0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Много моля в тази тема да вземат участие хора, които са повлияли върху морфологията (собствена или на мъжлетата) след прием на билки и/или антиоксиданти. Съпругът ми има морфология по СЗО 7% и искам да знам дали има начин да му помогнем та да достигне показатели като за инсеминации  :? Много се надявам, но досега не съм открила никъде подобна информация.  :(

Zlatulka, здравей!
Мъжа ми беше с поставена диагноза астенозооспермия и 8 % по Крюгер морфология, назначиха му билки и антиоксиданти.
Пи ги половин година - те се пият по схема. Всичко е много индивидуално, но поне при нас имаше ефект като цяло спермограмата и подвижността и броя на сперматозоидите се увеличи. Имахме успех за нормално забременяване. Морфологията при контролното изследване не я проверихме, но защо само морфологията те притеснява?
« Последна редакция: Юли 14, 2007, 20:02:38 pm от mama_iana »
*
здравей златулка,
миналата година ноември месец,морфологията на съпруга ми скочи от 4%(по крюгер)на 14%,също така и общия брой се повиши значително.през този период мъжът ми пиеше витамините на допел и херц.дали от тях или поради други причини,ефект имаше.
в следствие на тези по-добри резултати,решихме да пробваме инсеминация,като преди това имам 2бр. икси,и един трансфер на замразени ембриони-неуспешни.док също беше на мнение,че показателите са добри за инсе.януари и февруари правихме инсета(неуспешни),като тогава резултатите на съпруга ми отново се бяха влошили.явно ефекта е бил временен.според док,резултатите при варикоцеле варират.вече съм решила да не си правя експерименти с инсета,а да се съсредоточа отново към иксито.
пожелавам ви успех!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
mama_iana, не ме притеснява само морфологията, но от материалите, които четох тя почти не се влияе от медикаментозно лечение та реших да проверя и за "чудеса"  :) Иначе съпругът ми е и с малки тестиси, от което и обемът е малко, а подвижността ни е 40% (не е чак толкова отчайваща)
klio, ти направо ми събра очите 8O Как така само от тия витамини се е повлиял? Жалко само, че е било закратко. Пожелавам ви успех по-натам.

Съпругът ми започна да пие чайове от магарешки бодил и бабини зъби, фолиева и витамини, и едни прахчета - Харвест , всички предписани му от д-р Личев в Клиниката на доц. Конова. Надявам се да има резултат. 
 За прахчетата - моля , ако някой има информация за ефективността им , нека да коментира. :wink:
*
много ми беше интересна лекцията на д-р Личев,в много аптеки търсех Харвест,но не намерих.дори молих съпругата на един колега да ми го търси,тя е фармацевтка и не беше чувала за него.
явно трябва да се ходи отново до Плевен :P
казах му на съпруга ми,че не сме приключили с Плевен :P
*
фаталуоман,вие правихте ли SDI тест?
При нас, подобрение нямаше никакво.
Въпреки всички билки, лекарства, витамини
по какви ли не схеми.
При някои има, при други не.
Всичко е строго индивидуално.
Забременяване може да стане и с малко сперматозоиди,
но да са читави и да свършат работата както трябва.
Може да има достатъчно, но да няма "чудо".
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
На нас съшо ни е спрягана диагнозата "хипотрофия" на тестесите, подобрение имахме огромно след прием на добавки и антиоксиданти и стоп на цигарите. Описала съм какво сме пили в "стерилитет пра мъжа". Успех! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Zlatulka, не съм чак толкова компетентна, но нали знаеш, неволята учи...та за морфологията - аз знам, че не се повлиява. За мен обяснението при различните изследвания и различните резултати е, че все пак може точно в този материал да са се събрали повече нормални сперматозоиди и обратното. Имай впредвид, че е много важно и как се дава материал. Първите капки са най-важни, защото там са най-"успешните плувци". Следващите капки или струйки са със понижени фактори. Поне така ми обясни ембриолога. За това чашката не е хубаво да е малка, а и ако наиситна първата струя не е там, където трябва да се предупреди лекаря.
Та ние като стана така, че бяхме с лоша морфология и ни обясниха, че тя не се влияе от лечение се отчаяхме, но лекарят, който ни прави спермограмата ни даде надежда, че и един да има както трябва може да забременея нормално и да не се отказваме. Както писах и в други теми това ни крепеше и си поставих един период от 1 година да пробваме за нормално забременяване. При нас проблема беше от ентерококи, гъбички, простатит и възпалени бъбреци/ това за мъжа ми/. Но морфологията мисля, че може да е такава от прекомерна употреба на лекарства, цигари, алкохол. Пак да кажа - това са си мои изводи, до които съм стигнала сама от личен опит. Но е важно и лекарят да ви обясни - даже много важно! Според нашият ембриолог морфологията не е най-важен фактор... Дано Мели ти обясни по-подробно :lol:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
Момичета, много ви благодаря за споделения опит. :bighug: Искам да ви попитам на вас андролога ли ви изписа лечението за мъжете или и с ембриолог е съгласувано? Ние пием само оксибор, чай и спимен (предписани от д-р Кацаров) Все си мисля, че трябва и други антиоксиданти да пробваме, но явно ще трябва да почакам до септември, когато имам записан час при д-р Владимиров за да се консултирам и с него или с д-р Тачева.

на андролог не сме ходили специално ние - може би не е бил случая ни за андролог.
ембриолога ни изписа лечението с антиоксиданти и хомеопатичните лекарства и ни изпрати на уролог. Той вече лекуваше възпаленията.
фаталуоман,вие правихте ли SDI тест?
Не ,  не сме. Сега чакаме резултатите от разширена спермограма. Док. каза за  SDI ,  Ако резултата е незадоволителен. :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
И при нас нямаше подобрение вследствие на лекарствата, дори след операцията спадна процента подвижност! Последно мъжа ми имаше 11% морфология, направихме ИКСИ и така стана при нас. Желая ви търпение и късмет, защото и това ще ви трябва!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
kassi, радвам се, че вие сте успели вече. Пожелавам ти до края вс. да е ок и да си имате едно (или две-не знам) хубаво  и здраво бебче.
А вашата морфология е била 11% по Крюгер предполагам или по СЗО? Нашата е 7% по СЗО за съжаление. Това по мои сметки прави около 3,5% по Крюгер.. Но и за миг досега не съм си и помисляла, че няма да се получи. :wink:

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Благодаря ти Златулка. Да ти се връща. Две са бебетата ми-момчета.  :D Иначе спермограмата е по Крюгер. Поздравявам те за оптимизма и вярата, те са много важни! Аз никога не се предадох и не престанах да вярвам. Успех!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Както многократно съм писала- ние тръгнахме от спермограма с нито един боец във форма /0 по Крюгер/, стигнахме до 2% след прием на добавки и операция от варикоцеле и 6 месеца след тази спермограма съм забременяла /не зная колко е била морфологията при забременяването и честно казано не ме интересуват цифри при все че има резултат/. Не се сравнявайте с другите, както можеш да прочетеш при някой мъже се получава и с 2 мил/мл естествено забременяване, а при други и 200 мил/мл не са достатъчни
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Съпругът ми започна да пие чайове от магарешки бодил и бабини зъби, фолиева и витамини, и едни прахчета - Харвест , всички предписани му от д-р Личев в Клиниката на доц. Конова. Надявам се да има резултат. 
 За прахчетата - моля , ако някой има информация за ефективността им , нека да коментира. :wink:

на нас същия доктор му предписа почти цялата гама на мусаши-пия по специална схема, която ни излезе доста скъпо-но ефект нямаше и няма никакъв - изследванията се влошиха още повече!!! - най-ме е яд, че от това мъжа ми се изнерви още повече....
*

Zlatulka

• *
  • 2153
Меги, а колко време ги пихте тия неща? Да не би да е било кратко и затова да не сте се повлияли?!  :?

на втория месец направихме контролна спермограма, за да видим накъде се движи-чака ни инсеминация-и резултата излезе в пъти по-лош...не мога да си го обясня...Иначе той се чувства много жизнен и не се уморява.
Наистина съм объркана, защото когато за пръв път пи ел карнитин-резултата беше впечетляващ! Сега пие само трибестан.