, а и теста беше отрицателен.
Оф, пак от начало .........
« Отговор #24 -: Февруари 19, 2007, 19:17:54 pm »
 :( :( :( :( :(

съжелявам.. дано другия месец е твоя !!!