Здравей Pippi,
Наистина специално за ципралекса някои психиатри казват, че са лекували и лекуват жени, които са забременяли или искат да забременеят и са родили здрави деца. Когато бях на ципралекс не съм правила опити за бебе. На мен не ми понесе и го смениха със Золофт. Когато реших преди година, че искам да забременея уведомих лекарката ми и тя категорично ми отсече - лекарства и бременност - НЕ! Моите колеги могат да поемат каквито си искат рискове, аз не! Така или иначе за мен това и още други неща бяха мотив и стимул да ги спра.....и успях! Така, че моят съвет....ако искаш наистина много силно да имаш дете, опитай да ги спреш, но е много важно в този момент, да вярваш на човекът до теб, да те разбира, окуражава, а ти самата, когато се почувстваш зле, да използваш мисълта и желанието да забременееш и износиш здраво бебе, като мощно успокоително и огромен стимул, и както и да се почувстваш в даден момент да си кажеш - аз ще преодолея всичко в името на това, което искам! Ако пък на този етап ти е абсолютно невъзможно да спреш антидепресанта потърси още мнения, консултирай се за евентуалните рискове и вземи трезво решение! Наистина има жени родили без никакви проблеми здрави деца, но нали се сещаш, че рискът да си една от тези, при които може да има някакви евентуални последствия си го поемаш ти. А дали пречи на забременяването, е много индивидуално. На мен ми бяха казали, че по принцип няма проблем да забременееш. Стискам ти палци ако може да забременееш съвсем скоро и без лекарства!