0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цикли след лапароскопия
« -: Август 07, 2006, 11:14:14 am »
Здравейте, момичета:)

Преди 3 месеца ми мина успешно лапароскопията в Плевен при проф.Горчев - направена ми е фенестрация на единствения яйчник и ми е проверена проходимостта на тръбата към него - всичко е оки.Оплаквания след лапарото нямам като възплаления, болки или т.н.
Но циклите ми са странни...преди ми беше от 28 до 35 дни цикъла, а сега 2 месеца след лапарото е по 38 дни:(
А уж след лапарото трябваше да очкавам нормализиране на цикъла.
Имах проблеми с хормоните на щитовидната жлеза, но сега всичко е оки - следя се всеки месец.
Моля момичетата минали лапароскопия да споделят опита си - как са били циклите им след лапароскопия?
А някой имал ли е проблеми с овулацията след това???
Аз засега се следя с температурния метод, но се опасявам че температурата ми е ниска - може би липса на овулация....

Благодаря Ви предварително за споделените мнения!
*
Re: Цикли след лапароскопия
« Отговор #1 -: Август 07, 2006, 15:43:02 pm »
ЗДРАВЕЙ,VKAS ! :D
АЗ СЪМ ПРАВИЛА ЛАПАРОСКОПИЯ ПРЕДИ 4год,АЗ СЕ ЛЕКУВАХ СЛЕД ЛАПАРОТО С ДИФЕРИЛИН 3М.  И СЛЕД ТОВА  МЕНСТУАЦИЯТА ОТ 28 ДНИ СТАНА НА 22-24 ДНИ И ОВУТО ЛИПСВАШЕ.ПОСЪВЕТВАХ СЕ СЛЕД ОКОЛО 5 МЕС. ТОГАВА С МОЯТА ГИНЕКОЛОЖКА И ТЯ МИ ПРЕДПИСА КЛОСТИЛ БЕГИТ ЗА ОКОЛО 2 МЕС. СЛЕД ТОВА ОВУТО И ЦИКЪЛА СЕ ОПРАВИХА.СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ОБЕЗАТЕЛНО ДА СЕ ПОСЪВЕТВАШ С ЛЕКАР/ДОРИ И С САМИЯ ПРОФ.ГОРЧЕВ/.МИСЛЯ,ЧЕ НЯМА ДА ТИ ОТКАЖЕ
*
« Отговор #2 -: Декември 03, 2006, 16:49:00 pm »
Здравейте,
На мен ми направиха лапароскопия и ми казаха да очаквам цикълът ми да дойде по рано от нормалнато. До сега цикълът ми беше на 28-30 ден. А сега кога да го очаквам.
*
« Отговор #3 -: Декември 04, 2006, 11:09:20 am »
25-26 ден!
поне при мен беше така!оттогава минаха 4г цикъла ми се стопира на 25-26 ден,а преди лапарото ми беше точен като часовник 28ден.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Декември 04, 2006, 12:49:42 pm »
първите два цикъла бяха на 40-42-ри ден,а после започнаха на 36.Но пък преди ми идваше 3-4 пъти годишно,така че бях много доволна от този резултат.
<br />