0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
фоликулярни кисти
« -: Януари 17, 2007, 20:19:33 pm »
е, пак да се поизложа с тъп въпрос, ама няма да ми е за пръв път, така че....
оказа се, че имам фоликулярни кисти на двата яйчника-едната е 32мм, а другата 40 мм.изписаха ми за тях Ревидон, но тъй като в Разград ме гледаха като извънземно като ги търсих, докторката се съгласи да смениме на Регулон.
току що една приятелка ме разби.каза ми, че не са опасни, защото се пукат, но пречат на овулацията.тя била така, нищо не помагало, най-малкото пък противозачатъчни.номера не минавал и с Прегнил.
кажете ми, има ли шанс да имам някога овулация с тия кисти?т.е. ще се махнат ли от Регулон-а и ще мога ли да имам овулация???
днес май не ми е ден. лоша новина след лоша новина!!!!!!!!!!!
Re: фоликулярни кисти
« Отговор #1 -: Януари 17, 2007, 22:25:11 pm »
   Мими ,аз правя такива кисти понякога.Лекувах се с Регулон година и нещо.След като го спрях пак задържах фоликули,но да чукна на дърво,последно имах задържан фоликул август месец и пих дуфастон.От тогава не съм имала проблем.И аз бях на мнение,че противозачатъчните не помагат,но като се замисля явно,че има ефект.Преди Регулона имах такива кисти почти всеки месец.
*
« Отговор #2 -: Януари 17, 2007, 22:32:26 pm »
майчице мила, година и нещо?на мен тончева ми каза 3 месеца!!!!!!
ако трябва да ги пия и аз повече от година.... :(
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #3 -: Януари 17, 2007, 22:33:33 pm »
Мими, аз също имам такъв проблем, даже имам операция от киста 50мм след която ми изписаха противозачатъчни за 3 месеца. След около 6 месеца като отидох на преглед пак имах на същия яйчник, та по въпроса ти дали хапчетата помагат, може би, но за кратко, а и при теб може да помогнат.За овулацията при такъв проблем знам че е трудна работа, но не си мисли, че никога няма да имаш такава, просто трябва много да се следиш!
« Отговор #4 -: Януари 18, 2007, 08:34:08 am »
Цитат
майчице мила, година и нещо?на мен тончева ми каза 3 месеца!!!!!!
ако трябва да ги пия и аз повече от година.... Sad
  Аз ги пих толкова време и по други причини,а иначе ми бяха казали 6 месеца,а и тогава още не мислехме за бебе! :P
« Отговор #5 -: Януари 18, 2007, 11:30:32 am »
Мими, моля ти се, не се шашкай толкова, бе!
Тук повечето момичета са имали кисти в някой момент.
Пий си Регулона и почни да пиеш от тези билки, които ти писах на бележка. Аз за 2 месеца махнах кистата и след това си имам овулация. И утре примерно, може да пием кафе. :)
« Отговор #6 -: Януари 22, 2007, 15:04:59 pm »
Мими, моля ти се, не се шашкай толкова, бе!
Тук повечето момичета са имали кисти в някой момент.
Пий си Регулона и почни да пиеш от тези билки, които ти писах на бележка. Аз за 2 месеца махнах кистата и след това си имам овулация. И утре примерно, може да пием кафе. :)
  Би ли споделила за билките.Ще ти бъда много благодарна. Тъй като аз две години се мъчих да забремения и диагнозата беше поликистоза, липса на овулация и чести фоликулярни кисти! След прием на клостилбегит успях да забременея!
Сега една година след раждането отново е налице киста, появи се окосмяването над горната устна.Най-вероятно пак хормоните са се пообъркали!
В четвъртък ще ходя на ендокринолог да пусна хормони.
Предварително благодаря!