0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

tesss

апаратче за ову?
« -: Февруари 09, 2007, 11:57:44 am »
Здравейте момичета  бих изкала да попитам дали някоя е ползвала апаратче за отчитане на ову?каво е мнението жи за тях и инфо ако някои знае нещо по въпроса. благодаря ви преджарително.
Re: апаратче за ову?
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2007, 12:14:37 pm »
За нещо такова ли говориш?
Погледни тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5920.0
« Последна редакция: Февруари 10, 2007, 12:49:15 pm от BLACK_ROSE »
*

tesss

« Отговор #2 -: Февруари 09, 2007, 13:48:27 pm »
http://www.clearplan.info/TheClearplanEasyFertilityMonitor.cfm

за такова нещо питам. някои дали е ползвал и дали е по добро от обикновенните тестове.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2007, 15:32:00 pm »
На пръв прочит изглежда като по-модерен тест за овулация, който отчита освен ЛХ и естроген. Добре звучи. Колко струва?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2007, 22:46:42 pm »
Аз ползвам такова и смея да твърдя ,че отчита относитерно вярно.
Например преди някорко месеца видях папратови образувания на 6-тия ден и вечерта веднага на фоликулометрия ,видя се фоликул 17-17мм.При къс цикъл като моя /25 дена/ е нормално и разбрах ,че овулацията ми е много по-рано ,както предполагах.Наистина е много важно как се плюва,не може да се обясни с прости думи.Не трябва да има балончета и слюнката не трябва да е много,а също и да се разлее добре върху стъклото.Като му хванете цаката ,после е лесно.Аз съм си правила експерименти и се засича с тестовете за овулация.Не знам колко струва,на мен ми го преотстъпи личния ми гинеколог,все пак на него не му трябва да си засича овулацията...
От позната ,която е имала проблем с овулацията знам,че чак след като са и влезли хормоните в норма,тогава е видяла папратови образувания.На моето пише"May be baby".Успех на всички,ако се сетя за нещо друго ще пиша пак.
*
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2007, 23:18:43 pm »
На пръв прочит изглежда като по-модерен тест за овулация, който отчита освен ЛХ и естроген. Добре звучи. Колко струва?

Доста соленичко:
апаратчето струва 170 долара, трябва да си купиш отделно тестовете 30 бр. - 47 долара и батерия на скромната сума от 9 долара 8O
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2007, 08:34:36 am »
Имам го отпреди 7-8 години и е голяма измислица.
С него се наблюдава т.н папратов феномен, но се използва слюнка, за разлика от истинският начин на определяне- който е в/у ЦС.
Имам си и микроскоп и съм изследвала ЦС.Мога да ви уверя че разликата е огромна.
С микроскопа /ЦС/ се наблюдава този феномен 3-4 дена, докато при теста със слюнка - понякога и 10 дена, понякога и нито 1 ден.
При слюнката 10 последователни проби дават различни конфигурации, докато при ЦС изображението е едно и също.
Това се вижда под микроскоп -т.н Папратов феномен

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Февруари 10, 2007, 08:39:33 am »
Имаше тема преди време в бг-мамма, отзивите бяха предимно негативни.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Февруари 10, 2007, 09:21:42 am »
Аз лично нямам такъв уред ,но съм чувала от мои познати че недава точен резултат.......с две думи било голяма глупост. :D
« Отговор #9 -: Февруари 10, 2007, 09:34:26 am »
Аз съм ползвала микроскопче със слюнка и благодарение на него се усетих, че овулацията ми настъпва много по-рано, отколкото си мислех. И все пак, ако използваш този метод за по-сигурно го съчетай с измерването на температурата например. Мисля, че така ще имаш повече яснота. Аз следях и за ЦС и други признаци и не мисля, че можеш да се оповаваш само на резултатите от теста.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Февруари 10, 2007, 10:06:05 am »
Аз мисля, че тестовете за О. макар и да не ти гарантират, че ще има О. са по-сигурният начин.
Те показват нивото на ЛХ, докато промените в слюнката /и ЦС/ се дължат на увеличените нива на естрогените.
Нивата на естрогените са променливи при нормалният МЦ /имат т.н пулсиращ характер/, докато нивото ЛХ се покачва само един път през МЦ/преди О./- пак при нормален МЦ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #11 -: Февруари 10, 2007, 11:52:23 am »
Момичета, в оригиналното питане не става въпрос за апарат, който е на базата на папратовия феномен, вижте линка.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #12 -: Февруари 10, 2007, 12:52:42 pm »
http://www.clearplan.info/TheClearplanEasyFertilityMonitor.cfm
Явно никой не е видял това, което е дало момичето,
а са се заблудили от моето питане и картинката , която дадох:)
В началото не беше ясно точно какво има предвид, но вече след даването на адреса от tesss, стана ясно че пита за това:

Махнах моята картинка от втория пост на темата, за да няма повече заблудени. :)
« Последна редакция: Февруари 10, 2007, 12:54:51 pm от BLACK_ROSE »
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #13 -: Февруари 10, 2007, 20:09:06 pm »
Не съм виждала досега, но къде се разпространява в аптечната мрежа има ли го? Интересна находка изглежда.