Здравей, Ивет! С тежка тема влизаш във форума, но ти пожелавам да намерите решение бързо. Първоначалният стрес е наистина голям и това е така при огромния процент от хората, защото иначе мъжете са млади и здрави и от нищо не се оплакват. Затова и си мислят, че всичко е наред със сперматогенезата, но понякога не е ...
В София имате голям избор от специалисти, аз няма да споменавам имена, а само ще му дам насоки. Първо е редно спермограмата да се повтори, за да се изключи лабораторна грешка или временен проблем. Ако и при повторния спермален анализ нещата са такива или подобни, трябва да се оценят рисковите му фактори от страна на професия и начин на живот, като го разпита лекар и да му се направят някои изследвания в опит да се открият причините за толкова силно влошената сперматогенеза.
Трябва да спре да пие бира. Ако има брат и той няма деца, аз обичайно съветвам пациентите да говорят по братски и да се види каква е спермограмата и при него. Ползите са двустранни, мисля, че това е ясно. При тебе е добре да се пусне един АМХ, за всеки случай, ако ще се кандидатства към ЦАР.
И после ще следва лечение, понякога е кратко и успешна, понякога иска повече време. Мислете позитивно, все пак има сперматозоиди.