0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

pepina

Цветна снимка
« -: Ноември 08, 2006, 12:03:29 pm »
Моля ви някой ще ми обясни ли подробно какво представлява цветната снимка и как се прави точно!
Благодаря
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Цветна снимка
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2006, 12:44:05 pm »
Виж тук една разновидност на теста за проходимост на тръбите -  http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=224

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

pepina

« Отговор #2 -: Ноември 08, 2006, 12:48:53 pm »
Много благодаря за отговора. Декември ще правя цветна снимка и много се притеснявам.
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2006, 17:56:01 pm »
Моля ви някой ще ми обясни ли подробно какво представлява цветната снимка и как се прави точно!
Благодаря
http://forum.zachatie.org/index.php?topic=89.0
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2006, 10:10:05 am »
Къде по-точно ще си правиш снимката?
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2006, 14:17:25 pm »
Днес си записах час за цветна снимка в клиника Малинов при Стаменов за 06.12.2006 /сряда/ доста съм притеснена, незная дали ще има болка и дали всичко ще е нормално. Това ме напряга и притеснява казаха ми от клиниката да си взема свещички Тилкотил едната да си я сложа вечерта на 05,12 а другата сутринта на 06,12. 
*
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2006, 15:15:20 pm »
въобще не се притеснявай, болката е много лека, като леки менструални болки. въобще не го мисли, въобще не боли
« Отговор #7 -: Декември 01, 2006, 12:33:05 pm »
И мен ме пращат на цветна снимка през декември и съм меко казано ужасена... Но се чудя защо докторът не ми каза нищо за микробиология преди снимката и за изследване за хламидии. Четох из форума че това било задължително!!! Та се чудя какво да правя.... При вас как е било? На всички ли се правят тези задължителни изследвания преди снимката, друго прави ли се - някаква допълнителна подготовка ???
Благодаря ви предварително...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #8 -: Декември 02, 2006, 13:31:21 pm »
Цитат
микробиология преди снимката и за изследване за хламидии. Четох из форума че това било задължително!!!
Правилно си прочела. Направи си!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #9 -: Декември 02, 2006, 17:18:17 pm »
На мен също ми предстои да правя цветна снимка, док каза веднага след цикъл да ми се направи посявка и ако резултата е добър ще се продължи с изследването. Сега обаче като чета вашите постове се чудя с тази посявка ли ще се направят всички необходими предварителни изследвания или трябва още нещо да направя?  :balk_113:

« Отговор #10 -: Декември 12, 2006, 16:38:26 pm »
Необходима е също кръвна картина, включваща СУЕ (скорост на утаяване на еритроцитите). Това изследване е валидно 30 дни.
*
« Отговор #11 -: Декември 13, 2006, 22:29:00 pm »
Благодаря ти aprika,
но вече не съм убедена че цветната снимка е решението и може би ще правя лапаро..още го обмислам и вероятно ще ида и при трети специалист за мнение.
ти прави ли снимка? боли ли?
Ванеса, миличка пиши как мина изследването, всичко наред ли е?
« Последна редакция: Декември 13, 2006, 22:33:15 pm от maia_st »

« Отговор #12 -: Декември 15, 2006, 10:41:07 am »
Скъпа Мая,
Според мен просто трябва да отидеш на цветна снимка...не избързвай с лапарото остави го за по нататък защото малко или много то си е оперативна диагностика...цветната снимка е едно изследване което трябва да мине от ред, но за сметка на това дава основните резултати за състоянието ти там вътре...аз също минах през всичко и лапаро и миомиктомия но си направих първо цветната снимка, може да се окаже че и всичко ти е наред...ходенето ти при трети специалист ще те обърка повече...не сменяй много докторите защото всеки си има мнение...успех и весели празници!
*
« Отговор #13 -: Декември 18, 2006, 21:24:58 pm »
elinea, трябваше да прочета по-рано поста ти -  вече бях при трети специалист и си напълно права че се обърках повече...но след като предишния ми гинеколог не забеляза че бременността беше извънматочна сега, за да се затраховам исках повече мнения, но се оказа че и това не е правилен подход - всеки си има собствено мнение и лошото е че то се различава коренно от другите :balk_113:
но благодаря за съвета!  :bighug: