0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кога не се налага цветна снимка?
« Отговор #20 -: Март 28, 2007, 09:23:04 am »
Анелка мерси за подкрепата,
Предполагам, че твоят случай е по-различен и от гледна точка на това, че си по-млада.
Аз не се съмнявам в диагнозата и компетентността на доктора, знам че са отчетени всички резултати, пречупени през индивидуалния ми статус. Иначе това е професионалният подход - казваш директно. По ме е страх от лекари, които биха ме мотали година с "Дай да видим това, дай да видим онова" "Я си избери" и след това да ме докарат до там, че да не съм годна и за ИКСИ.  

Но имам нужда от глътка въздух и малко време, през което
за мен е важно да си проверя тръбите, най-малкото че никога не съм го правила досега, малко да се организирам в личен план и да пристъпя към действие.
« Отговор #21 -: Март 28, 2007, 09:26:00 am »
По отношение на микробиологията, според мен така или иначе трябва да е чиста преди и по време на забременяване.
*

dеkki

• **
  • 74
  • Вярвам в чудеса!
« Отговор #22 -: Април 06, 2007, 12:55:08 pm »
Аничка, аз съм със същия проблем при същия доктор. Назначена ми е цветна снимка като в деня на прегледа бях с цистит, много ми пареше,а освен това колкото пъти съм си правила микробиология всеки път имам нещо различно. Много ми омръзна всичко това,но смятам да си направя микробиология и стерилна урина преди да отида за цветна снимка.
Успех и пиши до къде си стигнала!  :)
*
« Отговор #23 -: Април 06, 2007, 14:05:36 pm »
dimaya, по план снимката трябваше е другата седмица, но на половинката ми му предстои сериозна операция, така че не ми е до това в момента, ще отложа за по-нататък. Предвид обстоятелствата Стаменов ни препоръча направо ин витро. За съжаление, не знам как да се вредя за час, за да ми помогнат при окомплектоването...
*
« Отговор #24 -: Април 06, 2007, 18:27:36 pm »
Аni4ka, можеш да си запишеш час при д-р Персенска. Тя работи в екип с д-р Стаменов във същата клиника. Нейният график не е така натоварен. Аз така направих. Д-р Персенска ми видя резултатите от изследванията, извърши ми прегледа - УЗД и едно от момичетата там ми окомплектова документите. Даже ми предложиха да ми ги изпратят по куриер. Понеже съм от далеч, за да не идвам пак - приех. Така и стана. Всички там са много мили и отзивчиви. Обади се по телефона или иди на право там. Желая ти успех!

*
« Отговор #25 -: Април 12, 2007, 17:24:11 pm »
Дълго се колебаех дали да не направя направо лапаро / след операция на киста съм преди 6г./ без цветна снимка. Спомням си, 4е имахме голям спор с моми4ета тук и в бг мамма. Но накрая се престраших и отидох на лапарото направо- оказа се, 4е яйчника ми и тръбата са срастнали на много странно място до матката, при което док вика, при една цветна снимка щяхме да се 4удим какво ти правят там ...... и пак щеше да се наложи лапаро. Така, 4е не съжалявам 4е пренебрегнах една от първите стъпки и се метнах направо към последните.
« Отговор #26 -: Април 13, 2007, 20:31:58 pm »
Дълго се колебаех дали да не направя направо лапаро / след операция на киста съм преди 6г./ без цветна снимка. Спомням си, 4е имахме голям спор с моми4ета тук и в бг мамма. Но накрая се престраших и отидох на лапарото направо- оказа се, 4е яйчника ми и тръбата са срастнали на много странно място до матката, при което док вика, при една цветна снимка щяхме да се 4удим какво ти правят там ...... и пак щеше да се наложи лапаро. Така, 4е не съжалявам 4е пренебрегнах една от първите стъпки и се метнах направо към последните.
Аз също съм абсолютно съгласна с теб! Имах цветна снимка от преди години при която диагнозата беше: "дясна непроходима, лявата пропуска контрастна материя".  Миналата година-лапаро в Тина Киркова(познайте при кого??) , при което диагнозата беше точен цитат на тази от цветната снимка :(И въз основа на тази диагноза последваха N на брои инсеминации и едно инвитро :(  и куп пари,нервите и плача са на друга сметка, докато док не рече "Дай да видим ние тази работа" . И след лапарото се събудих с две отрязани тръби-едната не пропускала абсолютно нищо , а другата ,която уж беше проходима-била с много лош хидросалпингс. Като си помисля колок можех да си спестя ако беше направена навреме...