0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Re: психосоматика и стерелитет
« Отговор #20 -: Септември 25, 2006, 12:48:06 pm »
Сега разбрах какво ме питаш, Луна, затова ще повторя - пациент съм на д-р Аелксандров и той търпеливо (в рамките на възможното) ме чака да реша. Както писах в моята тема той иска да направя операцията по възможност веднага. След първоначания стрес, който изживях (като всяка една от вас) се окопитих и си зададох въпроса - само еднометриозата ли ми е проблема? И се оказа, че не е само това - хормонален дисбаланс, проблем с фоликулите (не се пукат и стават функционални кисти), проблем с овулацията ... след половин година и двустранна мастопатия (ще видим дали е така). Всичко това може би има общ корен и се опитвам да го намеря. За себе си не приемам твърдението, че стотици специалисти търсят причините за стотици заболявания и не са ги открили, та точно аз ли ще успея. Години наред тялото ми е давало сигнали, че нещо в него куца и аз съм била "глуха" за тях. Първа задача ми е да го опозная. Втората е да проверя всяко едно твърдение на специалист. Не жаля нито време, нито средства за тази проверка. Защото ще поверя на този, на който се доверя, едиственото което със сигурност имам в този живот - тялото си. Ако успея да надвия (не казвам да я унищожа) ендометриозата и да родя дете без операция ще бъда безкрайно щастлива. Ако не успея да го направя - пътят е отчайващо ясен. Както писах и по-рано аз бързам, но бавно.
Мога, стига да искам.
*

to4ica

« Отговор #21 -: Септември 27, 2006, 15:36:45 pm »
Здравейте. когато отворих тази тема, не очаквх някои от реакциите и за съжаление не можах да отговоря (когато имах време да го направя ми се появи съобшение, че има профилактика на форума). Най-накрая мога да напиша отговор:) Таня, освен отговора, който имаш от един от преподавателите на упражненията, мога да добавя, че писах и на форума на бгмама в сходна тема защто смятам, че трябва да се запознаваме с различни възможности. И в никакъв случай не бих искала да засегна някой. Пиша за нещо, което съм опитала и в което не "вярвам", а  мога да си обясня как става-защото съм биолог. Освен ефекта на Плацебо, за който стана въпрос, бих искала да посоча , че упражненията, са основани върху една известна функционална връзка в тялото. В мозъка се намира хипофизата, която отделя хормони и други активни вещества, които влияят върху всички органи в тялото, като действат директно на клетките, които имат рецептори за определини хормони-прим. фоликул стимулиращия хормон. Освен това хипофизата е свързана с по- горен центер в мозъка, който чрез нервните сигнали, осъществява и връзката с централния мозък, където влиза и кората-отговорна за мислите. Ето я връзката между психото :) и сомата/тялото/-ако съм в грешка,моля да ме поправи някой от лекарите във форума.И така се възстановяват/ посредством насочени сигнали към стволовите клетки / различни области на тялото, не съм чувала за липсващ възстановен орган, но на нормалния метаболизъм определено. Така че, ако това би помогнало при решаване на проблеми, дори и да  не е във всички области, пак си струва да се говори за този вид терапия. 
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #22 -: Септември 28, 2006, 17:12:22 pm »
Мила Точица :D,
Както съм казала във всичките си предишни постинги - не искам да разубеждавам никой да приложи изпитаните от вас методи :D - напротив на всички пожелавам успех. Но ти самата малко си противоречиш - първо твърдиш, че момиче със запушени тръби е забременяло след посещаване на тези сеанси
при едната е имало запушване на фалопиевите тръби, при другата не разбрах, но сега и двете имат бебета.
а в последния си постинг казваш, че психоматиката се отразява добре на хора с хормонални нарушения.
Не искам да ме разбирате погрешно - ако прочетете внимателно какво съм написала, ще се убедите, че не отричам че посещаването на такива курсове може да помогне на момичета с хормонални проблеми, но в никакъв случай не мога да повярвам, че терапията е помогнала на момичето със запушените тръби.
Аз спирам дискусията с по проблема  :D като пак повтарям, че вярвам в ефекта на плацебото и на описаната от теб функционална връзка в тялото, но реакцията ми бе породена от думите, които сложих като цитат по-горе.
 :hug2:
Намерихме нашето синче.
*

to4ica

« Отговор #23 -: Септември 29, 2006, 14:46:20 pm »
 :lol:Благодаря за отговора :), Таня, / и за моми4ето така ми каза тя-не знам каква то4но и е диагнозата... /. Пожелавам на вси4ки хубав уикенд и успехи в областа на сомото, психото :) и живота въобще1 :wink: :wink:
« Отговор #24 -: Октомври 01, 2006, 11:29:51 am »
Драга Точица,
Ще започна с това, че и аз съм от тези, които подхождат с предубеждение към нетрадиционните методи. Наскоро обаче една моя приятелка, чиято майка има сериозен проблем с очите, ми разказа подробно за този курс по дихателни упражнения, тъй като лично ги посещава. Основен, подчертавам, основен момент е, че водещият курса твърди, че хората по никакъв начин не бива да си мислят, че могат да поправят всичко с тези упражнения.
Помня го и го споменавам, защото ми направи изключително добро впечатление - човекът не се мисли за Господ и макар че се опитва да вдъхне кураж и спокойствие на посещаващите курса, не ги заблуждава, че тези упражнения ще заместят традиционната медицина или пък, че те трябва да престанат да обръщат внимание на здравето си (в общоприетия смисъл, включващ ходене на лекар).
Това, което предизвика острите реакции тук, според мен беше изказването ти за спонтанна бременност след запушени тръби. Извинявай, ама е смешно... нали разбираш.
Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Angel Angelov

« Отговор #25 -: Декември 26, 2006, 18:12:50 pm »
.....

Рекламата не се толерира на този сайт
« Последна редакция: Декември 27, 2006, 08:51:51 am от Lali »
« Отговор #26 -: Декември 26, 2006, 20:39:45 pm »

Еййй, ама мнооого обичам такива изказвания... Ей сега чакам отнякъде да чуя "Инвитрото е скъпо струваща депресия"

Господине, КАК НЕ ВИ Е СРАМ!!!!  :twisted: Да кажете, че запушените тръби / липсата на тръби / ендометриозата / азооспермията са Синдром на Емоционален Срив!!!!!

КАК МОЖЕТЕ да се подигравате с хората, на които твърдите, че "съчувствате"!!!!

А и ако проявявахте малко уважение към хората в този форум щяхте да пишете на кирилица, а не като някой пубертет на маймуница...

Уффф, спирам да пиша, че ще напиша някоя грубост....
« Последна редакция: Декември 27, 2006, 08:52:11 am от Lali »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #27 -: Декември 26, 2006, 21:18:10 pm »
Рали, не се ядосвай :)! Хора всякакви :lol:!

Абе, Ангелов, защо не потърсиш някаква свестена работа, ами си седнал да търсиш лесната печалба и то на гърба на хората с проблеми? Ти съвест нямаш ли :twisted:?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #28 -: Декември 27, 2006, 07:21:35 am »
 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O