0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

puzzle

Въпрос за микробиологията?
« -: Ноември 22, 2006, 15:29:13 pm »
 :) Здравейте,
Преди известно време си правих микробиология. След доста четене и ровене в подобни теми виждам, че някой момичета, които са пуснали резултатите имат някакви конкретни изследвания положителни или отрицателни. На моето листче пише само това -  "След 72 часа посявките останаха напълно стерилни" !?!? Няма + няма -.
Съжалявам ако въпросът ми е невеж, но да питам и каква е разликата между цитумнамазка и микробиологично изследване? :oops: :oops: :oops: :oops:
И последен въпрос. Ще си правя изследване за хламидия, тя може ли да се "хване" или поне да се предположи наличието на такава при горните две изследвания.
Благодаря много предварително!
 :bighug:
*
Re: Въпрос за микробиологията?
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2006, 17:37:27 pm »
Най-просто казано е, че цитонамазката се прави, за да се установи състоянието на маточната шийка, а микробиологията, за да се провери дали има наличие на даден вид бактерии. Изследването за хламидия е отделно и не може да се определи чрез горните две изследвания.
Доколкото виждам микробиологията ти е добра.
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2006, 00:52:00 am »
Здравей ,puzzle !
Цитонамазката не мога да я дефинирам ,но микробиологията е изследване на бактериалната флора ,не за гъбички.Ако изследването е "посявка" и има някава бактерия ,тя се отчита с брой плюсчета.Ако изобщо не е открита бактерия (както при теб) резултатите са "стерилни".Знам ,че едни изследвания са за откриване на гъбички или бактерии,а други в какво количество са във влагалището.
Не знам дали съм била полезна.По-добре питай днес лекарите като се изследваш за хламидията ,за която ти пожелавам да я няма и никога да не те сполети!  :D :goodluck:
*

puzzle

« Отговор #3 -: Ноември 23, 2006, 13:04:43 pm »
Благодаря за отговорите... :D
Днес сутринта си направих изследване за хламидия. Резултатите излязоха след два часа. ОТРИЦАТЕЛНИ /нямаааааа гадинииии/. :D :D :D :D :D :D :D
« Отговор #4 -: Декември 28, 2006, 16:56:28 pm »
 :(Здравейте всички,
от доста време ме мъчеше тази хламидия, последния път имах доста високи стойности. Сега имам резултатите от последното контролно изследване.
Chlamidia Trach - Ig G и Ig M

Chlamidia Trach-Ig G -   10 АЕ
Chlamidia Trach-Ig М - 4 АЕ
 Знам че под 9 са отрицателни, но тази десятка ме притеснява, възможно ли е понеже скоро се лекувах (ноември) стойността да е все още гранична, тъй като Ig G е за стара инфекция.
Помогнете!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Декември 28, 2006, 17:31:21 pm »
Може, титъра пада бавно. Все пак се консултирай с лекаря си.
*
« Отговор #6 -: Декември 29, 2006, 12:11:09 pm »
здравей,rosaura!
аз бях с почти същите резултати (1,15 ае) и след като 3 м се лекувах
паднах на 0,86ае.
първо: 1,15 ае
второ: 0,98 ае
трето: 0,86 ае
четвърта контрола след двумесечна почивка : 0,90 ае
нищо не може да се направи повече от това!
аз също се притеснявах,но...това е!
дано с течение на времето да падне още!незнам,а и лекарката ми каза,че дори и да пия още антибиотици нямало да има голяма разлика!