0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: МНОГО ВАЖНО!!!! - Как да избегнем хиперстимулацията
« Отговор #20 -: Декември 09, 2006, 09:53:36 am »
Ели, стискам палци мила този път да последният - УСПЕШНИЯТ! :bighug:
*
« Отговор #21 -: Декември 09, 2006, 11:09:10 am »
Дай боже! Метформина е от 500 мг. Благодаря за пожеланията, много ви целувам!!!!!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #22 -: Декември 09, 2006, 11:41:14 am »
Еличка и аз стискам палци това да е последния и УСПЕШЕН вече опит много късмет ти желая и много кураж, и сила да изтърпиш и това премеждие. Обичайте се със съпруга ти и се подкрепяйте това е много важно.
А сега искам да попитам това лекарство се приема само по лекарско предписание мисля??? И кои жени трябва да го приемат? Аз на пример съм в рискова група от жени, които са склонни към свръхстимулация (това не са мои измишльотини, Владимиров ми го каза). Предстои ми процедура, но още се двоумя коя да избера. Страхувам се от свърхстимулацията (което смятам е нормално) от друга страна ме тревожи малкия брои ф-ли, които се пунктират при матурацията. Въобщее пред такава дилема не се бях изправяла никога през живота си. Ще се радвам да ми кажете как стоят нещата с това лекарство. Може и да го обсъдя с док. Предварително благодаря.
Еличка извинявай ако нещо съм разводнила темата ти. Ще стискам палци скоро да се похвалиш с добри новини. Прегрътки.
*
« Отговор #23 -: Декември 09, 2006, 12:21:59 pm »
Успех, Ели! Стискам палци !!!

:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #24 -: Декември 10, 2006, 12:21:42 pm »
Браво, Ели.Успех!
« Отговор #25 -: Декември 10, 2006, 14:12:03 pm »
И аз стискам палци този път всичко да е наред.
Аз също съм при Владимиров и също като naha съм в рисковата група - поликистозни яйчници. Затова първия път избрах матурация - уви неуспешна - само 2 фуликола, 1 ембрион, с който за огромно съжаление   след трансфера не е стигна до бременост.
Изборът наистина е труден, защото както док. обясни при матурация шансът е още по-малък. Мен обаче наитина ме е страх от свръхстимулация, затова обмислям втора матурация. Сега с тази нова информация ще поговоря и аз с док. и отново ще обмисля.
Успех на всички и ако някой има този проблем - поликистозни яйчници и е пробвал инвитро със стимулация - ще съм благодарна да сподели как е минало всичко.
*
« Отговор #26 -: Декември 11, 2006, 07:56:22 am »
Здравейте момичета!
Наха, Кати, аз също съм с поликистоза. Метформина е точно за такива като нас. Купува се от аптеките без рецепта. 50 хапчета са в опаковка. При мен нещата за сега се развиват много спокойно естродиола се покачва с нормални темпове, 14 фуликулчета растат. Много по-нормално се чувствам с Метформина иначе все едно яйчниците ми бяха като торби цимент :? Дай боже така да е до края!Успех на всички!
*

naha

• 1474
« Отговор #27 -: Декември 11, 2006, 09:37:57 am »
Еличка, дано, дано! Всички ти стискаме палци. :D
Аз също ще обсъдя с док възможностите и ще решим какво ще правим. 
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #28 -: Декември 11, 2006, 16:21:12 pm »
Еличка, успешна стимулация този път! И да се хванат две хубави здрави ембриончета  newsm04

*
« Отговор #29 -: Декември 13, 2006, 09:13:41 am »
Здравейте милички.
Януари и аз съм за второ инвитро.С поликистоза съм и док ме предупредиха, че може да се стигне до хиперстимулация,но защо нищо не споменават за метформина,едвали не са чували за него.Ще говоря с тях по този въпрос,на своя глава не се прави нищо.Но доста се притеснявам от този факт.
Първия опит мина добре,в смисъл имах 15 фуликула и естрадиола ми беше в нормите,може би зависи от док и вида на стимулацията.
Успех на всички! :goodluck:
*
« Отговор #30 -: Декември 13, 2006, 10:17:19 am »
Мими, явно това е доста нов подход и не всички доктори го знаят. Както писах, аз имах консултация със професор от чужбина, за да ми предпише какво и как. Радващото е , че по последни данни момичета предразположени към хиперстимулация имат двоен % на забременяване. Поговори с твоя лекар разбира се, не съм искала да прозвуча, да не  го коментираш в клиниката си. За сега при мен всичко протича нормално, в клиниката ме гледат като рохко яйце, че колко пъти им изкарвах акъла .... :love:Успeх и целувки !
« Отговор #31 -: Декември 13, 2006, 13:03:50 pm »
Еличка, чудесно е, че е намерен начинът стимулацията да върви нормално (звучи ми като перефкта засега!) - стискам много палци и имам добро чувство, че нещата скоро ще се получат при теб :D
Благодаря за споделената информация :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #32 -: Декември 13, 2006, 13:49:53 pm »
Ели няма специален подход, а стимулацията е по лека с ежедневен преглед,че и по 2 пъти на ден.Не те упреквам в нищо а напратив благодарна съм ти че спаделяш този факт с нас.Яд ме е на док,че те не обръщат по-сериозно внимание на хиперстимулацията,казват ти и толкова,щели да внимават а после......,ние умираме от притеснение.
 От сърце ти желая едно здраво:babyflips:
*

naha

• 1474
« Отговор #33 -: Декември 15, 2006, 11:07:03 am »
Мацки това, което прочетох за този Метформин е, че тои се употребява при лечение на хора със захарен диабет. Там подобрявал не знам си какво нали много е инфото. Обаче се замислих- дали повишаването на инсулина има пряка зависимост за образуването на поликистозата? Нали като изхождам от случая, че помага при поликистозни яйчници и предназначението му за лечение на диабет?
« Отговор #34 -: Декември 16, 2006, 22:44:10 pm »
Наха, Метформинът подобрява усвояването на инсулина от организма без да предизвиква отделяне на допълнителен инсулин. Ето нещо:

"Инсулинова резистентност и хиперинсулинемия - инсулиновата резистентност е състояние, при което инсулинът не осъществява ефектите си поради намаление на броя и чувствителността на инсулиновите рецептори в прицелните клетки. Това води до компенсаторна хиперинсулинемия /повишаване на инсулина в кръвта, поради повишената му продукция от панкреаса/. Когато клетките на панкреаса изчерпят възможностите си за синтеза на инсулин, постепенно се развива нарушен глюкозен толеранс и захарен диабет. Проучванията от последните години показват, че повишеното ниво на инсулина в кръвта води до повишена продукция на мъжки полови хормони /андрогени/, повишен риск от диабет, сърдечно-съдови заболявания и някои злокачествени заболявания. Хиперинсулинемията стимулира синтезата на андрогените чрез:

• - директна стимулация на лутеинизиращия хормон /ЛХ/, който от своя страна стимулира андрогенната продукция от яйчниците;
• - намаляване на нивото на белтъка, свързващ тестостерона. По този начин се увеличава нивото на свободния /активен/ тестостерон/;
• - стимулация на активността на ензимите, участващи, както в яйчниковата, така и в надбъречната продукция на стероидни хормони, специално на андрогени."

А да сте чували за прием на Дексаметазон по време на стимулация за ин витро? Любопитно ми е да прочета нещо повече...
« Последна редакция: Декември 16, 2006, 22:51:50 pm от Жабче »
  09.11.2007