0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета. Моля ви за съвет, ще се опитам да съм кратка, но ясна. На 27.12 менструациятя ми дойде (без закъснение), но много необичайно- съвсем слабо, а на 28.12 нямаше нищо. На 29ти отново слабо и така до 31ви, когато кървенето се засили до нормалното при мен. После до 04.01 беше пак сравнително слабо. На 8-9.01 обаче почувствах странни признаци- гърдите ми стнаха подути и ме боляха, усещах тежест в кръста и яйчниците, поду се и корема ми, гадене, нервни изблици, ужасно ми се спеше... За ПМС бе твърде рано и на 10.01 направих тест- положителен! Повторих вечерта, потретих на другия ден- две ясни черти. Уплаших се от извънматочна, защото бебето беше станало 100% през декември, а тази странна менструация... Изтичах при най-близкия лекар(в петък на 12.01), той ме прегледа и според него е имало химическа бременност, не правих кръвен тест, защото той започна с уринен, и тест линията вече беше доста бледа, което според него също доказваше, че е имало бременност, но вече я няма... Междувременно в периода 11ти до вчера имах леко кафеникаво течение, по 2-3 капки дневно в добавка към тежестта в кръста. Днес обаче кървенето се засили, тежестта и леката тъпа болка в кръста остават. Уринните тестове са с по-бледа тест линия, доктора сигурно е прав, не целя да подлагам диагнозата му на съмнение, но това кървене нормално ли е след химическа бременност? Много ви благодаря предварително. Извинете ме, че не бях никак кратка...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Да си мисля ли все пак за извънматочна?
« Отговор #1 -: Януари 15, 2007, 21:54:40 pm »
Ами - нормално е. Нали тази лигавица все пак трябва да се излющи. А и се получава хормонален дисбаланс.
« Отговор #2 -: Януари 15, 2007, 22:07:40 pm »
Благодаря ти за бързия отговор. Помислила си бях и за това, но съм страхлива и все пак реших да попитам. Успешна година!
« Отговор #3 -: Януари 16, 2007, 10:25:30 am »
След химическа бременност е нормално да кървиш, но не съм съгласна с лекар, който предпочита уринни тестове пред кръвни.
Уринните тестове са домашни.
Кръвните тестове през 48 часа дават яснота, какво се случва, наистина.
« Отговор #4 -: Януари 16, 2007, 11:09:48 am »
Pale4ka, извънматочната за съжаление се проявява по доста различни начини и трудно може да се опише единна смптоматика. При мен имаше непрекъснато леко зацапване, без въобще да се появи нормален цикъл. При моя приятелка пък се появи нормален цикъл (след 10 дневно закъснение), последван от неспиращо леко кървене. Направиха й кюртаж, предполагаха, че е била химическа бременност и не се е изчистила добре по време на цикъла, но в последствие зацапването продължи повече от седмица. И при двата случай ЧХГ-то спадаше (кръвни тестове), защото плодът беше спрял своето развите - в тръбите. Не бих искала да те плаша, но е хубаво да си под лекарско наблюдение, докато окончателно не се отхвърлят всякакви съмнения за извънматочна. Консултирай се с лекаря си и при най-малките притеснения. Просто за всеки случай.

Пожелавам ти да е по-малко зло  :( и бързо да се възстановяваш.
« Отговор #5 -: Януари 16, 2007, 17:32:51 pm »
Благодаря ви, момичета. Днес наистина съм по-добре. Имам си "класическа" менструация, явно тялото ми се изчиства, болките ги няма вече, само малко съм уморена и тъжна, че така се случи с първата ми бременност, но хубавите работи стават бавно, нали така...  Днес ще хвърлям ези-тура за д-р Стаменов или д-р Владимиров, защото не мога да реша кой от двамата да избера...  :)  Еднакво е одобрението към тях, еднакво са ценени от вас тук. Сега ще се гушкаме с милото, ще хапваме топла супичка, ще се обичаме и ще си знаем, че рано или късно ще си имаме дечица. Както и всички борещи се в този форум. Още веднъж - благодаря за отзивчивостта.
« Отговор #6 -: Януари 18, 2007, 05:35:07 am »
Миличка, горе главата. Минала съм по същия път и много добре знам какво ти е. Аз имах химическа бременност през Август 06 и си спомням, че имах много силно кървене, придружено със съсиреци. Бременността е в много ранен стадии и имаш шанс да минеш и без кюртаж. Проблемът с извънматочната бременност е, че на пръв поглед може да изглежда напълно нормално, но в един момент да се появят много силни болки. Друг път може да е придружена с леко зацапване. Общо взето е различно. Продължавай да ходиш на лекар и настоявай за кръвен тест - резултатите могат да разяснят нещата. При извънматочната ЧХГ-то понякога не спира да се увеличава, въпреки кървенето. Успех!!! Дано всичко мине бързо и безпроблемно!
« Отговор #7 -: Януари 18, 2007, 16:31:03 pm »
Здравей, Бебе2007. По отношение на физическото здраве съм по-добре, но се следя постоянно и както ти и другите момичета съветвате, при първо съмнение за проблем- беж при доктор. Иначе също се стягам усилено, много по-страшни неща са преживявали момичетата тук, нямам основание да се жалвам. :oops: Увесения нос трябва бързо-бързо да се вдигне пак. Работа ме чака.  :) Иска ми се и аз като теб да достигна до свое мечтано 2007. :) Но стига съм писала, че обърнах много темата към "Емоционални"  :oops: Благодаря, здраве и успех!