Хайде и аз да се включа
Първо здравейте
за поредден път благославям създателите на Интернет и форумите :balk_80:Ако не бях открила тоя форум, щях да откача от притеснения, казвам ви.
На 12. 12 при профилактичен преглед при гинеколог ми откриха полип на шийката на матката.Доктора каза, че не бил малък и е редно да се махне колкото може по-скоро.Понеже съм ужасна бъзла, реших че още не следващия ден влизам в болница, защото иначе не знам дали щях да се реша изобщо на тая "героична" стъпка.
Прибрах се у нас и първата ми работа беше да седна на компютъра, пуснах в търсачката "полипи" и попаднах на тоя форум.
Тук искам да благодаря на alpha_beta за обстойната информация и морална подкрепа. :)Естествено, нейните успокоителни слова не бяха достатъчни да се заличи страхът ми, но в такъв момент човек има нужда и то голяма(!) от тях.
Приеха ме вчера сутринта в АГО.Докторът ме прие почти веднага с постъпването в отделението, прегледа ме и каза, че пристъпва към действие, което меко казано ме ужаси.Не помня дали споменах, че съм ужасно, ама ужасно страхлива.
Процедурата трая около 5 минути - с прегледа, поставяне на упойката и премахването на полипа.
НЕ БОЛИ!!!
Честен кръст, не съм усетила нищо.Имах леко кървене след това и съвсем лека болка, която усещам и днес.На днешната визитация ме изписаха и сега започва чакането.
Стискайте палци изследванията от биопсията да са в норма.
Искам да кажа още, че до това състояние се докарах поради страх от прегледи, не бях ходила на гинеколог от 3-4 години.През последните няколко месеца, цикъпът ми беше станал по-обилен, което не е типично за мен, винаги е бил около 3 дни и с много оскъдно течение.
Та, да не се отплесвам повече, исках само да кажа - момичета, ходете редовно на прегледи!Такива гадости колкото по-рано се открият, толкова по-добре и за нас.
Още веднъж искам да изкажа най-най-сърдечни благодарности специално на алфа_бета, както и на всички, които са дали информация в тази тема.Безценна се оказа тя за мен в тоя момент!
Обичам ви и стискам палци на всички, дано лошото остане в старата година, а догодина тук да чета само за здрави майчета и живи и здрави бебоци!!!